Hos Missgrey.dk, vil vi gerne give dig de absolut bedste guides indenfor feltet “Sex & Samliv”. Derfor sparer vi ikke på længden, de gode råd og anbefaling af produkter. Her kommer vores ultimative guide til brug af glidecreme. Snart er du godt “kørende”.

Denne guide indeholder:

De hårde facts

  • Silikonebaseret glidecreme
  • Vandbaseret glidecreme
  • Økologisk glidecreme
  • Glidecreme med smag og farve
  • Analglidecreme

Brug af glidecreme

Brug af glidecreme: De hårde facts

Silikonebaseret glidecreme

Dette må du absolut ikke gøre med silikonebaseret glidecreme

Det der er vigtigt at slå fast som det første, er, at silikonebaseret glidecreme ikke egner sig til sexlegetøj. Det meste sexlegetøj er nemlig allergisk overfor silikonebaseret glidecreme, og det betyder, at sexlegetøjet faktisk går i stykker, hvis du “parrer” det med silikonebaseret glidecreme. På samme måde må du heller ikke bruge denne type glidecreme sammen med kondomer, da silikonebaseret glidecreme kan gøre kondomet skrøbeligt, og dermed kan du risikere, at kondomet brister og springer. Hvis du absolut skal bruge en silikonebaseret glidecreme med kondomer, så gå efter en, hvor der direkte står på, at den er egnet sammen med kondomer. Det kan for eksempel være denne fra “Pjur Woman”. Her står der, at den er allergitestet og kondomsikker.

Sådan bruger du silikonebaseret glidecreme

Den primære regel er altså, at du skal undgå at bruge silikonebaseret glidecreme sammen med sexlegetøj og de fleste kondomer. På den anden side, er der heldigvis meget andet, som denne type glidecreme egner sig ualmindeligt godt til. Silikonebaseret glidecreme er nemlig noget af det bedste at bruge til helt almindelig sex (uden kondomer, hvis du er beskyttet på anden vis med prævention), handjobs, analsex og stort set alle andre former for sexuelle udskejelser. Grunden til, at de fleste foretrækker silikonebaseret glidecreme til sexlivet, fremfor vandbaseret, er, at den sjældent tørrer lige så hurtigt ud. Den klistrer ikke, og er meget drøj i brug. Faktisk er en dråbe eller to nok til, at du har et langtidsholdbart resultat.

Silikonebaseret glidecreme til særlige formål

Som allerede nævnt, er der nogle særlige ting, som silikonebaseret glidecreme egner sig bedst til. Vi anbefaler at bruge “Sinful Silk Silikonebaseret glidecreme” til alle punkterne.

1. Silikonebaseret glidecreme til analsex

Silikonebaseret glidecreme egner sig godt til analsex, da holdbarheden af glidecremen er god. Dermed forsvinder glidecremen ikke hen ad vejen, som den ville gøre med en vandbaseret glidecreme. Fornemmelsen med en silikonebaseret glidecreme er også langt bedre, da det giver en silkeblød fornemmelse under analsex. Du kan vælge at bruge en silikonebaseret glidecreme, hvis du har styr på hygiejnen med en fast partner. Men har du ikke det, så læs punktet om analsex længere nede i guiden. Her anbefaler vi en helt særlig type glidecreme og kondomer til formålet.

2. Massage

Noget, som silikonebaseret glidecreme især udmærker sig ved, er til en god omgang massage. Normalt kan man opleve, at massageolier trænger ind i huden, og “forsvinder” under massagen. Hermed ender man ofte med at bruge rigtig meget massageolie. Silikonebaseret glidecreme vil omvendt lægge sig ovenpå huden i et tyndt lag, og bliver ikke optaget i huden. Efter endt massage kan det nemt vaskes af med lidt sæbe, vand og et håndklæde.

3. Handjob

Selvom det burde være nemt at give et godt handjob, så er det ikke altid tilfældet. Og det værste, der kan ske, er at der ikke er nok smørrelse undervejs. Da vandbaseret glidecreme netop hurtigt tørrer ud, kan det hurtigt blive en ubehagelig oplevelse for manden. Derfor er det altid bedst at bruge silikonebaseret glidecreme til dette formål.

3. Intimbarbering

Dette er et ekstra, lille insidertip. Efter du har intimbarberet dig, kan det være rigtig lækkert at påføre en smule “Sinful Silk Silikonebaseret glidecreme”, da det efterlader huden silkeblød og lækkert. Tilmed beskytter det huden efter barbering, som ofte kan blive en smule irritabel.

4. Næsten alle sexstillinger

Uanset sexstilling, er det altid godt med lidt silikonebaseret glidecreme. Og som allerede nævnt, er et par dråber mere end nok. Dog er der nogle gange, at der er mere brug for det end andre. Er du stor fan af morgensex, så er silikonebaseret glidecreme et absolut must. Sådan står der også hos Dagens.dk, hvor du får fem gode grunde til at dyrke meget mere morgensex. Grunden til, at der skal anvendes glidecreme om morgenen er, at kvinder typisk tager op mod 20 minutter om at blive våde. Derfor, skal du altså huske smørrelse, og den rigtige slags, tidligt fra morgenstunden.

Brug af glidecreme

Vandbaseret glidecreme

Dette skal du vide om vandbaseret glidecreme

Vandbaseret glidecreme er en af de mest almindelige glidecremer, som du kan bruge til flest ting. Dog er silikonebaseret glidecreme altid mest drøj i brug, og giver den lækreste oplevelse, hvis altså du ikke har kondom eller legetøj med i sengen. Grunden til, at vandbaseret glidecreme ikke er lige så drøj, som silikonebaseret glidecreme, er, at vand på varm hud roligt vil fordampe over tid. Derfor skal du bruge meget mere glidecreme, når du anvender den vandbaserede glidecreme, og den kan også blive en smule klæbrig.

Vandbaseret glidecreme til særlige formål

Som allerede nævnt, er der nogle særlige ting, som silikonebaseret glidecreme egner sig bedst til. Men der er også typer af sex, som vandbaseret glidecreme egner sig bedst til. Her anbefaler vi at bruge “Sinful Aqua Vandbaseret glidecreme”.

1. Sex med kondom

Den vandbaserede glidecreme er det bedste valg til sex med et kondom. Længere er den bare ikke. Grunden hertil er, at vand ikke kan nedbryde naturgummi. Og glidecreme, som netop er baseret på vand, kan derfor ikke forringe kondomets beskyttelsesevne. Er du single, og er du ikke beskyttet via p-piller (husk at p-piller ikke beskytter mod kønssygdomme), kan det være godt at have en vandbaseret glidecreme liggende i skuffen sammen med nogle gode kondomer. Vi anbefaler “LELO HEX Kondomer”, som er nogle af de mest innovative kondomer på markedet. Med en vandbaseret glidecreme i skuffen, og nogle meget innovative kondomer, burde det ikke være nogen sag, at spørge en date om beskyttelse. Læs også vores artikel: Derfor skal du aldrig være flov over at spørge efter et kondom.

2. Sex med legetøj

Hvis du vil have den bedste, og mest optimale oplevelse med sexlegetøj, er du nødt til at investere i en vandbaseret glidecreme. Grunden hertil er ganske praktisk. Hvis du bruger silikonebaseret glidecreme, ødelægger du dit sexlegetøj af silikone. Derfor skal du altid bruge den vandbaserede sammen med dit sexlegetøj. Selvfølgelig medmindre, at andet er anvist.

Økologisk glidecreme

Hvorfor overhovedet bruge en økologisk glidecreme? Er det ikke nok, at vi skal spise økologisk? Faktisk ikke. Du kan nemlig også sørge for, at du er HELT på den sikre side, når du vælger glidecreme. Lige når det kommer til de økologiske varianter af glidecreme, så er der et helt bestemt mærke, som stort set alle vælger. Og det er verdens første, økologisk certificerede glidecreme og intimpleje, “YES”.

Dette skal du vide om de økologiske glidecremer fra “YES”

“YES” markedsfører sig på at være verdens første, og eneste, certificerede, økologiske glidecreme og intimplejemiddel. Derfor er det altså også det produkt, som får dig tættest på en helt naturlig fugt til underlivet. “YES” er derfor uden parabener og skadelig kemi. Herunder: Glycerin, hormoner, parabener, glykol, hudgenerende stoffer, parfume, petrokemiske olier, arginin og ekstrakter.

Økologisk glidecreme til særlige formål

Der er selvfølgelig også særlige tilfælde, hvor økologisk glidecreme er det, som du skal vælge. Primært er det dog sådan, at er du allergiker, og overfølsom, er det et meget oplagt valg for dig. Vi har derudover lavet en oversigt herunder, som guider dig i den rigtige retning.

1. Sex med kondom

Her anvender du “YES” vandbaseret intimpleje og glidecreme. Du må ikke vælge den med olie, da den ligesom silikone, vil gå ind og opløse kondomet.

2. Sex uden kondom

Her bruger du netop den med olie, “YES” oliebaseret intimpleje og glidecreme. Den er lavet af en kombination af sheasmør, mandelolie, solsikkeolie, bivoks og E-vitamin. Denne fugter og plejer det intime væv, og kan også anvendes til en god omgang massage. Dufter og smager mildt af honning. Der står på produktet, at den oliebaserede godt må anvendes med silikonesexlegetøj.

3. Sex når du er gravid

“YES” er især egnet, når du er gravid. Graviditet har desværre den bagside, at de mange hormoner i kroppen går ind og påvirker forskellige processer. Her gør de mange hormoner blandt andet, at slimhinderne bliver mere skrøbelige og nemmere bløder. Hos Billige-teste.dk, står der: “Når man skal vælge glidecreme, og er gravid, bør man være opmærksom på at købe en glidecreme, som ikke indeholder sæddræbende midler eller parfume. Og som hverken har duft eller smag“. Tilmed skal den fugte godt. “YES” vandbaserret intimpleje og glidecreme er altså et rigtig god valg her.

4. Under kemobehandling

“YES” er oprindeligt udviklet til kvinder under kemobehandling, da der godt kan opstå tørhed som følge af behandlingerne. Her står der hos Sydvestjysk Sygehus under punktet “Seksualitet”, at glidecreme er essentielt.

Brug af glidecremeGlidecreme med smag og farve

Glidecreme med smag og farve, er helt klart til singlen, eller parret, som gerne vil have en oplevelse med et twist. Helt almindelig glidecreme, silikonebaseret eller vandbaseret, er nemlig fint til et almindeligt, tilfredsstillende sexliv. Men skal du pifte det hele op, så er det dette punkt, som du skal skærpe opmærksomheden ved.

Glidecreme med smag og farve til særlige formål

Glidecreme med smag og farve egner sig rigtig godt til særligt ét punkt. Nemlig oralsex. Hvis du hører til flertallet, som ikke altid synes, at kroppens egne, naturlige væsker smager super godt, så kan du tilføre smag til oplevelsen. Som første punkt, skal du dog overveje, om der er noget du spiser, som kan forværre smagen “Down there”. For eksempel kan for meget kød og b.la. asparges gøre oplevelsen en anelse mere ubehagelig. Omvendt er søde frugter – herunder ananas – virkelig gavnligt for en god smag. Læs denne fantastiske, visuelle oversigt over, hvad du skal spise for at smage godt. Her kan du få en hurtig oversigt over nogle af de smage, du kan tilføje til oralsex.

1. Den søde smag af Jordbær

Sinful laver mange produkter selv. Også når det kommer til glidecreme med smag. Hvis du godt kan lide smagen af eksotiske frugter, kan smagen af jordbær være rigtig god. Som en enkelt anmelder af produktet skriver, så skal du ikke forvente, at den smager helt ligesom friske jordbær fra de danske plukselvmarker. Men smagen er derimod: “Jordbær-slikagtig”. Og det er jo slet ikke dårligt sammenlignet med alternativet, som er den naturlige smag af kroppens egne væsker. Find “Sinful Glidecreme med Jordbærsmag” lige her.

2. Swede Glidecremer med forskellige smage

Måske har du hørt om mærket “Swede” før. Men her kommer en sand vinder, når vi snakker glidecreme med smag. Når du går ind på Sinful, og under kategeorien “Swede Glidecremer med smag”, så kan du vælge mellem nogle forskellige varianter, som du tilføjer i kurven. Her kan du vælge mellem: “Abrikos/Appelsin”, “Blåbær/Solbær”, “Hindbær/Grape”, “Jordbær/Asti”, “Pink Grapefrugt/Mango” og “Vanilje/Kanel”. Det gode ved “Swede” er, at selve produktet kun indeholder godkendte ingredienser, som også anvendes i fødevareindustrien – og så er produkterne parabenefri og PH-balanceret. De er vandbalancerede, og derfor, kan du snildt bruge disse glidecremer med smag sammen med et kondom, eller blot til almindelig sex. Da det er vandbaseret, kan det godt være, at du skal bruge lidt mere end et par enkelte dråber, da man normalt anbefaler silikonebaseret glidecreme til handjobs, blowjobs og oralsex. Måske du derfor skal købe lidt mere end en variant – der er 100 ml. i de forskellige bøtter.

Analglidecreme

Den sidste store kategori, som vi har taget med i denne ultimative guide, er glidecreme til analsex. Glidecreme lige netop til analsex, er noget af det vigtigste, da det er sådan, at vi ikke naturligt producerer smørelse i den sektion. Ved almindelig sex, vil der altid være skedesekret, men det er der altså ikke her, står der b.la. hos Sexlinien.dk. Så hvis du vil igang med analsex, er smørrelse meget, meget vigtigt. Vi anbefaler derfor et startsæt, så du kan komme godt igang med analsex. Da hygiejnen er super vigtigt, anbefaler vi den helt rigtige glidecreme, og de helt rigtige kondomer.

Glidecreme til analsex – den gode “starter-pack”

1. Analglidecreme og kondomer

Når du dyrker analsex, erfaren som uerfaren, er der nogle ting, som bare er vigtigere end andet. Som også anført hos Sexlinien.dk, så er det sådan, at når du har sex med numseregionen, så kan du hurtigt overføre bakterier fra endetarm til mund eller vagina på kvinden. Det giver nemt infektioner, og derfor er beskyttelse vigtigt. Brug derfor et kondom, og rigeligt smørrelse, og bliver der skiftet stilling (og hul), så skift også kondom. Brug en glidecreme, så er designet til formålet, ligesom “Sinful Anal Glidecreme”. Den er naturligvis en vandbaseret glidecreme (vi ved jo allerede, at silikone opløser gummi), og så er den parabenefri og smagsneutral. Som vi også ved, tørrer vandbaseret glidecreme lidt nemmere ud end den af silikone, men lige denne, som er lavet til anal, der er der taget højde for det. Derfor har den ekstra god glideevne. Som anmelderne skriver om den på Sinful, så er den tyk, men der skal meget på ved brug. Brug de allerede føromtalte “LELO HEX” kondomer sammen med, da de er innovative, har stærk holdbarhed og er designet til maksimal nydelse og komfort.

Brug af glidecreme

Indlægget indeholder Affiliate Links

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here