Sex under graviditeten

udgivet:

Mine tanker om sex under graviditeten

Kære læsere.

Så er jeg kortvarigt tilbage fra min to uger lange sommerferie her fra bloggen. Som fast læser er du sikkert klar over, at jeg på nuværende tidspunkt er gravid med mit første barn. I den forbindelse er der opstået nogle nye tanker og følelser omkring min krop i forbindelse sex under graviditeten, som jeg gerne vil dele med dig i dette indlæg.

Sex under graviditeten – må vi overhovedet det?

Da min graviditet kom som lidt af en overraskelse for os, var jeg ikke sat helt ind i tingene, inden jeg stod med den positive test i hånden. Jeg havde derfor tusindvis af spørgsmål, som jeg manglede svar på.

Blandt andet kredsede mine tanker om mit og Mr. Boyfriend’s fremtidige sexliv, for må vi overhovedet dyrke sex, mens jeg er gravid? Hvis ikke er ni måneder altså virkelig lang tid (især for min kæreste).

Heldigvis er jeg langtfra alene om at være førstegangsgravid, hvilket gør, at svarene på de mange spørgsmål, der opstår, er lette at finde. Derfor fandt jeg hurtigt ud af, at vores lille babydreng ikke tager skade, hvis vi dyrker sex under graviditeten. Han ligger nemlig godt beskyttet inde i livmoderen.

Må man have sex, når man er gravid?

Hvor blev liderligheden af?!

Det er altså ikke en ubegrundet bekymring om Juniors velbefindende, der gør, at jeg finder det problematisk at dyrke sex under graviditeten. Problemet er derimod, at min kroniske liderlighed er forsvundet som dug fra solen. Måske er det fordi, at mit urinstinkt mener, at sex er formålsløst, fordi der allerede er “kage i ovnen” – hvad ved jeg? 😉

Men det korte af det lange er altså, at efter jeg er blevet gravid, har jeg slet ikke lyst til sex nær så ofte som før. Jeg bliver skam stadigvæk liderlig indimellem, men liderligheden er ikke længere en del af min hverdag, hvilket undrer mig, da sex altid har fyldt utrolig meget for mig.

Er det de kropslige forandringer, der blokerer for sexlysten?

Den manglende lyst var værst i mit første trimester, hvor de fysiske symptomer fik skylden. Men nu er jeg altså snart halvvejs i min graviditet, hvilket betyder, at jeg er et godt stykke inde i anden trimester. Derfor er det ikke længere kvalme og træthed, der afholder mig fra at dyrke sex med min kæreste. Derimod oplever jeg, at min krop forandrer sig med så stor en hastighed, at mit hoved ikke kan følge med.

Blandt andet har jeg den sidste måneds tid kunne mærke liv fra det lille vidunder. Det er helt vildt fantastisk, og jeg har været utrolig fascineret af, hvordan hans bevægelser føles indeni mig. De små bobler og spjæt i maven har samtidig gjort mig mere bevidst om, at jeg rent faktisk deler min krop med et andet menneske lige nu, hvilket har medført, at jeg værner mere om min krop end jeg plejer.

Derudover er jeg blevet mere privat med min krop. Jeg har slet ikke det samme behov for at mærke min kæreste oppe i mig, som jeg havde før min graviditet, da der allerede sker titusind andre ting indeni mig, som jeg har utrolig travlt med at forholde mig til. Derfor kan det være svært at give mig helt hen under sex, for hvis Junior nu begynder at tumle rundt derinde, synes jeg altså, at det er lidt mere spændende, fordi det er så nyt. Er jeg alene med den følelse?

De ekstra kilo gør nu heller ikke noget godt for mit sexdrive

Sidst men ikke mindst er der vægtøgningen, som på nuværende tidspunkt er begyndt at tage fart. Den gør ikke ligefrem, at jeg føler mig super sexet. Jeg har valgt at lade være med at holde øje med vægten, så jeg ikke bliver ligeså usikker på min krop som dengang jeg for alvor stiftede bekendtskab med de forpulede kærestekilo. Det er jo naturligt at tage på, når man er gravid. Også længe jeg spiser sundt og varieret, er det jo kun et tegn på, at vores lille mirakelbaby vokser sig stor og stærk derinde.

Ekstra graviditetskilo og sexdriveVi har jo stadigvæk lækker sex

Personligt tror jeg, det er en kombination af det hele, der gør, at min liderlighed ikke længere kører på overdrive.

Heldigvis kommer min lyst op til overfladen fra tid til anden, så selvfølgelig dyrker Mr. Boyfriend og jeg stadigvæk sex. Det er bare ikke så hyppigt som tidligere, fordi min lyst (desværre) er markant mindre. Men nu hvor det ikke længere er en hverdagsting, er det virkelig gået op for mig, hvor godt vores sexliv egentlig er, for når vi så endelig knalder, er det virkelig lækkert. Derfor vil jeg klart slå et slag for den klassiske vending “kvalitet fremfor kvantitet”, når det kommer til sex under graviditeten.

Mr. Boyfriend er heldigvis utroligt forstående og accepterende i forhold til min nedsatte sexlyst, men han håber selvfølgelig på, at den vender tilbage efter graviditeten. Det er jeg personligt også ret spændt på at finde ud af, om den gør.

Hvad tænker du kære læser?

Da disse tanker er meget nye for mig, kunne jeg utrolig godt tænke mig at høre, hvad du har på hjertet i forhold til dette emne. Hvordan står sexlysten til hos andre kommende mødre derude? Måske har du endda et tip eller to, du gerne vil dele med mig og resten af bloggen. Du er altså meget velkommen til at skrive en kommentar til indlægget.

Jeg vil selvfølgelig stadigvæk også meget gerne høre fra dig, hvis du har et eller flere spørgsmål. Disse kan sendes til mig i en mail på mf@missgrey.dk 

Tak fordi du læste med.

KH.
Miss Felicity.

Se Også