Sex og selvværd går hånd i hånd

udgivet:

Derfor går sex og selvværd hånd i hånd

Kære læsere

Jeg har kæmpet med lavt selvværd i årevis. Der er sikkert mange årsager til, at det forholder sig sådan. Blandt andet har jeg en hormonforstyrrelse, som gør, at min vægt er meget svingende, hvilket gør, at jeg ikke lever op til mediernes urealistiske krops-ideal. Som teenager havde jeg enormt svært ved at forestille mig, at der var nogen, som syntes, at jeg var smuk, fordi jeg er blevet mobbet gennem en stor del af min skoletid. Når en fyr gav mig et kompliment, var jeg overbevidst om, at det var for at komme i trusserne på mig, hvilket jeg absolut ikke var interesseret i.

Mit selvværd er dog blevet bedre med alderen, hvilket primært skyldes, at jeg hviler mere i mig selv. Dog har mit sexliv også påvirket mit selvbillede, da sex er min ultimative bekræftelse i, at jeg er god nok. Inden jeg mødte min kæreste, følte jeg mig helt på toppen, når der var en eller flere tilfældige mænd, som var interesseret i at knalde mig. Efter et one-night stand følte jeg mig bekræftet i en kort periode, men når følelsen af anerkendelse forsvandt, blussede de negative tanker atter op. Mit selvværd var altså afhængigt af, hvor meget sex, jeg dyrkede samt hvor mange forskellige partnere, jeg havde.

I forhold til mine negative tanker, er Mr. Boyfriend virkelig god for mig, fordi han bekræfter mig både for mit udseende og min personlighed dagligt. Han viser det med ord og handling, fordi han siger søde ting til mig konstant og gør små, betænksomme ting for mig i løbet af dagen. Sidst men ikke mindst stråler han nærmest af lykke, når han ser på mig. For mig er det et udtryk for, at han er glad for mig – præcis som jeg er, hvilket har løftet mit selvværd til nye højder.

board-928386

Mit sexværd er i top!

Sjovt nok har mit negative selvværd aldrig hæmmet mig i sengen, selvom det er den situation, hvor min nøgne krop er allermest udstillet. Det undrer mig, at jeg kan være så fordømmende overfor mit eget spejlbillede, når jeg er alene, men så snart der er en mand, som kigger liderligt på mig, er det som om de negative tanker aldrig har eksisteret. Jeg har ofte taget mig selv i at sole mig i mændenes blikke, når jeg stod helt nøgen foran dem. Det er nemlig den bekræftelse, der ligger i, at de var interesseret i have sex med mig, der gjorde, at jeg kunne holde mig selv ud på de værste dage.

Mit såkaldte sexværd fejler altså ikke noget. Hvis I undrer jer over, hvad sexværd er, kan jeg fortælle, det er vores seksuelle selvværd. Dit sexværd defineres udfra hvor godt, du behandler dig selv i sengen. Hvis du er i stand til at skabe et godt sexliv med glæde og nydelse for dig selv, har du et højt sexværd, hvorimod et lavt sexværd gør, at du ikke nyder at dyrke sex og har tendens til at vælge partnere, der behandler dig dårligt. Ifølge sexologerne hænger selvværd og sexværd sammen. Selvværd er nemlig et udtryk for, hvor meget værdi, vi tillægger os selv, som blandt andet fortæller, hvor god du er til at stå ved din mening, udtrykke dit behov og sætte grænser, hvor sexværd dækker over, hvor god du er til at gøre disse ting i forhold til sex. Hvis du er god til dette udenfor sengen, er du også god til det med hensyn til sex og omvendt.

Det er her, det holder op med at give mening for mig. Jeg ved nemlig, at jeg er god til at udtrykke mine seksuelle behov og grænser, men jeg er knap så god til at gøre det, når det ikke handler om sex. Mit spørgsmål er altså, hvorfor de to ting ikke er ens for mig, når det burde være tilfældet?

Jeg ved, at det er svært at tale åbent om selvværd og sexværd, men jeg vil virkelig gerne vide, om jeg er alene med disse tanker. Derfor håber jeg, der er nogen af jer, der har lyst til at debattere emnet med mig og fortælle mig lidt om, hvordan I har det med jer selv. Skriv en kommentar til indlægget eller send en mail til mf@missgrey.dk

Tak fordi I læste med – Jeg glæder mig til at høre fra jer.

KH.
Miss Felicity

Se Også