det seksuelle behov

udgivet:

Det seksuelle behov – når du mister sexlysten

*Dette indlæg indeholder reklamelinks*

Det seksuelle behov kan virkelig svinge voldsomt hos mig. Jeg har perioder, hvor jeg konstant har lyst til sex og ikke kan få nok. Men jeg har også perioder, hvor sex slet ikke er på skemaet. Mit seksuelle behov afspejler sig ofte i mit humør og min psykiske og fysiske tilstand. Det påvirker selvfølgelig også Mr. Handy og vores samliv. Men vi er bevidste om hinandens perioder og taler sammen, når der er behov for det.

Få en evig kilde af inspiration til dit sexliv: Tjek Missgreyclub.dk ud her

Det seksuelle behov – dette påvirker sexlysten

Egentlig tror jeg, at det hele hænger sammen med den hormonelle tilstand i kroppen, for ofte har jeg vildt lyst til sex, lige op til min menstruation, hvor østrogen og serotonin samarbejder i en god hormoncocktail. Hormonerne i kroppen skal være i balance, og er de ikke det, så skaber det forvirring og påvirker også sexlysten. En anden ting der også kan påvirke min sexlyst, er vejret. Specielt i disse mørke tider, hvor det er mørkt når jeg står op og mørkt når jeg kommer hjem. Lyset påvirker mig voldsomt på humøret og derfor også sexlysten. Mørket burde give mere lyst til at hygge under dynen i stearinlysets skær, men jeg bliver næsten altid overrumplet af manglende energi og voldsom træthed. Så det resulterer ofte i, at vi aldrig når at gejle hinanden op til sex, men bare falder hurtigt i søvn.

LÆS OGSÅ: Vinter, mørke og manglende sexlyst

Mine hormoner er IKKE i balance om vinteren, så det seksuelle behov er ikke så stort i de mørke perioder, som i de lyse perioder.

Sleep GIF by Girls on HBO - Find & Share on GIPHY

LÆS OGSÅ: Lav sexlyst hos unge kvinder af Websexolog Maj Wismann

Alle kan rammes af lav sexlyst

Unge som gamle, kvinder og mænd. Det har nemlig ikke noget med alder at gøre, men tilstand. Er du træt? Stresset? Mental tilstand? Hormonal tilstand? Tager du medicin? osv. Mange ting kan påvirke vores sexlyst. Det er jo ikke sjovt at have sex med din partner, hvis du ligger og tænker på arbejde eller andet imens. Så er du fraværende og intimiteten forsvinder. Prioritering af sex kan også være stressende. Hvis hverdagen er så presset, at du ikke har overskud til at tage initiativ til sex med din partner, ender du ud i pligtsex, og det er et skråplan at komme ud på. Du skal jo have sex med din partner, fordi du har lyst og ikke af pligt. Stress kan også påvirke mandens rejsning, den vil simpelthen ikke op og stå. Og er der noget der kan påvirke sexlysten, så er det da bestemt, en diller der ikke vil fungerer som den skal. Så kan du komme nok så mange penisringe på, men vil den ikke op… så vil den ikke op.

LÆS OGSÅ: Sex som middel mod stress og depression

det seksuelle behov

Afvisning, på afvisning, på afvisning

Det seksuelle behov er en stor spiller, når det handler om selvværd og selvtillid. LÆS om selvværd og selvtillid HER og HER. Hvis du oplever, at din sexlyst eller din partners sexlyst svinger, skal der ikke mange afvisninger til, før du kan mærke det på din selvtillid. Er det mig der er noget galt med? Gør jeg det ikke rigtigt? Tænder han/hun ikke på mig mere? osv. Sådan oplever jeg det selv. Hvis Mr. Handy  har en periode, hvor træthed og travlhed er dominerende og hans sexlyst er på lavt blus. Går der ikke mange afvisninger, før jeg begynder at tænke over det. Jeg bliver hurtigt påvirket af hans tilstand, og begynder ofte at se indad. Stille præcis de spørgsmål og torturerer mig selv, med dumme forestillinger om årsagen til, at han ikke har lyst til mig. Det er ubalancen i kroppen, der virkelig er med til at skubbe til de følelser og helt klart min hormonelle tilstand i øjeblikket.

LÆS OGSÅ: Teenager som voksen – overgangsalderen er landet

Graviditet og fødsel, stor årsag til manglende sexlyst

Specielt perioderne efter mine graviditeter og fødsler, havde jeg lange perioder uden sexlyst. Det var jo ikke fordi, jeg ikke havde lyst til ham, men min krop var bare ikke i balance på NOGEN måde. Dårlig søvn, galopperende hormoner og babystress. Når der endelig var 5 minutter til mig selv, var det ikke sex jeg tænkte på. Det blev faktisk næsten sat helt på pause. Heldigvis er det sådan i de fleste familier, med nybagte forældre. Men desværre også årsagen til mange skænderier, utroskab og skilsmisser. Det er en hård periode med MANGE udfordringer for et voksne forhold. Kærligheden bliver virkelig sat på en prøve af dimensioner. Hvis du vil læse lidt mere om sexlyst og graviditet, kan du læse med her:

sexlivet før graviditet

Hvordan får du det seksuelle behov i balance

Det er altid en god idé, at stille sig selv Hv.. spørgsmål. Ofte får du hurtigt svar. Derudover er det en rigtig god idé, at tale med sin partner om det. Ingen kan læse tanker, så kom udfordringerne lidt i forkøbet. Det er også vigtigt, at du respekterer og accepterer, hvis din partner har brug for en off periode. Tilbyd evt. at I bare kan ligge tæt, kærtegne og nusse hinanden. Det letter i hvert fald presset herhjemme. Det kan i virkeligheden bare være småjusteringer der skal til. Tidspunktet på dagen eller ugen. Hvis du har mest lyst om morgenen, så foreslå din partner, at I forsøger jer om morgenen. Har I en presset hverdag, så planlæg jer ud af det. Læs mere om planlagt sex HER. Eller har du måske bare brug for et lille skub og hjælp til at finde sexlysten igen, så er der hjælp at hente hos vores sexologer på vores medlemsklub MissgreyClub HER.

det seksuelle behov

Livet er for kort til at nøjes!

YOLO og knus fra

Miss Robinson

*Dette indlæg indeholder reklamelinks*

Se Også