skeden er tør

udgivet:

Når skeden er tør – er det overgangsalder?

*Dette indlæg indeholder reklamelinks*

Skeden er tør! Min største frygt sniger sig ind på mig, de første tegn på overgangsalder har vist sig. Der findes mange tegn på overgangsalder, men jeg står nu med, i mine øjne, den værste. Tørre slimhinder i skeden. Af ALLE symptomer jeg kunne frygte, så skal jeg slåds med det!

Skeden er tør, jeg mangler glidebane!

Mange af jer, er SLET IKKE i nærheden af den problematik, det ved jeg godt. I er stadigvæk unge, sprøde og har masser af ungdom og skøn fremtid foran jer… og det misunder jeg lidt. Misforstår mig ikke, jeg er glad for min alder, og nyder 40+, det er en SKØN alder. MEN jeg savner den ungdommelige energi, at livet formes foran en og masser af muligheder i livet. Men når 40+ og tættere på halv 100 pludselig bliver den 3. alder, så sker der bare noget inde i den gamle. Der står på min dåbsattest, at jeg bliver 47 år til sommer, men jeg føler mig jo ikke som 47 år!!! Jeg er ikke ude på at være “ung med de unge”, være kikset og pinlig, for det er ofte set, men hvordan begår jeg mig så som 47 årig? Sum og summarum er, at nu er den her… overgangsalderen…. skeden er tør og jeg mangler glidebane.

De første symptomer kan vise sig 10 år FØR du går i overgang!

Er jeg ikke lidt tør skat?

Det var bestemt ikke en sjov situation at være i, en aften hvor Mr. Handy og jeg var igang på lagnerne. Jeg kunne mærke, at friktionen var voldsom, og jeg undrede mig lidt over at der ingen glidebane var. Jeg var ophidset og vi havde haft langt forspil, men alligevel var jeg knas tør forneden. Så da jeg hørte mig selv sige; “Er jeg ikke lidt tør skat“, og vi kort måtte stoppe, gik det op for mig hvad det handlede om. Jeg stak armen ud til højre, fangede lidt glidecreme og så var der lavet glidebane igen. Men tankerne kørte alligevel rundt i hovedet på mig. Da vi oplevede det igen gangen efter, stod det meget klart for mig, at det ikke kun var en engangs oplevelse, men at det var de første tegn på overgangsalder. Skeden er tør, det var ikke til tilfælde…igen.

Læs også: Sætter alderen sine spor?

https://giphy.com/gifs/kinolorber-menopause-hot-flashes-vSplrFjXnaVJS

Overgangsalderens mange ansigter

Så skulle der googles og læses. Jeg er nemlig typen, der absolut MÅ vide alt om situationen jeg står i. Hvilke symptomer skal jeg holde øje med, hvad skal jeg være opmærksom på og kan jeg forebygge. Jeg kunne sætte hak ved halvdelen af symptomer som fx. vægtproblemer, migræneanfald og tørhed i skeden/slimhinderne (læs, skeden er tør), lavt energiniveau og led- og muskelsmerter. Til gengæld fik jeg nøjeren over de mange andre symptomer jeg kan se frem til. Søvnbesvær, hedeture, humørsvingninger, uregelmæssig blødning, koncentrations- og hukommelses problemer og forandringer i hud- og hårvækst. GYS! Men sådan er det, når hormonerne er ude af balance, det er bestemt ikke nyt for kvinder generelt. Jeg glæder mig dog til menstruationen helt stopper, for den og jeg er IKKE gode venner mere.

Læs også: Dyrk sex selvom du har menstruation.

Godt glidecremen er opfundet

Jeg har før oplevet at skeden var tør, og det var der heldigvis en årsag til. Efter mine fødseler, da understellet skulle “finde sig selv” igen, oplevede jeg tørhed. Det er heldigvis HELT NORMALT sagde lægen, der skal blot lidt vandbaseret glidecreme til, indtil slimhinderne er klar til almindelig produktion igen. Så næste gang jeg bestiller vandbaseret glidecreme til skuffen, bliver det GIGA modellen, vi skal jo helst ikke løbe tør! Det minder mig om Renee Toft Simonsens nye bog “Jeg Er F*Cking HOT“, der handler om hendes oplevelse med bl.a. overgangsalderen. Jeg har læst et længere indlæg i Femina, hvor hun bliver interviewet om bogen, og den skal jeg bestemt læse! Læs artiklen HER.

Skeden er tør
Hedeture er et af symptomerne på overgangsalder.

Vi fødes med de æg, vi skal bruge resten af livet

Hele denne overgangsalderproces, handler i bund og grund om, at kroppen stopper med at producerer østrogen, det kønshormon der gør, at vi som kvinder kan forplante os. Vi fødes med de æg vi skal bruge resten af livet og for hver menstruation vi har, jo mindre æg er der tilbage. Overgangsalderen fortæller os sort på hvidt, at nu er der næsten ikke flere æg, du er nået dertil, hvor du ikke længere skal lave børn. Derfor falder produktionen af kønshormonet østrogen, for der er ikke flere æg der skal have rejseguide videre ud i livmoderen for at blive befrugtet. Derfor begynder slimhinden i livmoderen stille og roligt at blive mindre og mindre og menstruationen begynder gradvist at stoppe. SÅ det fortæller mig, at jeg skal igang med at finde min seksualitet på en anden måde – uden østrogen.

Læs også: Unge fyre vil have modne kvinder

Sexlyst uden forplantningsinstinkt

Jeg skal lære min krop, at den ikke kun skal bruges til at lave børn, at sexlyst ikke kun handler om babybrygning. Det er vores instinkt og derfor vi primært føler lyst til at have sex med hinanden. Selvfølgelig lærer vi også som mennesker, at sex ABSOLUT også kan være dejligt, intimt, ophidsende og forløsende. Men hele parrings seancen handler om at formerer os. Heldigvis har Mr. Handy og jeg et meget aktivt sexliv, UDEN forplantningslyst, så jeg satser på, at det er en overskuelig udfordring. Måske med lidt bump på vejen, som fx. at skeden er tør, led- og muskler er lidt ømme og træthed og lavt energi spiller mig et pus. Jeg trøster mig med, at mange modne kvinder i den 3. alder fortæller om aktivt sexliv som det bedste ever. Det syntes jeg jo vi har nu, så hvis det bliver bedre, skal I ikke høre noget brok fra mig.

YOLO og knus fra

Miss Robinson

*Dette indlæg indeholder reklamelinks*

Se Også