Miss Robinson - sexblogger

udgivet:

Når grim jalousi bliver til besidderisk… Part II

Kære læsere.

Her får I fortsættelsen af sidste uges indlæg om jalousi. Fik du ikke læst det første kan du læse det her.

Det handlede om usikkerhed, selvværd og selvtillid – jeg havde virkelig noget at arbejde med. Jeg var fanget i at være jaloux og besidderisk pga min fortid, og jeg hadede mig selv og den jeg var.

Pludselig havde jeg brug for, at have en klo i ham konstant, vide hvor han var, hvem han talte med og hvad han lavede hvornår. Virkelig et skråplan! Heldigvis er Mr. Handy en MEGET tålmodig mand, og da vi blev forældre for første gang, var der pludselig andre ting i verden, der var meget vigtigere. En dag kom han og sagde til mig, at han ville prioriterer lidt mere tid med familie end håndbold, og håndboldpigerne blev fortid. Jeg må indrømme, der faldt en sten fra mit hjerte den dag. Heldigvis fik vi langsomt løst min jalousiknude op og tilliden til ham blev bedre og bedre. Det tog 8 år, før jeg kunne sende ham i byen, alene, uden af være mistroisk, kontrollerende og overvågende. Jeg var ikke selv typen der gik i byen og var meget social, jeg sad ofte derhjemme og ventede i sofaen. Jeg skulle nærmest sparkes ud ad døren. Vi havde brug for at finde en balance til os begge to.

Jalousi, når vi taler kærlighed og parforhold, handler i virkeligheden om, frygten for at miste det man har, til en rival. Det kan dræbe et forhold fuldstændigt.

Det kan være så sygeligt og ødelæggende, at man skal have hjælp til at fordrive det grimme monster. Nogle gange taler vi eksorcisme dimensioner. Det fylder hele ens hverdag og sind så meget, at man glemmer at leve i nuet og nyde kærlighed og begær. En klar kategori 5 på jalousiskalaen. Jeg er glad for at jeg ikke nåede så langt, men det var tæt på. Der skulle gå mange år, før vi igen skulle stå ansigt til ansigt med det grimme monster. Denne gang var det bare Mr. Handy der var udfordret. En verden han ellers aldrig havde bevæget sig i. Det blev igen tid til, afstemning af forventninger, enighed om grænser og småreparationer af fundamentet.

Læs også indlægget: Jagten på suget i maven – den store forelskelse

En udfordrende 40 års krise satte sine spor.

Hvis I har læst med i mine indlæg, så ved I også, at jeg har haft en udfordrende 40 års krise. En krise der virkelig satte mit og Mr. Handys ægteskab på en gedin prøve. Heldigvis endte det godt, for vi kæmpede og gav ikke op. Men det var ikke uden sår på sjælen. I den periode viste det grimme jalousimonster igen sit ansigt, og helt klart af en grund. Vi var begge to lige gode om det, og vi fik skabt en masse uro, mistillid og unødvendig ballade. Misforståelser og dumme situationer, vi sagtens kunne have undgået, fik os til at såre hinanden mere end noget andet. Havde de sociale medier ikke eksisteret, havde det nok ikke været så voldsomt. Jeg var sprængt fyldt med selvtillid og selvværd og ville bare ud og feste og have det sjovt. Mr. Handy havde pensioneret sin sociale karriere og ville være en sofakartoffel. Pludselig sad vi i den omvendte situation. Jeg tror faktisk det var i den periode, det gik op for ham, hvordan jeg havde haft det i starten af vores forhold.

Læs også mit indlæg: “Hvad laver din partner på nettet?”

Jalousi i parforhold

De sociale medier skabte afhængighed og uro i ægteskabet

Twitter, Instagram, Snapchat og Facebook blev hurtig en del af vores hverdag, også den mørke side af den mønt. For hvad gør en mand og en kvinde fx når de mangler bekræftelse og anerkendelse? Søger det andetsteds. I vores tilfælde var det bl.a. de sociale medier der skabte en masse mistro. I stedet for at kigge lidt på hinanden, sad vi med fjæset begravet i de sociale medier. Det skabte relationer, også de forkerte af slagsen. Da vi så pludselig opdagede hinandens “misbrug”, brød helvedet løs. Pludselig stod vi med en problematik, vi ikke havde forudset. På ganske kort tid, fik vi ødelagt hinandens selvværd og selvtillid. Grim jalousi og mistro opstod på nul komma fem, og vi kunne starte forfra med at opbygge tillid til hinanden. I lang tid, skulle jeg tage mig selv i, at stalke Mr. Handys Instagram og Twitterprofil, bare lige for at se. Jeg søgte problemerne hele tiden. Krævede forklaring på, hvem “hun” var og om det var nødvendigt med venskabet. Det fløj op i mine øjne, og åd mig levende.

Det grimme ulækre monster blev vækket fra sin dvale, og inden jeg så mig om, var jeg igen en grim udgave af mig selv.  

I en periode var jeg sikker på, at han bevidst gjorde det for at såre mig. Åbenlyst og direkte i mit fjæs, så jeg blev ked af det. Blot for at slå fast, at jeg ikke skulle være sikker på noget som helst. Da jeg sagde det til ham og sammenlignede det med psykisk vold, blev han vildt ked af det og lidt rystet, for det havde intet på sig. Det er en af de øvelser der indgår i bekæmpelse af jalousi. Sig hvad der gør dig ked af det, så din partner kan imødekomme og vise hensyn. Vend evt. situationen om og spørg din partner, om han/hun ville syntes om, hvis du gjorde det modsatte. Ofte vil de sige nej, og forstå problemet. Det er i hvert fald et redskab vi bruge herhjemme. Lige tænke, hvordan ville jeg have det, hvis Mr. Handy gjorde sådan? Ofte har jeg mit svar, meget hurtigt.

Læs også indlægget: “Sådan lærer du at elske dig selv!”

Jeg skulle bare lige kigge – hurtigt!

Så sent som i går, strejfede tanken mig. Skulle jeg lige kigge, om der var kommet nogle nye damer på listen, damer jeg ikke kendte? Jeg blev sur på mig selv, for jeg har overhovedet INGEN grund til mistro, men det viser alligevel, hvor dybt det stikker – og det går aldrig væk! Jeg har lært, næsten, at leve med jalousi. Jeg har lært at bekæmpe den, holde den nede og jage den væk, når den viser sit grime fjæs. Der skal to til tango, også i den situation, forståelse og tålmodighed. Det handler om at se indad, og det i sig selv er svært. Men det handler også om, at din partner kender dine grænser. Hvad er ok og hvad er ikke. Aftal på forhånd, når I skal i byen eller til fest, hvordan I skal tage hensyn til hinanden. Aftal et stopord, så I kan sige fra, når det begynder at brænde på. Hvordan I omgås på nettet og de sociale medier, venner, veninder, familie og arbejde. Det hele betyder noget, når man er fanget i den grimme spiral af jalousi og skinsyge. Tænk over dine handlinger, for det kan ødelægge SÅ meget i et andet menneske.

Tak fordi I læste med, og skriv endelig til mig, hvis I sidder i samme situation eller blot har en god kommentar. Mail: missrobinson@missgrey.dk

YOLO

Lumre knus fra Miss Robinson

Kig også forbi min hjemmeside detlumrehjørne.dk og læs mine blogindlæg og erotiske noveller, eller stik mig et like på Facebook og Instagram. 

Se Også