Selvkærlighed - sådan gør du det bedst

Opdateret

Sådan giver du dig selv den BEDSTE selvkærlighed

Miss Grey handler en del om sex, men handler altså også om, at der er mange andre aspekter i livet, som påvirker os som mennesker. Og en af dem er, hvordan vi har det med os selv.

Her kommer derfor lidt råd til, hvordan du får mere selvkærlighed ind i dit liv. Dette er ikke skrevet ud fra en fagpersons vurdering, men er personlige råd, som jeg meget gerne vil give videre til dig.

Du kan selv vurdere, om det virker.

Mine personlige råd til mere selvkærlighed

Jeg er ikke verdensmester i at give mig selv den famøse selvkærlighed. Men jeg ved, at der er små ting, som kan hjælpe på vej.

1. Find mellemløsninger

For mig, så virker det, at jeg ikke er så hård mod mig selv. Jeg har før i tiden været rigtig god til at løbe efter det helt perfekt liv. Det hele gik op i topkarakterer, træning og umulige “TO-DO” lister, som jeg aldrig kunne nå i bund med.

Så smid alt det ud. Altså tankerne om alt det, som du SKAL gøre perfekt.

Mit bedste råd er istedet at finde mellemløsninger. De fleste kvinder, tror idag, at de skal gøre alting super-perfekt. Men den teori holder ikke. Det handler i langt højere grad om at finde en realistisk vej, som du kan gå, og stadig komme frem på.

Hvis ikke du kan nå at træne en helt time, så få tid til et kvarter. Hvis det er umuligt at få et 12-tal i et fag (du ved som regel, hvad dine styrker er), så lær at få det fint med at score et 7-tal. Står der en opvask, så lad den stå, og fokuser istedet på alt det, som du nåede lige den dag. HUSK – du er kun et menneske.

2. Skemalæg din selvkærlighed

Hvis du er en travl kvinde (det er jeg), så skemalæg, hvornår du vil tage hånd om dig selv.

Det hjælper ikke at fortælle dig selv, at du skal huske at være god mod dig selv idag. For det er bare en tanke, og den kommer ikke altid i handling.

Hvis du er travl, skal du istedet for sætte tid af i kalenderen til, at du har et frirum med dig selv. Det kan være, at du vil have et fast tidsrum hver dag i en enkelt time. Men det kan også være, at det virker bedre for dig at tage en hel dag om ugen, som er kun til dig.

Find ud af, hvor meget tid DU behøver for at være god mod dig selv. Og fyld så den tid op med ting, som du elsker at gøre.

Her er nemlig et personligt rum, hvor du kan lade op igen.

3. Bliv din egen Ole Henriksen

Når du står ud af sengen om morgenen, så find ud af, hvordan du kan starte dagen med at være god mod dig selv.

Personligt, synes jeg, at Ole Henriksen kan være en tand for meget. Men helt ærligt. Jeg tror virkelig det virker, at gøre som ham. Stå ud af sengen med et smil på læben.

Fortæl dig selv, at du kommer til at sparke røv idag, eller at du ser skide godt ud, selvom du måske har en smule trætte øjne.

Du er hvad du tænker. Så begynd at tænk nogle gode tanker om dig selv fra du står op.

4. Stop med at please alt og alle

Og start i stedet med at please dig selv.

Du bliver ikke glad af at gøre alt og alle glade hele tiden. Det vil dræne dig for energi, og du søger en bekræftigelse og anerkendelse, som du aldrig vil blive glad af.

Gør istedet gode ting for dig selv, og skal du så gøre andre glade, så gør det fordi, du oprigtigt gerne vil. Det vil lette dig selv, men også virke mere ægte for dine omgivelser.

5. Forkæl dig selv med det du elsker

Der er ingen perfekt opskrift på at forkæle dig selv. Det er kun DIG, som ved, hvordan du vil give dig selv selvkærlighed.

Det kan være, at du har noget “ynglings-choko”, som kun DU sætter pris på? Det kan også være, at det er en tur i svømmeren og sauna, der vil gøre dig glad? Eller at du skal ligge med agurker på øjnene og en ansigtsmaske?

Pointen er bare, at du skal gøre noget, som er for DIG. DET er nemlig selvkærlighed. En slags kærlighed, kun du, kan give til dig selv.

Giver du først denne kærlighed til dig selv, bliver det nemmere at have overskud til andre mennesker.

Se Også