Miss Felicity

udgivet:

De forpulede kærestekilo

Kære læsere.

Kender du kærestekilo? Oplever du også at blive en del mere komfortabel, når du får dig en kæreste? Så kender du helt sikkert dette scenarie. Når du har en kæreste, hygger du dig automatisk noget mere, end da du var single. Det gør jeg i hvert fald selv.

Kærestekilo – konsekvensen af “Hygge”

Personligt tænker jeg overhovedet ikke over konsekvenserne ved at skifte søndagens spinningstime ud med en hyggedag på sofaen sammen med Mr. Boyfriend. Her hvor “Frugt Mix” byttes ud med “Familie Guf”. Men faktum er, at det er blevet til nogle trælse kærestekilo.

Det hele bliver jo bare lidt hyggeligere, når jeg har en kæreste. Samtidig får jeg sværere ved at sige nej til ting som fastfood og chokolade, da jeg ikke skal ud og vise mig frem på samme måde som før.Kærestekilo

Har jeg pludselig taget kilo på?

For nylig gik det så op for mig, at jeg nu betaler prisen. Jeg har nemlig taget en del kilo på indenfor de sidste par måneder. De forpulede kærestekilo har nærmest suget sig fast til min krop, efter jeg er kommet i et fast parforhold.

Jeg havde en langt større selvdisciplin, da jeg ikke havde en kæreste.

Det var meget nemmere at holde den slanke linje, for hvis jeg ikke gjorde det, kunne jeg ikke få sex. Og det ville jo være en katastrofe! Som single var det altså langt vigtigere for mig at holde formen, så jeg var attraktiv på Tinder og andre datingsites, hvor jeg konkurrerede med tusindvis af andre lækre singlekvinder.

Nu, hvor jeg er sammen med Mr. Boyfriend, konkurrerer jeg jo ikke med nogen, fordi han synes (selvfølgelig), at jeg er den dejligste kvinde i hele verden.

Kampen mod de forpulede kærestekilo

Nu er det jo ikke fordi, at jeg ikke vil være lækker for min kæreste, for selvfølgelig vil jeg det.

I mit parforhold er det ikke bare ikke mit udseende eller min vægt, der afgør, om jeg får sex eller ej, hvilket var min tidligere motivation for at leve af grøntsager og tilbringe størstedelen af mit fritid i det lokale fitnesscenter. Mr. Boyfriend synes jo, at jeg er lækker, uanset hvad vægten siger. Så er det altså bare hyggeligere at blive under dynen hos ham i stedet for at stå op og træne.

Problemet er bare, at min egen selvopfattelse ændrer sig i takt med, at min vægt stiger.

Jeg får tendens til at snakke nedladende til mit eget spejlbillede, når jeg ikke længere kan lyne den strammeste kjole i klædeskabet, eller når mine såkaldte “love handles” rager udover kanten af mine skinny-jeans. Derfor ser Mr. Boyfriend mig også langt oftere i hyggetøj end “den lille sorte” i forhold til tidligere. Men det er vel en naturlig del af forholdet, at man bliver mere afslappede i hinandens selskab?

Kærestekilo

Det værste er, at jeg også kritiserer mig selv overfor Mr. Boyfriend.

Når han komplimenterer min krop, siger jeg ham imod. Mit selvhad skaber afstand mellem os, fordi jeg har svært ved at tro på ham, når han fortæller mig, at han synes, at jeg er lækker. Det synes, jeg jo ikke selv.

Mr. Boyfriend bliver forvirret, da han er vant til, at jeg er fuld af selvtillid.

Han føler sig magtesløs, fordi han slet ikke kan forstå, hvor disse selvkritiske tanker kommer fra. “Jeg synes jo, du er god nok, som du er skat – er det ikke det vigtigste?” spørger han ofte. Men nej. Det vigtigste er, at jeg selv synes, at jeg er god nok.

Dermed siger jeg ikke, at det ikke betyder noget, at Mr. Boyfriend synes, at jeg er dejlig – for det gør det da helt klart. Det er blandt andet det, der gør, at jeg formår at lukke de negative tanker ude under sex. I sengen giver jeg mig (stadig) fuldt ud – uden at tænke på mavefedt og mormorarme.

Men hvordan skal Mr. Boyfriend kunne blive ved med at elske mig, hvis jeg ikke engang kan elske mig selv?

“Cut yourself some slack”

Som jeg ser det, handler det altså ikke om, hvor meget, jeg vejer, eller hvordan jeg ser ud.

Det handler om, at jeg accepterer mig selv, præcis som jeg er. Jeg ved, at der er mange andre kvinder derude, som også har tendens til at kritisere sig selv. Så til dig kære kvinde – “cut yourself some slack”. Hvis jeg ikke tager meget fejl, er du din egen største kritiker, ligesom jeg selv er. Jeg ved, at det er nemmere sagt end gjort. Men i det øjeblik, at du selv tror på, at du er pisse lækker, vil alle andre også tro på det.

Når de negative tanker tager overhånd, gør jeg det, at jeg siger fuck janteloven og fokuserer på, at jeg har et par gode bryster og en lækker røv. Derudover tæller det jo også, at jeg har et kønt ansigt og en fantastisk personlighed. Pludselig fylder mine fejl ikke så meget længere. Ingen er perfekte, og i sidste ende er det din udstråling og din tilgang til tingene, der betyder noget. Fyrene ligger overhovedet ikke mærke til hverken appelsinhud eller strækmærker i sengen. Men de opdager det, hvis du føler dig utilpas i din egen krop.

Det har jeg i hvert fald selv erfaret sammen med Mr. Boyfriend, som stadigvæk synes, at jeg er super fræk, selvom jeg har taget et par af de forpulede kærestekilo på.

Tak fordi I læste med – Jeg håber på at høre fra jer.

KH.
Miss Felicity.

LÆS OGSÅ: “Så meget tager du på, når du får en kæreste” – hos MX.DK

Se Også