fra single til parforhold

udgivet:

Fra single til parforhold – 8 uundværlige tips

*Indeholder reklamelinks*
Kære læser

Overgangen fra single til parforhold er ikke altid glidende. Før skulle du ikke tage hensyn til andre, men nu står du pludselig til ansvar overfor en anden person. Jeg har selv været igennem det og har derfor 8 gode råd til dig – der vil gøre din overgang fra at være single til at indgå i et parforhold mere glidende!

Førstehjælp til dit sex- og kærlighedsliv: Tjek Missgreyclub.dk ud

Fra single til parforhold – min historie

Fra promiskuøs til monogam: Min identitetsfortælling blev sat på seriøs prøve – og jeg har været på jagt efter at skabe en ny lige siden.

Jeg gennemgik selv processen fra single til parforhold for ca. to år siden. Nærmere beskrevet gik jeg fra at være på en solo-rejse, hvor jeg udforskede min seksualitet og derfor lavede nogle rimelig vilde ting – sexdating, bollevenner, BDSM sex, swingerklubber, trekanter og meget mere – til pludselig at skulle praktisere intimitet, nærhed og ømhed i mit nye parforhold.

Hvem er jeg, hvis jeg ikke er en promuskiøs, sexdreven sexkilling?

Mr. Unexpected ved alt om min vilde singleperiode, og selvfølgelig kunne der ikke undgås konflikter i den sammenhæng. I begyndelsen havde vi nogle konflikter, som vi senere fandt ud af handlede om, at Mr. Unexpected var usikker på at være nok for en, ”med så vild en seksualitet som mig.” Jeg gik jo også selv med de samme tanker: Var jeg klar til at dedikere mig til en person?

Jeg havde også en stor frygt for at binde mig, hvilket resulterede i at vi datede i et halvt år – dog uden at se andre. Men mine spekulationer stoppede faktisk efter et par måneder: Manden gjorde mig lykkelig, og jeg havde hverken lyst til at dele ham eller mig selv med andre længere. Alting stod pludselig soleklart for mig: At indgå i et parforhold skulle ikke være slutningen på min rejse – it was just time for the next level!

Svar: En monogam, sexdreven løvinde – der nu har en løve ved sin side (cringe but true)
Nat Geo Wild Lion GIF by Savage Kingdom - Find & Share on GIPHY

8 tips – fra single til parforhold 

1. Hold fast i dine venner og hobbyer

Det er faktisk mit bedste råd: Tab ikke dig selv i tosomheden. Hold fast i dine relationer og dine interesser. Dine nærmeste bør aldrig glemmes pga. din nye flamme. Lige så vel som du skal holde fast i, hvem du er som person, og hvad du kan lide at lave. Din partner forelskede sig i dig og ikke i en skygge af sig selv. Just be you.

2. Kommuniker, kommuniker, kommuniker

Din partner kan ikke læse dine tanker, så det er dit job at kommunikere, hvad du har brug for. Dog ikke sagt, at du kan tillade dig at kræve alt muligt af din partner. Eller at din partner kan kræve alt muligt af dig. Tal åbent om dine grænser, håb, drømme, længsler, planer og alt der i mellem.

fra parforhold til single

3. Lyt og tag hensyn

Fra 1 til 2 – du skal pludselig til at lytte og tage hensyn til en anden persons tanker, ønsker og grænser. Den er straks værre, for nu kan du ikke længere være “fri og ligeglad.” Men med ansvar kommer der en ny slags frihed og lykke. Giv dig god tid til at lære din partner at kende. Faktisk skal du aldrig stoppe med at være nysgerrig på din partner, vi udvikler os nemlig alle sammen hele livet.

4. Udskift nogle af dine sære singlevaner 

Du kommer til at skulle udskifte nogle af dine sære singlevaner – på godt og på ondt! Jeg onanerer ikke længere hver dag (men stadig flere gange om ugen), spiser ikke længere de fleste af mine måltider i sengen og går ikke i byen hver weekend. I stedet har Mr. Unexpected og jeg et lækkert sexliv sammen, udviklet vores eget sprog, dannet os yndlings par-aktiviteter, og vi har endda lavet hver vores opsparing til fælles fornøjelser.

Parks And Recreation Dancing GIF - Find & Share on GIPHY

5. Praktiser intimitet og nærhed

Det kommer lettere til nogle end til andre – det der intimitet og nærhed. Men hvis først limen mellem jer smelter, er den svær at få tilbage igen. Dog ikke sagt at det er umuligt, men det er svært! Derfor er det vigtigt, at I bliver ved med at kysse, nusse og ligge tæt. Også selvom der går hverdag i den.

6. Giv hinanden plads

For at skabe et sundt og solid forhold, bliver I begge nødt til at give hinanden plads. Respekter hinandens ønsker, grænser og det fact, at I begge to har et liv udover hinanden. Begynd ikke at prøve på at kontrollere hinanden og bestemme over hinanden. Det vil ødelægge jer begge. Prøv i stedet at bygge jeres forhold på kærlighed, ærlighed og respekt.

7. Du er stadig din egen lykkesmed

Bare fordi du er i et parforhold med en anden person, er det stadig dit eget ansvar at sørge for, at du er lykkelig. Hvis du ikke er lykkelig så flyt dig, du er ikke et træ. Jeg ved, at det er nemmere sagt end gjort. Men i et sundt parforhold skal der være plads til, at du udforsker livet og dets muligheder – både alene og med din partner. Du skaber din egen lykke!

8. Giv slip fortidens på skygger

Dit nye forhold er ikke det samme som dit sidste. Jeg gentager: Dit nye forhold er ikke det samme som dit sidste. Giv slip på gamle tillidsproblemer og skænderier. Start i stedet på en frisk. Det er vigtigt, at du udviser tillid til din partner. Selvom jeg ved, hvor svært det kan være. Især hvis din eks løj over for dig. Men du vil kvæle din partner og jeres kærlighed, hvis du ikke giver slip på fortidens traume.

Har du andre gode råd? Så er du velkommen til at skrive dem til mig nedenunder indlægget!

Tak fordi du læste med.
Over and out, Miss Curious

Se Også