Sexliv - Bedre selvtillid og selvværd

udgivet:

Sådan giver selvtillid og selvværd dig bedre sexliv #1

*Dette indlæg indeholder reklamelinks*

Selvtillid og selvværd er nøglen til et bedre sexliv, så hvis du hænger lidt i bremsen, og ikke helt kan finde melodien, så skyder jeg DURK lidt krymmel i din retning. Alle skal boostes på både selvtillid og selvværd, og engang imellem kan det være en uoverskuelig opgave. Jeg blev inspireret af en film jeg så i sidste uge med en veninde – den gav VIRKELIG stof til eftertanke! Jeg knækker indlægget over i to – så læs med i næste uge også!

Selvtillid og selvværd – I Feel Pretty

Sommerens tøsefilm I Feel Pretty med Amy Schumer – hvis I ikke allerede har set den, så GØR DET! Det er helt klart lektion NO 1 i boost din selvtillid og selvværd. Den er ikke kun skide skæg, men giver i den grad, stof til eftertanke. Den visualiserer de følelser og den hverdag, nok halvdelen af alle mennesker på jorden, går og slås med. Følelsen af, ikke at accepterer sig selv som man er, og bruger mere tid på negativ fokus på sig selv, frem for at leve, elske sig selv og gøre det med stil! Da min veninde og jeg skulle vælge film til en venindetur, kiggede vi på “I Feel Pretty”, så trailer og blev enige om “Denne her film, den TRÆNGER vi til”. Vi hylede af grin hele filmen igennem, men gik ud af biffen med tankerne godt igang!

Shirley Temple Giggle GIF - Find & Share on GIPHY

Læs også: 5 tips til, hvordan du bevarer venskabet til din hjerteveninde <3

“I Feel Pretty” – kort fortalt

Renee, er en helt almindelig kvinde i 30´erne, der drømmer om et glamourøst arbejde og den store kærlighed, men desværre lider hun af så lavt et selvværd, at hun aldrig lykkes med noget. Hun er overbevist om, at hendes liv ville blive meget bedre, hvis bare hun var smukkere. Hun ønsker i bedste “BIG” stil i en ønskebrønd – og så sker det! Dagen efter slår Renee hovedet til en spinning-time, og da hun vågner, ser hun pludseligt sig selv som overdrevet toplækker – faktisk intet mindre end gudeskøn. Det nye ”forvrængende” selvbillede betyder, at hun fra dag til dag opnår en frygtløs selvtillid, der på rekordtid giver hende en kæmpe forfremmelse, nye smarte veninder og opmærksomhed fra alle de mænd, der plejede at ignorere hende. Men midt i hendes selvrealisering mister hun også langsomt kontakten til, hvem hun engang var, og rundt om hjørnet venter øjeblikket, hvor hun opdager, at hun udadtil har været den samme hele tiden! Se lige filmtraileren HER

Læs også: Kvinder! Hvordan boostes vores selvværd og selvtillid?

Vi fødes med masser af tro på os selv

Fra vi er helt små, vokser de fleste af os op, fyldt med selvtillid og selvværd. Det vokser på os, efterhånden som vi lærer og bliver bekræftet i, at vi gør det rigtigt og er dygtige. At vi er dejlige lige som vi er, og vores forældre kunne ikke ønske sig bedre. Så kommer vi i institution/skole, og her starter ofte hele processen for mange børn. Dem med manglende selvtillid og lavt selvværd, der IKKE har haft nogle ordentlige forældre eller voksne omkring sig, til at guide og støtte i opvæksten, skaber første sår i sjælen. For selv at få det bedre, driller, mobber og nedbryder de stakkels børn hinanden. Børn kan være nogle modbydelige og onde skabninger, vi har ALLE prøvet det, så vi ved hvor ondt det gør. Det sætter nogle GRIMME spor i de små sjæle, og det er en STOR opgave at bygge sådan et barn op igen.

“MOR, DE KALDER MIG BROMBASSE OG SIGER, FEDE SVIN – DU ER KLAM!”

Min ene søn har været igennem mobbemaskineriet i sådan en grad, at han gik ned med en depression og var væk fra skolen i 3 måneder. At være vidne og forældre til sådan en omgang, vil jeg ikke ønske for nogen. Alle ressourcer blev kørt i stilling og vi kæmpede for og med ham. Han ER kommet ud på den anden side, med hjælp og opbakning fra mange mennesker, men der ligger nogle DYBE sår i hans sjæl, og det slås han stadigvæk med. Et brud på hans selvtillid og selvværd, der vil påvirke ham, resten af hans liv!

Læs også: Temasøndag #25: Selvværd og selvtillid giver bedre sex!

selvtillid og selvværd

Du er skøn – du er dejlig – du er elsket

Helt klart et mantra, jeg praktiserer herhjemme med tre dejlige børn. Det er SÅ vigtigt at sige det til dem, men ligeså vigtigt at de siger det højt til sig selv – så DE tror på det.  Jo mere fokus de har på det positive, jo mere lever de livet positivt. “Vær ved andre, som du selv ønsker de skal være ved dig”. Længere er den egentlig ikke! Så det handler ganske enkelt om, at ruste dem til, at selvom livet engang imellem er dumt og øv, så ryst det af dig, og kom videre. Kontrolcirkel! Er det vilkår? Har du indflydelse? Eller har du kontrol? Det lærer dem også, at andre godt kan have det skidt, og så er du den med overskud, der hjælper og støtter andre. Vær sympatisk og empatisk. Jeg har i hvert fald en drøm om, at de som voksne vil huske at bruge det mantra, for ingen kan få nok bekræftelse, støtte og anerkendelse i livet. Det lever vi af, det er der vi tanker selvtillid og selvværd.

Læs også: Temasøndag #25: Sådan for du bedre selvværd i sengen

Hvordan påvirker selvtillid og selvværd sexlivet?

Er du i en negativ spiral, træt af dig selv, nederen over din krop, arbejdet er lort, familien er irriterende, håret og huden ligner kaos og intet vil som du vil? Jeg kender det godt. Ups and downs. De kommer hele livet. Det har ikke nødvendigvis noget med din selvtillid eller dit selvværd at gøre, men det påvirker i den grad. Puha, hvor har jeg brugt meget tid på at shame mig selv over mavedellen eller den uønskede hårvækst. Jeg er Danmarksmester i selvynk. Helt automatisk, når jeg har været i det der “mood”, så følger ALT det andet med. Den negative spiral suger mig ind i en orkan af NEGATIV. Hold nu op, det er svært at komme ud igen. Sexlivet har i de perioder været på minimum eller ikke eksisterende. Du føler dig IKKE attraktiv, ikke lækker og uimodståelig. Du følger dig skod og ad! Lige til stort brandbart!

Læs også: Sex som middel mod stress og depression

Strength Confidence GIF - Find & Share on GIPHY

Fokuser på det positive og kom tilbage på sporet

Når du befinder dig i den negative spiral, så er der lidt hjælp at hente. Men det kræver, at du arbejder med dig selv. KUN DU kan gøre noget ved det, for det handler om DIG! Det er dit fokus du skal arbejde med. Din kontrolcirkel. DU bestemmer, hvad du vil fokusere på, så hvis det er negativt – så kører du negativ spiral. Beslut dig derfor for, at finde 5 POSITIVE ting hver dag. Når din dag er omme, sætter du dig ned og skriver dem på et stykke papir. 5 POSITIVE ting, der er sket den dag. Sig dem HØJT til dig selv. Fx.:

Jeg fik dejlig morgenmad idag af min mand.

Solen har skinnet hele dagen.

Jeg fik serveret kaffe af en kollega.

Jeg smilede til en kassemedarbejder i NETTO.  

Min datter har sagt, at hun elsker mig.

Hvis du så hurtigt analyserer de 5 sætninger

Din mand har forkælet dig med morgenmad, tag det ikke for givet, han ved du har brug for omsorgen og han elsker dig. Du har bemærket at solen skinner, sol påvirker vores humør. Win Win. En kollega har tænkt på dig og vil dig det godt, du er ikke alene! At smile til en kassemedarbejder i NETTO signalerer glæde og overskud fra dig, og DU har glædet et andet menneske. Din datter elsker dig, hun kan ikke leve uden dig – det er da bekræftelse i højeste niveau. Efter sådan en øvelse summer det i dig, og den positive energi finder vej. Det er DIG der skal tanke det – det kommer ikke af sig selv! Sexlysten skal nok komme, ellers ved du hvad Miss Robinson anbefaler! ONANI! Og masser af det!

Læs også: Onani med perlekæde – sådan gør du og din partner

I næste uge, kommer der lidt flere værktøjer til at booste selvtillid og selvværd, så følg med på bloggen.

YOLO og knus fra

Miss Robinson

banner

Se Også