selvtillid og selvværd

Opdateret

Sådan giver selvtillid og selvværd dig bedre sexliv #2

Selvtillid og selvværd er vigtige nøgler til et bedre sexliv, så hvis du hænger lidt i bremsen, og ikke helt kan finde melodien, så skyder jeg DURK lidt krymmel i din retning. Alle skal boostes på både selvtillid og selvværd, og engang imellem kan det være en uoverskuelig opgave. 

Selvtillid og selvværd – hvad er hvad?

Du kan sagtens have selvtillid uden at have selvværd,…men ikke omvendt. Du kender sikkert til følelsen af at tvivle på dig selv, og lavt selvværd og dårlig selvtillid kan ramme os alle. Der er rigtig mange mennesker, som bruger deres selvtillid i troen på, at det er det, der gør dem noget værd. Selvtillid er din tillid til dine evner. Alle har forskellig selvtillid: nogle har meget lidt tro på sig selv, mens andre har for meget. Virkelig dårlig selvtillid kan i værste fald resultere i depressioner, mens for meget selvtillid kan resultere i overdrevet arrogance. Det kan i den grad også påvirke fx. en mands sexlyst og kan give rejsningsproblemer!

Læs også: Maj Wismann guider dig: 5 tips til at booste mandens sexlyst

Styrk andres selvtillid med din selvtillid

God selvtillid skabes enten ved at kende sine gode sider, eller ved hele tiden at høre om dem. Din selvtillid styrkes, når du bekræftes og anerkendes af dine omgivelser, for det giver dig følelsen af, at du slår til som person. Derfor er det ligeså vigtigt, at du selv husker at anerkende og bekræfte dem du omgås. Det vil styrke DERES selvtillid. Det er vigtigt at du er opmærksom på det og gør andre opmærksom på det. På mit arbejde, har vi for nylig aftalt, at vi skal være bedre til at rose, anerkende og komplimentere hinanden. Det skaber positiv stemning og vi booster hinanden til “grøn bane”. Det samme glæder i sengen!

Læs også: Derfor går sex og selvværd hånd i hånd

Hvad er så selvværd for en fidus

Selvværd er anerkendelse af din egen værdi. Hvad syntes du selv, du er værd? Selvværd  anvendes både om personlige egenskaber og om evnen til at præstere i arbejdslivet, ægteskabet eller i konkurrencesituationer. Et godt eksempel: Hvis der har været utroskab i et forhold, bliver der virkelig jogget godt på selvværdet! Følelsen af, at blive vraget frem for en anden, og at du ikke er god nok, sætter virkelig spor i alle. Eller hvis du bliver fyret fra dit job! Der går du også igennem mange faser, men bliver i den grad ramt på dit selvværd. Der er ingen der vil have dig – du er ikke god nok!

“SELVVÆRD HANDLER ISÆR OM, AT HAVE VÆRDI SOM DEN, DU ER.”

Selvværd udvikles gennem hele livet, men grundlægges i de tidlige barneår (din barndom). Oplevelser af at være værdsat styrker selvværdet. Oplevelser, der af barnet opfattes som ikke at være værdsat, skaber lavt selvværd. Derfor er det, ULTRA vigtigt, at fortælle sine børn KONSTANT, at de er dejlige, skønne, dygtige og ELSKET! Derfor har fx. mobning i de tidlige år, virkelig voldsom indflydelse på, hvem du udvikler dig til, som voksen. Det samme gør sig gældende med sex. Hvis du tidligere har haft partnere, der har kritiseret din lagengymnastik, så bliver du til sidst overbevidst om, at du stinker i sengen. Det er ALTID nemmere at kritiserer andre, frem for at kigge lidt på sig selv. Men du skal også huske at lytte, ofte er der noget om snakken. Men DU kan gøre noget ved det!

Red Carpet Reaction GIF - Find & Share on GIPHY

Sådan tanker du selvtillid og selvværd

Jeg er ikke selvtillids og selvværds guru, men jeg har arbejdet meget med det, i forbindelse med min søns nedtur, samt brugt det i mit og Mr. Handys ægteskab. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har fået hjælp af psykologer og partnerterapeuter. Derudover har vi hentet MEGET hjælp online. Bl.a. hos Mindhelper.dk og Psykologiuniverset.dk v/Mette Holm.

Jeg har kogt lidt sammen til dig her:

  • Du skal udfordre dig selv! Rykke dine mentale begrænsninger og springe ud i nye ting. Du kan mere end du tror, så ryk dine grænser og få nogle succesoplevelser! Du skal være lidt Pippi Langstrømpe… “Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg GODT!” Tro på lortet plejer jeg at sige… TPL! Er det sexlivet der påvirker dig og du ikke føler du slår til? Prøv noget nyt! Du kan jo altid starte med at læse en masse blogindlæg, og få nogle gode ideer 🙂 Lad være med at sige “Det kan jeg IKKE” – VÆK med IKKE… så bliver det til “Det KAN jeg!” Hvis I længe har talt om, at fx. prøve analsex, men ikke rigtigt tør, så er det NU du skal gøre det. Tro på det!

selvtillid og selvværd

  • Du skal seriøst gøre mere, af det du er super til! Her handler det om DIT fokus. Du vælger selv dit fokus, og hvis du konstant fokuserer på, hvad du IKKE er god til, så er det det der fylder. DERFOR! Fokuser på ALT det du ER GOD TIL. Du tanker selvtillid, når du gør mere af det du virkelig er god til. (Ikke er negativt, så husk den negative spiral). Når du styrker din selvtillid med noget du er god til, spreder den gode karma sig i din dejlige krop og dit sind. Det positive vokser og du tror mere på dig selv. Gør det! Så er du en mesterslikker, og du ved at din kæreste ELSKER oralsex – SÅ er det DET du gør mere af!

Læs også: Når grim jalousi bliver til besidderisk – part 1 og part 2

  • Brug STOP ordet overfor din indre kritiker! Jeg gør det selv – minder mig om, hvad jeg ikke er Danmarksmester til, eller hvis jeg er Danmarksmester til dårlige ting. Jeg er fx. Danmarksmester i trøstespisning, hvad jeg minder mig selv om ofte, og er rigtig god til at bruge som undskyldning, når jeg er trist. Her er det vigtigt, at du stopper den lille djævel der sidder på din skulder, og hvisker i dit øre, hvad du skal minde dig selv om af kritiske ting. Du skal simpelthen bruge STOPORDET på dig selv og IKKE lade dig rive med af dig selv. INDEN jeg fx. begynder at fylde i hovedet, skal jeg stoppe mig selv, og ændre fokus. Gir´ det mening?

“INTET ER UMULIGT FOR DEN, SOM BÆRER VILJEN I HJERTET”

  • Anerkend dig selv – det er helt OK! Det handler ikke om at være selvfed og egoistisk… og alligevel. DU MÅ GODT syntes du selv er FANTASTISK. Her kommer Janteloven virkelig i spil, for er der noget vi Danskere er gode til, er det at tænke i den retning. Hvad siger andre. Hvad tænker andre. Men hør her… F*** dem. Du må GODT syntes om dig selv! Du skal fejre dine succeser. Du skal klappe dig selv på skulderen. Det er ikke altid der er nogen i nærheden, til at anerkende dig, så GØR DET SELV! Uanset hvad, om det er en lille ting eller stor ting. Det er lige vigtigt! Du er vigtig! Er du god til at give din kæreste orgasme? Klap dig selv på skulderen. Dem som syntes andre er selvfede og latterlige, mangler selv selvværd!

Jokeren rapper det SÅ tydeligt i “Godt Taget”…

“Godt taget knægt, klap dig selv på skulderen

Op med hagen, ikk’, klap dig selv på skulderen”

  • Sidst men ikke mindst – KOMMUNIKATION! Det kan virkelig være grænseoverskridende for mange mennesker, at åbne sig og melde ud. Men det er SÅ vigtigt, at du får det gjort. Jo mere du går med det inde i dig selv, jo værre bliver det. Find en fortrolig, del lidt og så kommer det af sig selv. En veninde, forældre, arbejdskollega eller kæreste. Hvis du ikke får kommunikeret ud, at du har det skidt, så sker der intet. Hvis dine omgivelser er opmærksom på, at der er et ekstra behov for at sætte ind, så går det MEGET stærkere, at få det bygget op igen. Har du svært ved at sige det, så skriv det! Hvis du ikke har nogen du virkelig er fortrolige med, så vil jeg anbefale psykolog, der kan være en god mentor.

Miss Robinson anbefaler: Den store guide til sexspil!

Lav en aftale med dig selv

Det er ikke nok at gøre det en enkelt dag eller to. Lav en aftale med dig, en kontrakt og hæng den op på køleskabet. Det er ikke en engangsforestilling, det er hele livet! Når du strutter af selvtillid og selvværd, har du overskud til også at fokusere på dine omgivelser og dit sexliv. Du smitter og viser andre, hvad der skal til for at de også kan få det godt med sig selv. Du skal holde dig selv i nakken, for lige rundt hjørnet, lurer den negative lille baktusse, og den smitter voldsomt! Hvis dit sexliv har haltet i en periode, så handler det om at flytte fokus og gøre det til en mission. Skab ringe i vandet!

YOLO og knus fra

Miss Robinson

selvtillid og selvværd

Se Også