Guide: Brug af glidecreme

udgivet:

Brug af glidecreme: Den Ultimative Guide

Missgrey.dk hjælper dig med at skabe det sexliv du drømmer om. I denne artikel skal du lære en helt masse om brug af glidecreme. God smørrelse er en nødvendighed i et godt sexliv og altid dejligt at have på natbordet.

Glidecreme: Dette bør du vide om glidecreme

Vi ser nærmere på:

Hos Missgrey.dk, vil vi gerne give dig de absolut bedste guides indenfor feltet sex & samliv. Derfor sparer vi ikke på længden, de gode råd og anbefaling af produkter. Her kommer vores ultimative guide til brug af glidecreme. Snart er du godt kørende.

Silikonebaseret glidecreme

Sådan bruger du silikonebaseret glidecreme

Du skal undgå at bruge silikonebaseret glidecreme sammen med sexlegetøj og de fleste kondomer. På den anden side, er der heldigvis meget andet, som denne type glidecreme egner sig ualmindeligt godt til. Silikonebaseret glidecreme er nemlig noget af det bedste at bruge til helt almindelig sex (uden kondomer, hvis du er beskyttet på anden vis med prævention), handjobs, analsex og stort set alle andre former for sexuelle udskejelser. Grunden til, at de fleste foretrækker silikonebaseret variant til sexlivet, fremfor vandbaseret, er, at den sjældent tørrer lige så hurtigt ud. Den klistrer ikke, og er meget drøj i brug. Faktisk er en dråbe eller to nok til, at du har et langtidsholdbart resultat.

sinful silikone glidecreme

[maxbutton id=”95″]

Vi anbefaler denne fantastiske silikonebaserede variant fra Sinful.dk. Det fulde navn er: Sinful Silk Silikone, og ud af navnet, kan du næsten fornemme, hvor lækker den er. Den er helt ideel til sex og sensuel massage og så har den en fantastisk glideevne. Heldigvis er den også neutral i duften og smagen. Derfor kan den også bruges til handjobs og blowjobs.

Læs mere om Sinful Silk HER. Kun 89,00 kr.

2. Analsex: Pjur Back Door Glide – 100 ml. PRISVINDER

Silikonebaseret glidecreme egner sig godt til analsex, da holdbarheden af glidecremen er god. Dermed forsvinder glidecremen ikke hen ad vejen, som den ville gøre med en vandbaseret glidecreme. Fornemmelsen med en silikonebaseret glidecreme er også langt bedre, da det giver en silkeblød fornemmelse under analsex. Du kan vælge at bruge en silikonebaseret glidecreme, hvis du har styr på hygiejnen med en fast partner. Denne silikonebaserede glidecreme er god til analsex uden kondom.

Pjur back-door anal silikone glidecreme - prisvinder

[maxbutton id=”148″ ]

Vi anbefaler denne denne prisvinder fra PJUR. Den er heldigvis specialudviklet til netop analsex og anal-stimulation. Dertil har den også en afslappende effekt, og det kan være betryggende, når der skal dyrkes sex i bagdøren. Da du ikke kan bruge den til almindeligt sexlegetøj, så anbefaler producenten, at du bruger den til f.eks. sexlegetøj af metal, stål og medicinsk plast. Ekstra viden: Denne variant vandt faktisk prisen for “Bedste Glidecreme Serie” på Adultex Award i 2016.

Læs mere om PJUR Back Door Glide HER. Kun 129 kr.

3. Massage

Noget, som silikonebaseret glidecreme især udmærker sig ved, er til en god omgang massage. Normalt kan man opleve, at massageolier trænger ind i huden, og “forsvinder” under massagen. Hermed ender man ofte med at bruge rigtig meget massageolie. Silikonebaseret glidecreme vil omvendt lægge sig ovenpå huden i et tyndt lag, og bliver ikke optaget i huden. Efter endt massage kan det nemt vaskes af med lidt sæbe, vand og et håndklæde.

Se også vores guide til en erotisk massage her.

4. Handjob

Selvom det burde være nemt at give et godt handjob, så er det ikke altid tilfældet. Og det værste, der kan ske, er at der ikke er nok smørrelse undervejs. Da vandbaseret glidecreme netop hurtigt tørrer ud, kan det hurtigt blive en ubehagelig oplevelse for manden. Derfor er det altid bedst at bruge silikonebaseret glidecreme til dette formål.

5. Intimbarbering

Dette er et ekstra, lille insidertip. Efter du har intimbarberet dig, kan det være rigtig lækkert at påføre en smule PJUR Woman Silikone Glidecreme, da det efterlader huden silkeblød og lækkert. Tilmed beskytter det huden efter barbering, som ofte kan blive en smule irritabel.

Pjur Woman silikone glidecreme - testvinder

Læs mere om PJUR Woman HER. Kun 129,00 kr.

6. Næsten alle sexstillinger

Uanset sexstilling, er det altid godt med lidt silikonebaseret glidecreme. Og som allerede nævnt, er et par dråber mere end nok. Dog er der nogle gange, at der er mere brug for det end andre. Er du stor fan af morgensex, så er silikonebaseret glidecreme et absolut must. Sådan står der også hos Dagens.dk, hvor du får fem gode grunde til at dyrke meget mere morgensex. Grunden til, at der skal anvendes smørrelse om morgenen, er, at kvinder typisk tager op mod 20 minutter om at blive våde. Derfor, skal du altså huske smørrelse, og den rigtige slags, tidligt fra morgenstunden.

Dette må du absolut ikke gøre med silikonebaseret glidecreme

Det der er vigtigt at slå fast som det første, er, at silikonebaseret glidecreme ikke egner sig til sexlegetøj. Det meste sexlegetøj er nemlig allergisk overfor silikonebaseret glidecreme, og det betyder, at sexlegetøjet faktisk går i stykker, hvis du “parrer” det med silikonebaseret glidecreme. På samme måde må du heller ikke bruge denne type glidecreme sammen med kondomer, da silikonebaseret glidecreme kan gøre kondomet skrøbeligt, og dermed kan du risikere, at kondomet brister og springer. Hvis du absolut skal bruge en silikonebaseret glidecreme med kondomer, så gå efter en, hvor der direkte står på, at den er egnet sammen med kondomer.

Brug af glidecreme

Vandbaseret glidecreme

Dette skal du vide om vandbaseret

Den vandbaserede variant er en af de mest almindelige smørrelser, som du kan bruge til flest ting. Dog er silikonebaseret glidecreme altid mest drøj i brug, og giver den lækreste oplevelse, hvis altså du ikke har kondom eller legetøj med i sengen. Grunden til, at vandbaseret glidecreme ikke er lige så drøj, som silikonebaseret glidecreme, er, at vand på varm hud roligt vil fordampe over tid. Derfor skal du bruge meget mere smørrelse, når du anvender den vandbaserede glidecreme, og den kan også blive en smule klæbrig.

Vandbaseret til særlige formål

Som allerede nævnt, er der nogle særlige ting, som silikonebaseret glidecreme egner sig bedst til. Men der er også typer af sex, som vandbaseret glidecreme egner sig bedst til. Her anbefaler vi at bruge en klassiker fra Sexshop.dk til en meget god pris: Nemlig TENNAHILL vandbaseret glidecreme med 100 ml.

 • Palora har glidende og langtidsvirkende effekt
 • Fedter ikke og efterlader ikke pletter
 • Brug den sammen med kondomer og sexlegetøj
 • Føles behagelig og blød på huden
 • Billig pris på under 100 kr.
1. Sex med kondom

Den vandbaserede creme er det bedste valg til sex med et kondom. Længere er den bare ikke. Grunden hertil er, at vand ikke kan nedbryde naturgummi. Og glidecreme, som netop er baseret på vand, kan derfor ikke forringe kondomets beskyttelsesevne. Er du single, og er du ikke beskyttet via p-piller (husk at p-piller ikke beskytter mod kønssygdomme), kan det være godt at have en vandbaseret glidecreme liggende i skuffen sammen med nogle gode kondomer. Med en vandbaseret i skuffen, og nogle meget innovative kondomer, burde det ikke være nogen sag, at spørge en date om beskyttelse.

Læs også vores artikel: Derfor skal du aldrig være flov over at spørge efter et kondom.

2. Sex med legetøj

Hvis du vil have den bedste, og mest optimale oplevelse med sexlegetøj, er du nødt til at investere i en vandbaseret glidecreme. Grunden hertil er ganske praktisk. Hvis du bruger silikonebaseret glidecreme, ødelægger du dit sexlegetøj af silikone. Derfor skal du altid bruge den vandbaserede sammen med dit sexlegetøj. Selvfølgelig medmindre, at andet er anvist.

Økologisk glidecreme

Hvorfor overhovedet bruge økologisk til underlivet? Er det ikke nok, at vi skal spise økologisk? Faktisk ikke. Du kan nemlig også sørge for, at du er HELT på den sikre side, når du vælger glidecreme. Lige når det kommer til de økologiske varianter af glidecreme, så er der et helt bestemt mærke, som stort set alle vælger. Og dette er normalt den økologiske variant fra mærket YES. Men nu er Sinful kommet på banen med deres egen økologiske serie – Kaerlig.

Dette skal du vide om de økologiske glidecremer fra KAERLIG

KAERLIG er stiftet af Sinful, og indeholder en serie af intimplejeprodukter, som alle er produceret i Danmark. Hele serien er fremstillet af naturlige og økologiske ingredienser. Derfor indeholder serien faktisk udelukkende det allerbedste for din krop. Mange af seriens produkter er mærket med AllergyCertified og Svanemærket. Her kan du læse mere om, hvad svanemærket egentligt betyder.

Økologisk glidecreme til særlige formål

Der er selvfølgelig også særlige tilfælde, hvor økologisk glidecreme er det, som du skal vælge. Primært er det dog sådan, at er du allergiker, og overfølsom, er det et meget oplagt valg for dig. Vi har derudover lavet en oversigt herunder, som guider dig i den rigtige retning.

Brug af glidecreme

[maxbutton id=”79″ text=”SE MERE HER” ]

 • Brug af smørrelse bliver meget nemmere med KAERLIG
 • God samvittighed for miljøet og for underlivet
 • Økologisk, AllergyCertified og Svanemærket
 • Kendt fra TV, hvor Mathilde Mackowski fortæller om produkterne
 • Overskuelig pris på 97,00 kr. 

1. Sex med kondom

Her anvender du KAERLIG vandbaseret som vist ovenfor. Du må ikke vælge den med olie, da den ligesom silikone, vil gå ind og opløse kondomet.

2. Sex uden kondom

Her bruger du en med olie, “YES” oliebaseret intimpleje og glidecreme. Den er lavet af en kombination af sheasmør, mandelolie, solsikkeolie, bivoks og E-vitamin. Denne fugter og plejer det intime væv, og kan også anvendes til en god omgang massage. Dufter og smager mildt af honning. Der står på produktet, at den oliebaserede godt må anvendes med silikonesexlegetøj.

3. Sex når du er gravid

KAERLIG er især egnet, når du er gravid. Graviditet har desværre den bagside, at de mange hormoner i kroppen går ind og påvirker forskellige processer. Her gør de mange hormoner blandt andet, at slimhinderne bliver mere skrøbelige og nemmere bløder. Hos Billige-teste.dk, står der: “Når man skal vælge glidecreme, og er gravid, bør man være opmærksom på at købe en glidecreme, som ikke indeholder sæddræbende midler eller parfume. Og som hverken har duft eller smag“.

Brug af glidecremeGlidecreme med smag og farve

Varianter med smag og farve, er helt klart til singlen, eller parret, som gerne vil have en oplevelse med et twist. Helt almindelig glidecreme, silikonebaseret eller vandbaseret, er nemlig fint til et almindeligt, tilfredsstillende sexliv. Men skal du pifte det hele op, så er det dette punkt, som du skal skærpe opmærksomheden ved.

Varianter med smag og farve til særlige formål

Glidecreme med smag og farve egner sig rigtig godt til særligt ét punkt. Nemlig oralsex. Hvis du hører til flertallet, som ikke altid synes, at kroppens egne, naturlige væsker smager super godt, så kan du tilføre smag til oplevelsen. Som første punkt, skal du dog overveje, om der er noget du spiser, som kan forværre smagen “Down there”. For eksempel kan for meget kød og b.la. asparges gøre oplevelsen en anelse mere ubehagelig. Omvendt er søde frugter – herunder ananas – virkelig gavnligt for en god smag. Læs denne fantastiske, visuelle oversigt over, hvad du skal spise for at smage godt. Her kan du få en hurtig oversigt over nogle af de smage, du kan tilføje til oralsex.

1. Den søde smag af Jordbær

Sinful laver mange produkter selv. Også når det kommer til glidecreme med smag. Hvis du godt kan lide smagen af eksotiske frugter, kan smagen af jordbær være rigtig god. Som en enkelt anmelder af produktet skriver, så skal du ikke forvente, at den smager helt ligesom friske jordbær fra de danske plukselvmarker. Men smagen er derimod: “Jordbær-slikagtig”. Og det er jo slet ikke dårligt sammenlignet med alternativet, som er den naturlige smag af kroppens egne væsker.

Glidecreme

[maxbutton id=”80″ ]

 • Smager skønt af jordbær
 • Parabenefri, mild og kondomsikker
 • Bruges både til vaginal og analsex
 • Der er hele 100 ml.
 • Koster under 100 kr. – KUN 69 kr.

2. Swede Fruity Love med forskellige smage

Måske har du hørt om mærket Swede før? Men her kommer en sand vinder, når vi snakker varianter med smag. Swede Fruity Love kommer i hele 7 forskellige smage:

 • Hindbær/Rababer
 • Mousserende jordbærvin
 • Mørk chokolade
 • Pink grapefrugt og mango
 • Solbær/Lime
 • Tropisk frugt og honning
 • Vanilje/Pære

Det gode ved Swede er, at selve produktet kun indeholder godkendte ingredienser, som også anvendes i fødevareindustrien – og så er produkterne parabenefri og PH-balanceret. De er vandbalancerede, og derfor, kan du snildt bruge disse glidecremer med smag sammen med et kondom, eller blot til almindelig sex. Da det er vandbaseret, kan det godt være, at du skal bruge lidt mere end et par enkelte dråber, da man normalt anbefaler silikonebaseret glidecreme til handjobs, blowjobs og oralsex.

Glidecreme

[maxbutton id=”81″ text=”FIND SMAG HER” ]

Anal glidecreme: Glidecreme til analsex

Den sidste store kategori, som vi har taget med i denne ultimative guide, er smørrelse til analsex. Smørrelse lige netop til analsex, er noget af det vigtigste, da det er sådan, at vi ikke naturligt producerer væske i den sektion. Ved almindelig sex, vil der altid være skedesekret, men det er der altså ikke her, står der b.la. hos Sexlinien.dk. Så hvis du vil igang med analsex, er smørrelse meget, meget vigtigt. Vi anbefaler derfor et startsæt, så du kan komme godt igang med analsex. Da hygiejnen er super vigtigt, anbefaler vi den helt rigtige glidecreme, og de helt rigtige kondomer.

Dette skal du bruge til analsex

1. Anal glidecreme og kondomer

Når du dyrker analsex, erfaren som uerfaren, er der nogle ting, som bare er vigtigere end andet. Som også anført hos Sexlinien.dk, så er det sådan, at når du har sex med numseregionen, så kan du hurtigt overføre bakterier fra endetarm til mund eller vagina på kvinden. Det giver nemt infektioner, og derfor er beskyttelse vigtigt. Brug derfor et kondom, og rigeligt smørrelse, og bliver der skiftet stilling (og hul), så skift også kondom.

Brug en smørrelse, så er designet til formålet, ligesom Sinful Anal Glidecreme. Den er naturligvis en vandbaseret glidecreme (vi ved jo allerede, at silikone opløser gummi), og så er den parabenefri og smagsneutral. Som vi også ved, tørrer vandbaseret glidecreme lidt nemmere ud end den af silikone, men lige denne, som er lavet til anal, der er der taget højde for det. Derfor har den ekstra god glideevne. Som anmelderne skriver om den på Sinful, så er den tyk, men der skal meget på ved brug. God fornøjelse med at finde den rigtige glidecreme til din natbordsskuffe. Hilsen Redaktionen: kontakt@missgrey.dk.

Glidecreme

[maxbutton id=”82″ ]

Se Også