Manglende Selvtillid og selvværd

udgivet:

Da selvtillid og selvværd næsten kostede os ægteskabet

*Dette indlæg indeholder reklamelinks*

Mine sidste to indlæg om hvordan selvtillid og selvværd kan give bedre sexliv, lægger selvfølgelig op til, en personlig fortælling om, hvordan selvtillid næsten kostede mig mit ægteskab. I dette indlæg kommer du tæt på en periode i mit og Mr. Handys liv, hvor vi virkelig lærte hinanden at kende på godt og ondt. Du kan læse de to indlæg om selvtillid og selvværd Her og Her.

OD på selvtillid skabte et ustyrligt monster

Hvis du har fulgt med på bloggen, siden jeg startede, kender du historien om min stress depression og tiden efter. Jeg kæmpede mig op fra et mørkt hul, og startede et omfattende vægttab med fokus på kost og masser af motion. Mr. Handy var ved min side hele vejen, og var det ikke for ham og hans støtte og omsorg, sad jeg ikke hvor jeg sidder i dag! Det var midt i en milepæl i mit liv, jeg var omkring de 40 år. Men det var ikke uden store bump på vejen! I takt med vægttab og fornyet energi, steg min selvtillid så voldsomt, at det udviklede sig til et ustyrligt monster på selvtillids-overdosis. Det skræmmer mig lidt, når jeg til tider tænker tilbage. Jeg var meget egocentreret og glemte mine omgivelser!

Læs historien her: Sådan lærer du at elske dig selv

SOME skabte spor af utroskab

Jeg havde så travlt med at ride på selvtillidsbølgen, at jeg glemte Mr. Handy og hans behov. Han har sikkert stået og RÅBT ind i hovedet på mig, men jeg lyttede ikke – så han søgte bekræftelse et andet sted. Fysisk utroskab er IKKE noget vi har praktiseret i vores ægteskab, men utroskab kan gradbøjes i flere kategorier. I disse SOME tider, er der opstået flere former for “utroskab” i min optik. Fysisk og psykisk utroskab som alle kender til, men bestemt også skriftlig utroskab (altså når du bruger bl.a. SOME og skaber skriftlig kontakt, flirter og skriver sammen med andre). Mobiltelefonen har åbnet SÅ mange muligheder, for at skabe kontakt både via Snapchat, Instagram, Facebook osv. Som partner har du INGEN mulighed for at opsnappe den kontakt, uden at du skal snage og overtræde loven om privatlivspolitik. Du skal blankt stole på din partner.

Music Video What GIF by Little Mix - Find & Share on GIPHY

Læs også: Hvad laver din partner på nettet?

Afstemning af forventninger er nødvendigt

Ingen af os havde på noget tidspunkt tænkt på, at det var nødvendigt at afstemme forventninger i den retning. Utroskab var ikke et emne vi overhovedet på noget tidspunkt, havde behov for at afstemme forventninger om. Det var NO GO og utilgiveligt! Men det blev vi bestemt opmærksom på! Utroskab er jo ikke kun, når din partner vælger at have seksuel omgang med en anden end dig. Hvor går din grænse egentlig? Er det ok at kysse med en anden? Er det ok at flirte med en anden? Hvad hvis din partner skriver med en ex-kæreste eller kollega… dagligt? Den havde vi ikke lige haft med i vores forventnings afstemning om utroskab. Det kom vi bestemt til, for vi sad midt i problemet.

Læs også: Dette SKAL du vide om utroskab

Ramt på selvværd og tillid

I min periode med 40 års krise, havde jeg travlt med at flirte og skrive med en kollega. Jeg havde alt for travlt med mig selv og mit voksende ego, så Mr. Handy søgte desperat opmærksomhed andetsteds. Han fandt også en trøst og bekræftelse i at skrive med to andre kvinder, heraf en gammel ex-kæreste. Vi havde begge to travlt med at flirte med andre, i stedet for at finde fokus og gøre det med hinanden. Ægteskab i medgang og modgang, men holder de gamle ord så? Hvor mange ægteskaber overlever en lille smule modgang? Hvor mange kæmper for at binde knuderne op? INGEN af os syntes det var i orden, så da vi konfronterede hinanden med det onlineflirteri, vi hver i sær havde igang, skabte det selvfølgelig voldsomme reaktioner fra os begge. Vi blev ramt hårdt på vores selvværd i sådan en grad, at der virkelig skulle arbejdes for at få tilliden tilbage i ægteskabet. Parterapeut var nødvendig i denne situation!

selvtillid

Læs også: 5 tips til hvordan du bevarer lyst og begær i ægteskabet

De svage kan aldrig tilgive. Tilgivelse er en egenskab, der tilhører de stærke. – Mahatma Gandhi

Uden tilgivelse er der ingen fremtid

Længere er den ikke. Hvis du ikke kan finde i dig, at tilgive, så glem det. Men det er lige så vigtigt, at du fortæller din partner, at du angre og siger undskyld. Kernen til, hvorfor vi valgte at såre hinanden og overskride hinandens grænser så voldsomt, skulle jo findes i vores ægteskab og det punkt vi var nået efter 15 år. Vi trængte til oprydning, bedre forståelse for hinanden og kommunikation. Der sker bare noget, når du bliver 40 år – uanset om du er mand eller kvinde. Forvirring, misforståelse og dårlig kommunikation var vores problem. Vi skulle have hjælp til at se hinanden igen, læse hinanden og forstå hinanden. Der skulle forventnings afstemmes. Opbygge ny tillid og nedbryde mistro. Lave nye regler og aftale nye grænser. Det står der ingen steder i ægteskabs reglerne, det er noget I som par selv skal finde ud af. Vi lærte det på den hårde måde! Tasken var pakket og NemID til ansøgning om skilsmisse var fundet frem. Men det var jo overhovedet ikke det vi ville.

Læs også: Husk at sexforføre din mand

At fejle er menneskeligt; at tilgive er guddommeligt.
– Alexander Pope

Det skal gøre ondt før det gør godt

Jo tak, men så ondt? Følelsen af, at ens hjerte er bristet i 1000 stykker! Tanken om, at nu er det slut efter så mange år. Forstillingen om, at en anden partner skal overtage den man elsker. Børnene skal splittes og såres? NEJ – NEJ og atter NEJ! Bare at tænke på det, giver mig ondt i maven og jeg bliver ked. DET var (og er) ubetinget kærlighed og derfor skulle der kæmpes. “Af modgang bliver man stærk” er der et gammelt ordsprog der siger, og JA, det kan jeg skrive under på. Vi stak ikke halen mellem benene, og valgte den nemme løsning. Vi kæmpede, vi blev stærke af modgang! Den omgang har styrket vores ægteskab og forståelsen af hinanden. Tanken om, at græsset er grønnere på den anden side, lokker os ikke. Vi ved hvad vi har og vil beholde det sådan!

Mr. Handy jeg elsker dig ubetinget <3

YOLO og knus fra

Miss Robinson

banner

Se Også