international-onani-måned

Opdateret

International Onani-måned

Hej kære læsere

Den 7. maj er international onani-dag.

Ja, faktisk er hele maj måned international onani-måned. Det har den været i 23 år nu. Lige siden en amerikansk sexproducent i 1995 opfandt dette koncept på baggrund af da den afroamerikanske politiker Joycelyn Elders blev fyret fra sin stilling som chef i den amerikanske sundhedsadministration i Det Hvide Hus. Hun blev fyret for at foreslå, at amerikanske elever også skulle lære om onani i deres seksualundervisning.

Jeg kan kun give denne fantastiske modige kvinde ret. Onani hører hjemme i seksualundervisningen. De unge mennesker skal da lære om hvad onani er og hvordan man gør. Det er derfor en selvfølge for mig som sexolog, at have dette punkt med på dagsordenen, når jeg er ude at holde foredrag om sex og seksualundervisning for de unge mennesker på folkeskoler og efterskoler.

Onani skal aftabuiseres og folk skal lære at det ikke er skamfuldt at onanere.

Hvad er onani?

Ordet onani stammer oprindeligt fra biblen. Hvor den bibelske figur Onan ikke er villig til at gøre sin afdøde brors kone gravid og i stedet afbryder samlejet og ’spilder’ sin sæd på jorden.

Onani er en seksuel selvtilfredsstillelse. Hvor man stimulerer og rører sig selv og i mange tilfælde ender det ud i, at man giver sig selv en seksuel udløsning.

Onani kan udføres med hånden eller fingre, eller man kan benytte diverse kreative remedier eller sexlegetøj.

Hvorfor onanere?

Der er god grund til at onanere. En orgasme frigør proteinstoffet endorfiner og hormonerne dopamin og oxytocin. Hormoner som er en del af hjernens belønningssystem og disse stoffer er med til at gøre dig glad, i godt humør og gør at du føler dig lykkelig.
Og hvem vil ikke gerne have disse følelser i dette lækre sommervejr?

6 gode grunde til at onanere

1. Onani vedligeholder din sexlyst – I kender ordsproget mer’ vil have mere.
2. Onani styrker din fantasi – og dette kan sætte gang i sexlivet, hvor du kan lade dig inspirere af de seksuelle fantasier der er opstået under onanien.
3. Onani nedsætter dit stressniveau – og følelsen af at være irritabel, så det er også et godt supplement eller alternativ under kvinders menstruation.
4. Endorfiner reducerer smerter – så har du evt. menstruationssmerter, hovedpine, eller anspændt i kroppen kan en omgang onani og orgasme være med til at afhjælpe dette.
5. Ved onani lærer du dig selv bedre at kende – og derved har du lettere ved at kommunikere ud til en partner hvad du kan lide og hvor du kan lide at blive rørt.
6. Onani modvirker søvnløshed – så i stedet for at ligge søvnløs og vende og dreje dig det halve af natten, kan du med fordel tage en tur med dig selv i stedet.

Onani er godt på mange måder:

Onani siges at være godt for dit helbred. Onani kan sænke blodtrykket, mindske stress og for mænd kan hyppig onani forebygge prostatakræft.

Onani lader dig udforske din krop og gør at du lærer den bedre at kende, hvilket vil hjælpe din partner under sex, da du bedre kan guide ham/hende og vise hvad og hvordan du kan lide at blive rørt på din krop.

For mænd gør onani at de lærer deres udløsning at kende, som kulminerer i sædafgang. Onani gør at man vænner sig til sin egen krop. Vænner sig til at kigge på sin egen krop og vænner sig til at mærke sin egen krop.

Det naturligste i verden:

Det er ganske naturligt og uskadeligt at onanere.

Onani behøver ikke kun at foregå som erstatning for sex, det kan også sagtens være et supplement til sex.

Onani er ingen skam og ganske naturligt. Så hvad enten om du er mand eller kvinde, ung eller gammel, har du lyst til at onanere – så giver du den bare gas.

God leg 😉

Du kan finde mere info om mig og min virksomhed på min hjemmeside eller følge mig, og hvad jeg render rundt og laver, som sexolog, på mine andre platforme som Facebook og Instagram.

Husk du kan stille spørgsmål til mig, ved at skrive en mail med din problemstilling til: brevkassen@lystigen.dk

De bedste maj-hilsner fra

Sexolog Josefine Nyby

Se Også