dufte og lugte

udgivet:

Hvordan påvirker dufte og lugte dit sexliv?

Dette indlæg handler om hvordan dufte og lugte påvirker vores sexlyst og sexliv. Lugtesansen er en af vores stærke sanser, og den påvirker os mere end vi lige går og tror, specielt når det kommer til vores sexlyst. Men hvad er et egentlig der gør, at vi fx. tænder seksuelt på lugte eller dufte? Jeg kan fx. ikke stå for en god mandeparfume, det går lige i trussen. Eller en lækker svedig Mr. Handy, det kan også få mine sanser til at gå i alarmberedskab og tænde godt op for lysten.

Derfor går dufte og lugte lige i trussen

Det er faktisk ren kemi og helt naturligt. Se bare på dyrene… de styres også af dufte og lugte. Har du fx. lagt mærke til, om du syntes at din kærestes armhule dufter godt? Måske hans sved? Så er det intet mindre end din partners feromoner, der taler til dig. Flere studier fortæller, at vores opfattelse af det modsatte køn, påvirkes af usynlige og luftbårne feromoner. Feromoner er kort fortalt, et signalstof der påvirker os ved at tale direkte til den ubevidste del af hjernen, via lugtesansen. Så nej, du er ikke skør, fordi du elsker duften af din mands armhule eller kærestens trusser. Den videnskabelige forklaring på det er, at mænd frigør feromonet androstadienone, og kvinder frigør estratetraenol. De to feromoner findes i henholdsvis mandens sæd og armhulesved, og kvindens steroid findes i hendes tis. Så det forklarere bestemt, hvorfor salg af brugte trusser, er så populært. Ligesom hundene snuser til hinandens lugte, så gør mennesket også.

Du kan læse den mere nørdede forklaring i et indlæg fra videnskab.dk HER

https://giphy.com/gifs/smell-sUzF8zhhOQH96

Parfumeduft er ren lokkemad

Hvad gør du fx. som kvinde, for at lokke handyret til dig? Du skaber en forførende leg, ved enten at klæde dig sexet eller ved at tage en dejlig parfume på. Parfumen og den sexede påklædning er lokkemad, så han kommer hen til dig og tæt på dig. Det er som sådan IKKE parfumen eller tøjet han tager sin beslutning ud fra, men dine feromoner der taler til hans hjerne, når han står tæt på dig. Du taler til hans ubevidste hjerne med dine kropslige dufte. Parfumedufte kan være vildt ophidsende, men også skræmme væk. Vi kender alle, når vi går forbi en mandeduft der ikke lige passer til vores lugtesans eller hvis han har taget brusebad i det. Så flygter vi mere fra ham end vi vil tættere på ham. Det snedige træk er berøring eller blot at komme så tæt på som muligt. Du kan hviske noget i hans øre eller blot strejfe ham. Det er nemlig DIN duft der sender signalerne til hans hjerne.

KØB Joan Ørtings forførende duft olie HER

Når du slås med dårlige kropslugte

Kropslugte kan bestemt også være mega turn-off, eller udfordre vores selvtillid. Mange kvinder slås med lugt fra skeden, det er helt naturligt. Men for mange er det et stort problem, også for partneren. Det er ikke sjovt for NOGEN, at der lufter grimt i hullet, og slet ikke, hvis sexlivet skal fungere 100%. Alle afgiver duft og duften kan varierer og også ændre sig i forbindelse med fx. hormonelle udsving, menstruation eller graviditet. Du skal ikke være bange, det er HELT naturligt. Det er nemlig sådan, at skeden er, fra naturens side, skabt “sur”, for at forhindre bakterier, infektioner og sygdomme. Grunden til at den til tider godt kan lugte lidt surt er, at PH værdien i din skede er placeret på omkring 4 på en syre/base skala. Det betyder, at den er i den syrlige ende af skalaen og derfor har den altså tendens, til at lugte lidt.

Vidste du i øvrigt at 60 % af alle mænd og kvinder, som kysser en person for første gang, forkaster vedkommende fordi de kysser, smager eller lugter forkert? Lad ham derfor dufte til dine safter.

LÆS OGSÅ: Derfor drømmer du saftige sexdrømme

Dette påvirker duften og lugten i din skede

Flere ting kan påvirke duften eller lugten i din skede, så har du tendens til dårligt lugt fra skeden, kan det godt betale sig, lige at tænke lidt over, hvad du fx. spiser. Lugten kan være så slem, at du absolut IKKE har lyst til at lade din partner komme i nærheden af dit underliv, og det kan i den grad påvirke dit og jeres sexliv.

Menstruation og sex

Menstruation og sex udløser automatisk en mærklig metallisk eller dåse agtig lugt. Det er PH værdien der bliver mere basisk. Det går ofte væk forholdsvis hurtigt.

Madvarer

Mange madvarer kan også påvirke din duft i skeden. Fx. hvis du spiser meget løg, hvidløg, broccoli og asparges, så kan det give din skede en ubehageligt lugt og smag. Hvis du derimod spiser mange citrusfrugter, ananas eller grapefrugt, giver det din skede en mere sød duft.

Træning og aktivitet

Hvis du træner meget eller har et højt aktivitetsniveau, kan det også give din skede en anderledes duft. Den er lidt mere moskusagtig. Det er svedkirtlerne i og omkring skeden, der finder den duft frem. Det går også væk.

Prævention

Prævention kan også påvirke din duft i skeden. Din skede kan lugter forskelligt alt efter, hvilken prævention du bruger. Din prævention kan give din skede en klorinlignende lugt efter sex.

Fissen lugter af Esbjerg havn

Du skal dog være opmærksom og ikke bare slå lugten hen. For der findes også unormale lugte, som du skal holde godt øje med. Du skal sørge for at søge hjælp hos din læge, hvis du oplever en længerevarende lugt fra dit underliv. Fornemmer du “Lugten af Esbjerg Havn” eller “død fisk i trusserne”, så skal du, for din egen skyld, søge hjælp hos din læge. Den fiskeagtige lugt kan være tegn på en bakteriel ubalance i skeden eller trichomonas. Trichomonas er en infektion i din skede, der kan overføres ved samleje eller ved ikke-seksuel smitte via fx. toiletbrætter eller håndklæder. Det kan IKKE vaskes væk med intimsæbe eller andet sæbe.

Monkey Finger GIF - Find & Share on GIPHY

LÆS OGSÅ: BONDAGE guide – Sådan kommer du igang!

Når lysten til at dufte er en Fetish

Du kender det sikkert selv, når du ELSKER duften af et eller andet. Jeg selv elsker fx. duften af frisk asfalt og tjære. Hos andre er det skosværte, krydderi, læder eller kaffe osv. Men mange har også dufte de virkelig bliver ophidsede og tændte af. Fx. er der opfundet kunstigt fremstillede dufte, du kan spraye eller smøre på huden, så du kan tiltrække andre. Dufte og lugte kan fremkalde den dyriske side af dig selv. Fx. er der mange der lugter til sine egne dufte og lugte som prutter, sved og lugtene fra numsen, skridtet, øret eller næsen. Se fx. den tyske fodboldtræner Joachim Löws mystiske ageren under kampene. Han er op til flere gange filmet med hånden i bukserne, næsen eller øret og efterfølgende har han lugtet til fingrene. Vi reagerer på dufte og agerer efter dem. Duften af rengjort hjem. Duften af frisk vasketøj. Lugten af våd hund og sidst men ikke mindst duften af mad. Vores sanser har stor betydning for vores humør og lyst. Smell you later 🙂

YOLO og knus fra

Miss Robinson

Se Også