Miss Vanilla anbefaler

udgivet:

Sådan kommer I godt videre efter utroskab

Kære læsere!

Tro det eller ej, men de fleste af os har faktisk prøvet at være en kæreste utro på et eller andet tidspunkt i vores liv. Sådan en ting, som sker for mange af os, er en udskældt ting, og en ting vi helst ikke snakker om. Men hvis man tilgiver hinanden eller personen som har været utro, og vælger at fortsætte forholdet, hvordan gør man det så egentligt?

Husk at du har tilgivet din kæreste!

Bagefter sådan en krise i ens forhold, hvor man derefter vælger at give det en chance til, er det vigtigt at huske på, at man jo har tilgivet sin kæreste i de efterfølgende kriser. Det er nemt nok i de gode perioder at “glemme” hvad der er sket, men det er en helt anden snak, når det første skænderi dukker op.

Med andre ord: Har du taget et valg om at tilgive din kæreste, kan du ikke gå tilbage og bruge utroskaben mod denne!

Det kan foreksempel være, at den person, som har oplevet at kæresten var utro med en anden, føler sig usikker på sig selv (hvilket er mere end normalt). Derfor kan denne person have en tendens til at klamre dig ind til sig. Det kan eksempelvis være at personen ikke vil lade den utro partner gå i byen og drikke sig fuld. Og det er jo helt forkert, for man må aldrig begrænse hinanden i et forhold..

Men…

Hvordan gør man dette og samtidig respektere din partners følelser?

For et eller andet sted kan man jo godt forstå at ens partner ikke tør sende en i byen for at drikke. Det er jo en handling ud fra frygten for at miste en. Så hvordan respekterer man hinandens følelser uden at begrænse hinanden?

Dette spørgsmål stiller jeg stadig mig selv.

For mig er det i hvert fald vigtigt at forstå, at man ikke kan holde sin partners fejl imod denne. Tilgiver man, så lover man – i mine øjne – at gøre sit bedste for at bearbejde dette og forsøge ikke at bringe det op som et argument for at kontrollere sin partner. Der er ingen tvivl om, at det er svært at komme videre efter utroskab, men vil man det nok så kan man sagtens arbejde sig ud af det.

3 tips til at håndtere utroskab

Hvorfor?

Til at starte med, kan det være en god ide at sætte sig ned og snakke om, hvorfor I begge tror der blev begået utroskab. Derefter er det vigtigt at kigge på, hvordan den person som har været utro, har det. Skammer personen sig? Fortryder personen det? Kan det være et symptom på at noget i jeres forhold ikke fungerer? Tro det eller ej, men utroskab kan nogle gange faktisk hjælpe et forhold til at se nogle problemer, som i ikke troede var der. Den bedste løsning er selvfølgelig at snakke om tingene, men nogle gange kan der være problemer, som man ikke kan sætte ord på, efter man måske har oplevet utroskab.

Tag valget om tilgivelse.

Mange mennesker ser utroskab som enden på deres forhold, og i mange tilfælde vil jeg også være enig. Det er virkelig også svært og se forskel på folk, som er utro fordi de er nogle røvhuller, eller folk som har gjort det af andre årsager.

Men tager man valget om at tilgive, så må man stå ved det valg og i hvert fald give det en chance.

Respekter hinandens følelser

Din partner kan aldrig bestemme om du skal blive hjemme fordi han/hun er bange for du tager i byen – men du kan tage valget om at blive hjemme af ren respekt overfor din partners følelser. Snak om jeres følelser og læg det hele på bordet. På den måde er I klar over, hvor hinanden står, og der er ingen tvivl om at I begge må kæmpe for at få jeres forhold på rette kurs.

For mig er utroskab et symptom på, at der er noget i forholdet der ikke fungerer. I visse tilfælde er det måske bare den utro person som er en lort, men så er det jo egenligt meget godt personen var utro, så man kan smide ham/hende på porten. Utroskab kan være et wake up call. Et virkeligt smertefuldt og svært wake up call. Men mit råd til jer er – vær ærlige. Altid. Det belønner sig i sidste ende.

Much Love

Miss Vanilla

Se Også