Kære læsere.

Hvordan føles en graviditet egentlig? Det er svært at svare på, før man bliver det, da alle graviditeter er ligeså forskellige som de skønne babyer, der kommer ud af dem. Og selvom mit første trimester  på nuværende tidspunkt er overstået, skal du ikke snydes for at høre om mine oplevelser i den første del af min graviditet.

Når den søde ventetid ikke er helt så sød

De første fire uger af min graviditet, vidste jeg ikke, at jeg var gravid. Det var egentlig ikke på grund af symptomer, at jeg tog en graviditetstest. Men jeg kan love dig for, at jeg i løbet af en uges tid begyndte at kunne mærke forandringerne i min krop.

Fra uge 6 begyndte mange af de klassiske tegn at dukke op. Og selvom jeg var og er ovenud lykkelig for min graviditet, gik jeg en hård periode i møde.

Det første symptom, jeg lagde mærke til, var brystspændinger. Det var som om begge mine bryster blev til to tunge kanonkugler. Mr. Boyfriend kunne på ingen måde komme i kontakt med hans yndlings “legetøj” i tre uger, da selv den blideste berøring gjorde ondt. Det at have en BH på føltes som tortur.

Derefter kom kvalmen. Og nej her snakker jeg ikke om den klassiske morgenkvalme, der går væk, når du har været vågen et par timer. Jeg havde kronisk kvalme i fire uger. Heldigvis kastede jeg ikke op særlig tit, men jeg er nu alligevel glad for, at jeg ikke længere er på randen til at brække mig konstant.

Efterfølgende begyndte jeg at opleve underlivs – og rygsmerter, som følge af at mine ledbånd strækker sig og min livmoder vokser for at give plads til det lille menneske, jeg bærer på. Disse smerter har egentlig ikke været så slemme (endnu), men de har gjort mig bekymret for, om jeg var ved at tabe barnet.

Jeg har nemlig også haft en del bekymringer i det første trimester, da jeg har haft svært ved at tro på, at det skulle være så let for os at blive gravide. Jeg havde jo fået at vide af en speciallæge, at det nærmest var umuligt for mig at opnå en graviditet naturligt. Derfor har jeg været meget bange for at miste det, ligeså hurtigt, som det var kommet.

Desuden har jeg haft utrolig nemt til tårer. Jeg har altid været meget følsom, men jeg plejer at kunne kontrollere mig selv i langt højere grad end nu, hvor jeg er gravid. Jeg kan på ingen måde se film, der er en lille smule tragiske uden at tudbrøle. Der har dog også været en hel del glædestårer. Bare den mindste søde ting Mr. Boyfriend har sagt eller gjort har fået tårerne til at trille ned af mine kinder.

Til sidst var der den overvældende træthed, som ramte omkring uge 8. Det overraskede mig, at jeg var mere træt end nogensinde, selvom jeg gik i seng kl. 21 om aftenen og først stod op igen kl. 9. Nogle dage tog jeg også en middagslur på et par timer, selvom jeg sov mellem 10-12 timer om natten.

graviditet

Hvad er dine oplevelser med graviditet?

Jeg har skrevet dette indlæg for at give en fornemmelse af, hvordan det første trimester af en graviditet kan opleves. Da jeg langt fra er den eneste, som er gravid for første gang, håber jeg på, at mine oplevelser kan hjælpe andre derude, som står i samme situation.

Personligt vidste jeg nemlig utrolig lidt om at være gravid, før jeg oplevede det på egen krop. Så selvom unge kvinder skriver adskillige opslag på sociale medier om, hvor fantastisk det er at vente sig, kan historien altså godt være anderledes bag facaden. For den søde ventetid er altså ikke altid helt så sød, som man går og tror.

Derfor vil jeg utrolig gerne høre om dine oplevelser og erfaringer med graviditet. Har du haft lignende oplevelser i dit første trimester eller var det helt anderledes for dig? Hvis du har lyst til at dele, kan du kommentere indlægget nedenfor eller sende mig en mail på mf@missgrey.dk 

Tak fordi du læste med.

KH.
Miss Felicity.

Tidligere artikelUge 22: Temasøndag #17: Dette elsker vi ved mandens krop (!!)
Næste artikelMr. Greys egoisme irriterer mig!
MISS FELICITY
OBS: Miss Felicity blogger ikke længere hos Missgrey.dk. Hendes tidligere indlæg er stadig tilgængelige her på siden. Dem er du velkommen til at læse. For spørgsmål, da skriv til: Mette@missgrey.dk. Beskrivelse af Miss Felicity: "Jeg er blogger her på Miss Grey, hvor du kan kende mig under navnet Miss Felicity. Jeg byder dig velkommen til min verden, hvor jeg ærligt og uden filter skriver om mit liv som ung kvinde med alt, hvad det indebærer, når det kommer til kærlighed og sex. Mine indlæg handler altså om alt fra min sexede singleperiode til mit parforhold med Mr. Boyfriend, som jeg snart skal have mit første barn sammen med. Samtidig leverer jeg guides her på bloggen med fokus på at rådgive dig ud fra mine egne erfaringer med eksempelvis BDSM, som jeg er meget stor fan af. Du vil også kunne finde mere videnskabelige artikler fra min hånd, da jeg elsker at fordybe mig i forskning omkring sex og samliv. Denne passion vil jeg meget gerne dele med dig, så vi i fællesskab kan blive klogere på sex og følelser, der til tider kan være en kompliceret affære. Kort sagt indeholder mine blogindlæg altså lidt af det hele, så hvis du har brug for en veninde, der er hudløst ærlig og gerne giver dig et godt råd eller to med på din vej, kan du trygt følge med hos mig her på Missgrey.dk."

2 KOMMENTARER

 1. Hej med dig..

  Jeg er selv PCO kvinde – og er også på mirakuløs vis blevet gravid, efter kun et års forsøg. Vi er lykkelige herhjemme min mand og jeg.. men ang graviditet, selvom jeg er super glad og lykkelig, er der dage hvor jeg tænker ” hooooooolld da op, den var jeg ikke lige forberedt på”

  Jeg er i 10. uge – så det er stadig tideligt…

  Men som du nævner, brystspændinger, det stod på lige fra uge 4-5 stykker … og så faktisk indtil for ja måske en lille uges tid siden 🙂 nøøøjs… havde det akkurat som du beskriver – det føltes som tortur at have bh på, og min mand, han fik overhovedet ikke lov at komme i nærheden af dem 🙂

  Jeg er heldigvis sluppet for kvalme – men tilgengæld, var jeg i 3 uger, VIRKELIG oppustet…. Sådan ekstremt, jeg gik rundt og lignede en der var gravid i 6-7 mdr…. 24 timer i døgnet… det gjorde at jeg havde svært ved at trække vejret nogle gange, og blev meget hurtigt forpustet.. kan dog stadig godt blive oppustet, men ikke nær så meget mere 🙂

  Jeg lider også virkelig under manglende appetit… uanset hvor meget/lidt jeg spiser, lige så snart jeg får noget ned i maven, føler jeg det som om jeg har overspist og virkelig bare får ondt i maven… det er næsten den værste gene jeg har haft indtil nu… (har det stadigvæk) ..

  De smerter du refererer til – dem har jeg også en gang imellem.. mest ved uge 4-6 … det føltes egentlig som menstruationssmerter for at finde noget der beskriver det 🙂

  sidst men ikke mindst… den uendelige træthed… jeg er sååååååå træt .. at jeg dårligt kan slæbe mig igennem en hel dag … 😀 så ved præcis hvordan du har det 🙂

  Ja det er en mærkelig ting at være gravid… uanset hvor glad og lykkelig man uden tvivl er – så er jeg ikke bleg for at indrømme at jeg har dage hvor jeg tænker” jeg klarer simpelthen ikke det her i længden” … men går lidt og trøster mig ved tanken om at mange har fortalt mig at meget af det går over i 2. trimester.. så jeg krydser fingre 🙂

  Rigtig meget hel og lykke fremadrettet med din graviditet 🙂

  • Hej Michelle.

   Tusind tak for din kommentar og stort tillykke med din mirakuløse graviditet 🙂

   Jeg er SÅ glad for at høre, at jeg ikke er alene om at have det hårdt med være gravid på trods af at jeg er glad på samme tid 🙂

   Det er pudsigt så forskellige graviditeter kan være, selvom de også ligner hinanden på nogle områder.

   Jeg er glad for at høre, at du også er sluppet af med brystspændingerne 😉

   Det med oppustethed har jeg ikke selv oplevet, men det lyder heller ikke særlig sjovt. Jeg håber, at det er ved at være overstået.

   Den manglende appetit er virkelig træls. Jeg synes også personligt, at det var det, der generede mig mest i første trimester. Jeg håber, at det er en trøst for dig at vide, at det blev bedre for mig i 2. trimester, da der er en chance for, at du oplever samme bedring om et par uger.

   Det er faktisk en ret god beskrivelse af smerterne 🙂

   Jeg krydser alt, hvad jeg har for, at dit 2. trimester bliver en mere rolig periode for dig, så du kan komme til at nyde det 100 % at du venter et lille mirakel 🙂

   Mange tusind tak og i lige måde 😀

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here