Miss Robinson - sexblogger

udgivet:

Miss Robinson: “Tank op på kærlighedskontoen”

*Dette indlæg indeholder reklamelinks*

Kære læsere! Jeg kan ikke give jer opskriften på det perfekte ægteskab. Det tror jeg ikke findes. Men jeg kan guide jer lidt, i den rigtige retning, ved at dele lidt af min erfaring. På godt og ondt. Det er jo også derfor Miss Robinson er skabt.

Jeg sad forleden og brainstormede lidt med mig selv om, hvad jeg efter min mening mener, er et af de vigtigste budskaber, jeg gerne vil rådgive jer om.

Der er mange. Men et af de vigtigste jeg har lært, er ”Husk tid til hinanden og med hinanden”. Som en moden Miss Robinson, med mange års ægteskab på bagen, faktisk med to ægteskaber på kontoen, har jeg været igennem en del efterhånden. Både op og nedture, men uanset hvad, så har det gjort mig stærkere og mere erfaren i livet. Meget var jeg gerne foruden, men hvis jeg tænker tilbage, kan jeg altid finde noget positivt i oplevelserne. Måske har udgangen af en oplevelse være trist, men der kom altid noget godt bagefter. Skilsmisse er aldrig sjovt, der er altid en der bliver såret, man får sagt en masse dumt til hinanden og mange gange ender det grimt.

Tiden heler som regel, men der kan gå mange år, før man har fundet balancen igen. Når jeg kigger i bakspejlet, er der masser af ting, jeg gerne ville gøre anderledes. Men hvad hjælper det, når jeg ikke kan gå tilbage i tiden. En ting har jeg lært mig selv – se frem og ikke tilbage!

Tidl. Jægersoldaten B. S. Christiansen kører i øjeblikket, et super program på TV 2 der hedder ”BS og Ægteskabsprøven”.

Han er afsted med 4 danske kriseramte par. Hvert par har sin historie, men som udgangspunkt, handler det om, at de er kørt fast, har mistet gnisten og ikke fungerer mere som det kærestepar de engang startede som. Mange ting har betydning for, hvor de 4 par er nu, og hvad det ender med, må tiden vise. B. S. er i hvert fald i gang med at vise dem, at det kommer indefra og at der skal ses indad. Alle har travlt med at skyde skylden på modparten, finde undskyldninger og køre i gamle vaner og mønstre. B. S. stillede dem et par meget fornuftigt spørgsmål i sidste program. ”Vil du være gift med dig selv? ” og ”Er du hvor du vil være i dit liv?”

Læs også: Jagten på suget i maven – den store forelskelse

“Uanset jeres nuværende status, alder og fremtidsplaner. Så tænk over det.”

Det er nogle meget enkle spørgsmål. Husk på, vi lever kun en gang, vi kan ligeså godt få noget ud af det, mens vi nu engang er her. Lav en aftale med dig selv om, at en gang om året, skal du spørge dig selv om lige netop det. Så ved du helt klart, om du er på rette vej i livet. Havde jeg tænkt over de simple spørgsmål gennem mine snart 23 sammenlagte ægteskabs år, er jeg næsten sikker på, at tingene ville se helt anderledes ud.

Mr. Handy og jeg blev gift d. 24. juli 2000, så vi har snart 17 års bryllupsdag.

Helt klart et ægteskab i medgang og modgang, men vi elsker hinanden højt. Dumme perioder har der været masser af, nogle værre end andre, men vi har altid fundet hinanden og lært af de fejl vi har begået. Vi har også haft en periode, hvor vi havde bruge for en ægteskabsterapeut til at hjælpe os, heldigvis med positivt resultat. Vi har hele tiden været enige om, at det er ALT for let ”bare at gå fra hinanden”, når problemerne bliver uoverskuelige. De skulle løses – det skyldte vi både os og vores børn. Kærligheden sejrer heldigvis i de fleste tilfælde og helt ærligt, vi er jo som menneske, ikke den samme i alle de år. Der sker forandringer hen ad vejen i livet, det ændrer os som personer. At kunne følges ad gennem så mange år, kan jo kun give lidt udfordringer i ny og næ.

En ting vi har været enige om, siden vi mødte hinanden, og det er, at vi skal værne om det at være et par.

Vi skal kunne tale sammen om andet end børn og praktiske informationer om hverdagen. Det er en svær og meget udfordrende øvelse, for hverdagen tager ofte helt automatisk over. Hvem handler ind, madpakker, vasketøj, hvem kører til fodbold, spejder osv., lektier, skole-hjem-samtaler, tandlægebesøg, forældremøder osv osv. Tiden til hinanden og egne fritidsinteresser bliver sat i baggrunden meget hurtigt, for man er træt indvendig og udvendig i hverdagen. Det eneste man tænker på kl. 20 om aftenen, når ungerne er lagt og madpakker og vasketøj er ordnet, er at smide sig i sofaen og glo på ligegyldig TV. Det er her alarmklokkerne skal ringe! Det er her, TV’et skal slukkes, og voksensamtalen skal bygges ind. Det er bare de færreste, der har overskud til det. ”Det gør vi i weekenden”. Men nej, i weekenden, skal vi til fødselsdag, besøge familie, gøre rent og lige slå græs. En uge går hurtigt, når man har have, hus, Volvo og vovse.

Alligevel! Husk voksentiden! Planlæg jer ud af det.

Herhjemme har vi en aftale om, at vi SKAL afsted på voksenweekend mindst én gang om året. ”Knaldeweekend” som vi kalder det. Der skal tankes seriøst op på kærlighedskontoen. Afsted fredag eftermiddag og hjem igen søndag. Hotel, kro, slot eller hvad vi nu kan finde. Total afslapning, voksentid, lange gåture, ud og spise, ligge og se film under dynen (ikke afbrudt af spørgende børn hele tiden), drikke champagne og knalde som kaniner hele weekenden. Intensivt samvær, uden afbrydelser! I de første år af vores ægteskab efter første barn havde meldt sin ankomst, var det et større puzzlespil af logistik og børnepasning, der skulle gå op i en højre enhed. Men det er heldigvis blevet nemmere med årene. Nu kan de store brødre passe lillesøster, så mor og far kan stikke af J

Det er også blevet nemmere lige at smutte en tur i biffen eller ud og spise sammen, uden at skulle arrangere barnepige.

Alt kan lade sig gøre, for en skilling for babysitting. Og ved I hvad? Ungerne mega hygger sig, uden mor og far. De ser lige så meget frem til, at mor og far smutter, som vi gør. Vi har alle sammen brug for at trykke på ”pause”, og bare være. Misforstå mig nu ikke…. JEG ELSKER MINE BØRN TIL SKYERNE, men jeg elsker også min mand. Når vi kommer hjem fra vores små ”knaldeweekender”, har vi bare SÅ meget mere overskud til dem og hverdagen.

Det samme gælder vores ferier. Vi prioriterer vores 3 ugers hovedferie, efterårs- og vinterferie med børnene.

MEN de sidste 5 dage, bruger jeg/vi egoistisk på mig/os selv! “Miss Robinson dage” kalder jeg det. Hvis jeg har lyst til at sidde i solen hele dagen, i sofaen hele dagen eller bare sidde og skrive noveller hele dagen – så gør jeg det! Mr. Handy og jeg, kan godt finde på at tage en ego-dag sammen, og bare blive under dynen hele dagen! Til gengæld henter vi børnene tidligt, når skolen er færdig og bruger resten af dagen på total overskudsagtig hygge – ALLE SAMMEN, hvis altså børnene har lyst. Det er jo ikke altid, de har lyst til at være sammen med mor og far. Den tid kommer jo også.

Når jeg spørger mig selv i dag, om jeg ville gifte mig med mig selv, så er svaret JA.

Spørger jeg mig selv, om jeg er hvor jeg vil være i dag, så er svaret JA. Dermed ikke sagt, at der ikke er plads til forbedringer, det er der altid. Vi lærer så længe vi lever. Da jeg blev 29 år, talte jeg ned hver dag til jeg blev 30 år. Jeg glædede mig til min 30 års fødselsdag. Da jeg så var 39 år, var jeg i nedtrykt tilstand, jeg glædede jeg mig ikke til at blive 40 år. Men ved I hvad? Jeg ELSKER at være i 40´erne og jeg elsker livet. Så frygt ikke, det gode kommer til den der venter ;o)

YOLO – Lumre knus fra

Miss Robinson

Se Også