Kære dig! 

På Missgrey.dk får vi jævnligt indslag fra læsere. Denne gang, er det en mandlig læser, (tak for det), som har sendt et indlæg ind til os. Det er opstået i hele debatten omkring sugardating. Og her er en læser, som har en ret markant holdning til emnet. Han kalder sig selv – “Den velklædte” – er single, årgang 1974, og ansat i et godt ingeniør-lignende job. 

Som han selv skriver:

“Jeg er ikke SÅ erfaren ud i det seksuelle. Årsagen hertil er flere, men jeg brugte 20’erne og en stor del af 30’erne til at finde mig selv, arbejde med mit selvværd. Havde et forhold til en jævnaldrende kvinde, men det skulle ikke være os, så nu er jeg på godt og ondt single, som jeg har været i nogle år nu.”

Sugardating eller prostitution

Og nu til selve bidraget omkring sugardating:

Da sugardating første gang blev omtalt som fænomen i de danske medier, blev det straks udråbt som det nye sorte. De ofte unge kvinder blev set som frigjorte. Og artiklerne kunne nærmest ikke understrege, hvor kloge kvinderne var. Og hvor godt det var, at de satte (økonomiske) regler for samværet med de, ofte lidt mere modne, velhavende mænd, som tog kontakt til dem. 

Sugardating eller prostitution: Da jeg læste om det, blev jeg provokeret.

Ikke fordi kvinderne tog imod gaver. Det er vel egentlig ret sødt, og vel egentligt også ret normalt, at man giver kæreste/veninden lidt gaver, og viser hende opmærksomhed. Og nej, jeg taler ikke om en designertaske, en rejse eller eller lignende. Men “små” gaver ala et par øreringe, en lækker creme eller et tørklæde, eller hvad der ellers passer til den pågældende kvinde. 

Det, som provokerede mig var deciderede krav om økonomiske bidrag. Ikke så meget størrelsen på disse krav. Mere blot det faktum, at “det koster altså xxxxx kr for en nat med mig”. Det skal jeg naturligvis ikke gøre mig til dommer over, hvor vidt det er passende eller ej. Men jeg kan blot slå fast, at i min optik, så er en kvinde, der tager imod økonomisk kompensation for noget seksuelt, prostitueret. Basta.

Så kan det godt være, at nogen på ægte marketing-manér har forsøgt at fortælle os allesammen, at en sådan kvinde er en “sugarbabe”. Hendes økonomiske bidragyder, manden, er en “sugardaddy” og den måde de mødes på, kaldes “sugardating”. Det lyder da også meget “sødt”, men hånden på hjertet: der er tale om en relation, som er baseret på økonomisk udveksling.

Jeg har selv alderen og position til at være sugardaddy.

Men som det nok fremgår ret tydeligt af ovenstående, så har jeg ikke rigtig lyst: det bliver lidt for koldt, lidt for beregnende. Når jeg hører eller læser om mænd, som agerer mæcener, sugardaddies, for kvinder, tænker jeg uvilkårligt “sådan et fjols”. I mine øjne udnytter de to parter hinanden i situationen. Og det ser jeg grundlæggende som noget forkert, og afskyvækkende. Hvis de så bare kaldte det for det det er, jævnfør ovenfor, så fred være med det. Men at man gør noget, som generelt ses som noget moralsk forkasteligt, til noget lækkert trendy, det falder mig for brystet.

Jeg har ingen planer om at oprette en profil på sugardating.dk, også selvom jeg faktisk er RET trængende. 

Jeg tænker, at sugardating må være lidt som en leg med roller, magt og underkastelse.

På den måde virker det jo helt tillokkende for dem, der er til den slags lege: “jeg har betalt, derfor bestemmer jeg”. Eller: “du har betalt mig for at komme her, og nu skal du blot læne dig tilbage, så forfører jeg dig, som du aldrig er blevet forført”. Sjovt og frækt, men som jeg skriver ovenfor, så er det ikke en leg, men alvor. Det er i mine øjne trist, at en stor gruppe mennesker er blevet forført til at tro på marketingsmaskinens om, at når bare vi bruger et smart engelsk ord, så gør det ikke noget, at sex og økonomi bliver udvekslet i samme åndedrag. 

Jeg håber inderligt, at fænomenet er på retur, og at piger og kvinder lærer, at mænd ikke skal betale for deres nærhed, og drenge og mænd lærer, at man ikke kan betale sig til nærhed. At nærhed og kærlighed er noget, man skal arbejde for.

Den velklædte.

LÆS OGSÅ:

Anonym pædagog: HUSK bagsiden af Sugardating

Miss Lara: Sugardating – Kun for pengenes skyld?

Miss Lara: Jeg undersøger Sugardating – part 2

Miss Felicity: Sådan var det at have en Sugardaddy

Miss Fox: “Jeg indrømmer… jeg sugardater”

Sugardating eller prostitution

8 KOMMENTARER

 1. Kan vi ikke meget hurtigt få understreget at prostitution er prostitution og sugardating er sugardating? De to ting er ikke det samme(!). Som han rigtigt nok skriver er sugardating det her med at en kvinde modtager nogle små gaver af den mand hun dater. Fx cremer osv. Der er en gensidig forståelse for at man formegentlig ikke bliver kærester, da manden jo er noget ældre end kvinden. Kvinden tænder på denne ældre mand med styr på livet og manden tænder på denne kvinde og tanken om at forkæle hende. Det er ikke et krav fra kvindens side og det handler ikke om at hun nægter ham sex, hvis han ikke hoster op. Man ses først og fremmes fordi man nyder hinandens selskab, og at der så kommer nogen gaver og noget rigtig god sex (som begge parter nyder) oveni, er added bonus. Dét er sugardating for mig.

  Så snart en kvinde kræver penge for sex/selskab er det prostitution, uden tvivl, men så kan man heller ikke komme og sige at sugarbabes er prostituerede. Ja, der er nogen prostituerede der prøver at pakke det ind som “sugardating” for at slippe uden loven. Det ændrer dog ikke på at sugardating ikke handler om sex for penge, og dem der enten bruger det til det formål eller bare tror det er det sugardating handler om, har misforstået konceptet.
  Jeg er meget ked af (endnu mere efter at have læst dette indslag) at sugarbabes ofte bliver skåret over en kam, som nogle pengesultne bimbos.

  Jeg ville ønske I her på Missgrey lige havde skrevet en disclaimer i bunden ang., jeres egen holdning til emnet. Lige nu virker det mest af alt som om I har erklæret jer enige med skribenten, og dermed kaldt de af jeres kvindelige læsere der sugardater, prostituerede.. Nårh ja, og en af jeres bloggere. Er der en mail, skribenten ønsker man kontakter ham på? Så tager jeg gerne diskussionen der med ham også. Sikke et ærgerligt, negativt og dømmende indlæg at vågne op til… jeg ved at alle har ret til at ytre deres mening, men på en måde synes jeg dette indlæg svarer til et indlæg der handlede om “alle asiatiske mænd har små pikke og dem der træner prøver bare at slippe uden om det faktum”. Sådan et indlæg ville man aldrig poste og man skal satme have et godt belæg, hvis man som skribenten her vælger at generalisere på den måde.

  “jeg har betalt, derfor bestemmer jeg”. er altså ikke et koncept jeg lever efter, når jeg sugardater. Jeg har mine grænser og dem vil jeg aldrig overtræde, heller ikke hvis en mand ville betale mig for det. I de sugardating-forhold jeg har haft har jeg aldrig hverken modtaget eller bedt om penge for seksuelle ydelser. Jeg har kun sex med en mand, hvis jeg er tiltrukket af ham. Jeg gør det ikke fordi han kvittere med en parfume. Som sagt før, den slags er added bonus, men jeg sugardater ligeså meget fordi jeg er tiltrukket af ældre mænd, mænd der er højtstående og har kæmpet sig til succes, mænd jeg kan lære af (ift karriere, erfaring osv).

  I sidste ende synes jeg nok bare man skal blande sig uden om hvad andre mennesker gør… hvis en mand kan lide at sugardate, så lad ham dog og vice verca med en kvinde. Man skal i hvert fald passe på med at udtale sig om noget man ikke har prøvet

  Nu har jeg skrevet denne kommentar ud fra hvordan jeg har forstået indlægget. Hvis jeg har misforstået fuldstændig, undskylder jeg selvfølgelig 🙂

  • Hej Sugarbaben.
   Tusind tak for din kommentar, det er altid rart med forskellige synspunkter i en debat. Hvis jeg lige vil have lov til at ytre min egen personlige holdning. Det jeg tror ofte bliver opfattet med sugardating, er som du selv skriver når kvinder udnytter det til at dække over noget der måske i virkeligheden er prostitution (hvor de kræver penge eller ting for sex). Jeg tror bare nogle gange at folk angriber ting som de ikke forstår, og da ordet sugardating bliver smidt rundt med sig og dækker over mange gode og dårlige ting efterhånden, er det nemt for folk at tage fejl af hvad det måske i virkeligheden er. Så jeg giver dig til dels ret i et det er et ret misforstået ord.
   Men jeg vil så også sige at jeg synes det er lidt groft at sige vi her på Missgrey kalder vores skribenter som har skrevet om sugardating for prostituerede.
   Missgrey er et sted hvor ALLE har lov til at dele deres syn på tingene, også selvom folk er uenige. Som det tydeligt fremkommer i indlægget så er det ikke forfattet af nogen her på Missgrey, men af en mandlig læser – og kan derfor aldrig være Missgrey redaktionens egen holdning da vi ofte poster gæsteindlæg med forskellige holdninger.
   Vi bestræber os derfor på at bryde tabuet og åbne op for debatter om tabuer der kan være svære at snakke om. Men jeg synes resten af din kommentar er super god og bidrager godt til diskussionen. Tak fordi du læser med!
   //Miss Vanilla

 2. I jeres andre indlæg omkring sugardating har I bare skrevet en disclaimer i bunden af alle indlæggende, hvilket I ikke har gjort her. Derfor føler jeg lidt at i erklære jer enige el., i hvert fald ikke uenige med skribenten. Jeg undrer mig blot over hvorfor der ikke har været en disclaimer her, hvor der står at holdningerne udtrykket i indlægget kun er skribenten, og ikke nødvendigvis jeres.

  Mange tak for den hurtige tilbagemelding! God dag herfra. 🙂

 3. Sugarbaben – også lige et ord fra mig, MG Redaktøren 🙂 Dette er et læserbrev, og dine synspunkter bør derfor være rettet mod læseren, “Den velklædte”. Vi sørger blot for, som Miss Vanilla skriver, at bringe forskellige holdninger og synspunkter til debat. Men dejligt du kommenterer og sætter skub i en anden side af sagen.

  //MG Redaktøren

 4. Hej Sugarbaben,

  Det var ikke min mening at bidrage med mine holdninger for at såre nogen.
  Folk m/k må gøre hvad de vil, men det tænder mig overhovedet ikke at give modydelser for sex. Ihvertfald ikke når det ligger i luften, at udvekslingen af gaver, er en del af spillet. Derfor skriver jeg, som jeg gør. Hvis du og dine partnere har det godt i jeres relation, så fortsæt endelig, og vær glade i hinandens selskab.

  Årsagen til at det med udvekslingen af gaver mellem sugarbaben og sugardaddyen provokerer mig sådan, er at jeg overhovedet ikke kan se det tillokkende i setuppet. Måske bortset fra, hvis det var en leg mellem en kæreste og jeg, og vi brugte det i forbindelse med et rollespil (så kinky er jeg 😉 ) i ny og næ.
  De forhold mellem en sugarbabe og en sugardaddy, jeg har kendskab til, kunne i mine, sikker meget subjektive, øjne ligeså godt være mellem en escortpige og hendes velgører. Der har været tale om noget nær en prisliste og intet møde uden afregning. Det var mit indtryk ud fra de informationer, at sådan var flertallet af alle Sugar-forhold. Uanset om betalingen så blev givet iform af rejser, Louis Vuitton taske, eller kolde kontanter.
  Og ja, så bliver jeg også stærkt provokeret af hele konceptgørelsen.

  Iøvrigt vil jeg foretrække at holde debatten her på sitet.

  De bedste hilsener om en god weekend
  Den Velklædte

 5. Hvor mange i sugarforhold har du da snakket med? Siden du siger størstedelen. Jeg giver dig helt ret i at der er rigtig mange (både mænd og kvinder) der bruger hjemmeside som sugardaters.dk til at finde en sexpartner og tjene noget hurtig cash – men igen, så synes jeg ikke det har noget med sugardating at gøre. Det er bare en klygtig måde at slippe uden om loven, og desværre giver det ordet “sugardating” en meget negativ “betydning” og det giver folk den forkerte ide om hvad sugardating er… :-/

  Jeg kunne godt tænke mig at høre om der er noget særligt, der har provokeret dig til at skrive indlægget? Som sagt blev jeg selv ret stødt og ked af det, da jeg læste det – og nu da du ikke selv har nogle erfaringer med sugardating, men kun skriver ud fra hvad du har hørt, så undrer jeg mig over din baggrund for indlægget. Jeg kunne også skrive et indlæg om at jeg ikke brød mig om SM-dyrkelse, men nu har jeg aldrig nogensinde prøvet SM og så tror jeg ikke jeg ville risikere at gøre folk kede af det, ved at skrive et gæsteindlæg om emnet.

  Rigtig god weekend til dig også

  Jeg synes det er skønt, at du skriver i en venlig og respektabel tone, selvom vi er uenige! 🙂

  • Hej Sugarbabe,

   Tak for din sidste hilsen. Jeg ser det som almindelig, god opførelse, at vi skriver venligt til hinanden, uanset hvor uenige vi end er.

   Jeg kan godt se, at problemstillingen er mere faceteret, end som så. Jeg har primært hørt om sugardaddy/sugarbabe forhold gennem medierne, hvor der efterhånden har været en del portrætter. Ja, du har ret i at det ofte beskrives meget ensidigt, og ja, jeg burde måske have indsamlet flere informationer, før jeg kastede mig over tasterne. Jeg synes dog fortsat, at der overvejende er en skævvridning i forholdet: “Jeg har forkælet dig økonomisk – nu forkæler du mig ved at gøre ALT jeg forlanger, for ellers er der lukket for det varme vand!” Jeg ved godt at jeg karikerer det, men du forstår sikkert.

   Jeg vil jo mene, at et forhold bør bygge på gensidig tiltrækning, og ja, det kan der naturligvis godt være, selvom den ene betaler middagen, kjolen, bh’en og mobiltelefonen, imens den anden forkæler på mere kødelig vis..

   Det som bliver skitseret i hoveddelen af de interviews, jeg har læst, eller de samtaler, jeg har overhørt på diverse caféer rundtomkring, er dog primært gået på, hvor dybe lommer manden har haft, imens kvinden, som berettede, koncentrerede sig om hvor “let” eller “nemt” hun kunne gøre ham tilfreds.

   Jeg erkender, at mine skriverier/holdninger indtil nu nok har været stærkt farvet af de læste ord.

   Jeg håber, jeg tager fejl, for ellers er de, ofte unge, kvinder naive og de risikerer dybe ar på psyken, når virkeligheden går op for dem. Forkælelse er godt, men vel ikke for hver en pris?

   Glæder mig iøvrigt, hvis du selv føler en fornuftig balance i de relationer, du selv indgår i.

   Pas godt på dig selv
   Den velklædte

 6. Det er en spændende diskussion, som nok ikke dør så let ud.
  Er sugardating prostitution eller mere beslægtet med mere konventionel dating. Der er ikke nogen entydige svar på dette, eftersom man bevæger sig ud i nogen gråzoner.
  På sin vis kan en dyr middagsaftale, hvor manden betaler gildet, vel også betegnes som en form for prostitution. Eller de tilfælde hvor kvinden tager manden pga penge eller status. Lige meget hvordan man vender og drejer sagen, så betyder en mands status og økonomiske formåen ofte en stor rolle når kvinden skal vælge partner.
  Denne dimension bliver så forstærket en hel del i et sugardating forhold, som ofte er baseret på et bytteforhold, kvinden modtager gaver eller dyre oplevelser, og manden modtager sex og intimitet.
  Måske folk fleste har de bedste (lidt naive) intentioner når de starter op med denne type forhold(det havde jeg selv), men meget hurtigt bevæger det sig over til at være et “noget for noget” forhold. Af den grund er jeg blevet ret skeptisk overfor konceptet, da det meget hurtigt bevæger sig over til at blive en informel form for prostitution.

  Jeg har som navnet antyder, efterhånden opbygget noget erfaring med sugardating. Og min generelle erfaring er at selve Sugardating sitet er præget af en hel del prostitution. Skribenten har overvejende ret i sin mistanke, at SD er et smart marketings gimmick for prostitution. På sitet er der sågar en disclaimer om at man ikke må oplyse timepriser og deslige, ikke desto mindre er det noget der foregår i stor stil.
  Selve sitet er i sin udformning ret kønsdiskriminerende, mændene betaler for et abonnement, mens kvinderne kan oprette gratis profiler. Resultatet bliver naturligvis at sitet er fyldt op med intetsigende og halvhjertede”babe” profiler, hvor det er tydeligt at der absolut ikke er investeret noget tid eller engagement i dem. Her signaleres det at man ønsker at score hurtige og lette penge. Daddy har bare med at hoste op, da prinsessen er en kvinde der elsker luksus af den dyreste klasse. Og hvis tid forøvrigt er alt for kostbar til at blive spildt på tabere der ikke har pengepungen i orden. “Hurtige møder for sugar” er den mest gængse babe profiltype, og selvom man ikke vil udelukke et “fast” forhold til en daddy, så skal man ikke lade sig narre. Det betyder ikke andet end at de ønsker tilbagevendende kunder i butikken.

  Min konklusion er efter at have været tilmeldt ca. et ½ års tid, at SD primært er et sted hvor prostitution formidles. Og her betyder det kvantitative aspekt en hel del. Sugarbabes der udbyder sex for penge udgør en større andel af profiler relativt til dem der nogenlunde følger konceptet som det var tiltænkt.

  Med venlig hilsen
  En “sugardaddy” der konkluderer på baggrund af hvad der faktisk foregår, og ikke på basis af hvad der reklameres med på SD sites eller i damebladene.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here