fetish

udgivet:

Fetish og kinks – de forbudte lyster

Kære læser

Som overskriften afslører, skal vi i dag ind på begreber som fetish og kinks. Går du med nogle skjulte lyster og hemmelige fantasier? En hemmelig fetish? Eller deler du dine frækkeste og forbudte tanker med din partner? Vi har dem alle – de der skjulte fetisher og kinks. Nogle af os udlever dem, mens andre gemmer dem i skam. Det synes jeg, at vi skal ændre på.

I dette indlæg vil jeg komme ind på at:

 • Beskrive begrebet fetish og give dig en liste over populære fetisher
 • Beskrive begrebet kinks og give dig en liste over populære kinks
 • Fortælle lidt om hvordan du udlever dine inderste fantasier
 • Afsløre mine egne hemmelige fetisher og kinks

fetisher

Fetish: Hvad betyder det egentligt?

Lad os starte med at tale om, hvad det egentlig vil sige at have en fetish:

Hvis du har en fetish, bruger du specifikke genstande, kropsdele eller særlige situationer for at få seksuel tilfredsstillelse – og her taler jeg om ting uden for normen. Så hvis du for eksempel tænder på kvindekroppen, er det altså ikke en fetish. Medmindre det KUN er kroppen du tænder på og ikke individet bag – så er der tale om en fetish.

At have en fetish kan altså være alt fra at blive seksuelt ophidset af at blive ydmyget til at blive totalt kåd af strømpebukser – der er faktisk ingen grænser for, hvilke genstande, situationer og kropsdele der kan være tale om. Det væsentlige er, at du objektiviserer og seksualiserer en eller anden ting eller kropsdel, og at den nu fylder dine fantasier.

Fetish: Du tænder på specifikke genstande, kropsdele eller særlige situationer.

Liste over forskellige fetisher

 1. Fod fetish – du tænder på fødder – den mest populære fetish.
 2. Lingeri fetish – du bliver kåd af lingeri (du elsker følelsen af materialet og/eller udseendet).
 3. Voyerisme – du tænder på at se andre dyrke sex eller se andre være nøgne.
 4. Ekshibitionisme – du tænder på at andre ser dig dyrke sex eller ser dig nøgen.
 5. Mad fetish – du tænder på at se andre spise, se munden bevæge sig og se nydelsen, hos den der spiser.
 6. Frotteurisme – du finder seksuel tilfredsstillelse af at gnubbe dine kønsdele op af noget eller nogen.
 7. Piercing fetish – ofte på de mere forbudte områder – du tænder på udseendet og/eller følelsen af det kolde metal.
 8. Transvestisme – du at tænde på at gå klædt i det modsatte køns tøj, eller tænder på andre folk der gør det.
 9. Masochisme – du tænder på smerte, ydmygelse og/eller at blive domineret.
 10. Sadisme – du bliver ophidset af kontrol og tænder på at påføre andre smerte.
Music Video Bdsm GIF - Find & Share on GIPHY

Hvad betyder det at have kinks?

At have en fetish eller at have kinks minder ret meget om hinanden. Faktisk er der ikke en dansk beskrivelse af ordet ”kink.” Så her kommer min forståelse af ordet: At have en ”kink” betyder, at du udfører (eller fantaserer om at udføre), seksuelle aktiviteter, der falder uden for normen. At have kinks kan altså beskrives som at have frække og ”forbudte” lyster eller vaner. Det kan f.eks. være at have et åbent parforhold eller at gå i swingerklub, men det kan også være så meget mere.

Det der adskiller sig fra at have en kink fra en fetish er i mine øjne, at du ikke er ”besat” af specifikke genstande, kropsdele eller særlige situationer. Hvis du har kinks tænder du derimod på hele situationen og har ikke objektiveret din partner(ere) på samme måde som ved en fetish.

Kinks: Du bliver tændt af at udføre seksuelle aktiviteter uden for normen.

Liste over forskellige kinks

 1. Rollespil – du tænder på udklædning og at spille roller i sengen.
 2. Pony play – specifikt rollespil: Du tænder på at se din partner eller selv klæde dig ud som en pony og behandle vedkommende som en.
 3. Fiksering – du tænder på at blive bundet eller på at binde andre.
 4. Trekanter og gruppesex – du tænder på at have sex med to eller flere på en gang.
 5. Aldersleg – du tænder på specifikke aldersgrupper og kan lide at klæde dig ud/se din partner klæde sig ud som fx en lille pige eller dreng.
 6. Dominans – du tænder på at have styringen.
 7. Submissiv – du tænder på at være underdanig.
 8. Switch – du tænder både på at dominere og at blive domineret.
 9. Voldtægtsfantasier – du fantaserer om at blive taget mod din vilje.
 10. Chuckold/hanrej – mænd der tænder på at se sin kvinde have sex med andre mænd.

Har du en fræk fantasi eller er du i tvivl om dine lyster kan du også besøge vores PLUS sektion. Her kan du f.eks. finde en sexnovelle om BDSM i Middelfart. En helt almindelig kvinde tager på spontant besøg hos en Master.

Fetish

Fra frækt til farligt

Hvis din fetish, din lyst/eller trang til et eller andet, går ind og påvirker dit liv og kommer ud af kontrol, vil din fetish blive betegnet som en seksuel afvigelse – også kaldet en seksuel lidelse. Det kan blive et problem for dig, hvis din fetish f.eks. ødelægger dine sociale forhold, og hvis du ikke kan blive seksuelt opstemt uden at din fetish er tilstede.

“så længe din fetish ikke overtager hele dit liv, kan det være en ganske fræk følgesvend at have med dig…”

Men forestil dig for eksempel at være i et seksuelt forhold, hvor din partner KUN får lyst til sex, hvis hans/hendes dukkesamling er en del af legen – i starten er det måske lidt frækt og forbudt, men i det lange løb, ville du sikkert få nok af det. Det er essentielt, at du lærer at håndtere din fetish på en ordentlig måde.

Sådan udlever du din fetish og dine kinks

Det er aldrig for sent at udleve dine forbudte og frække drømme. Det eneste det kræver er, at du finder en samtykkende person at udleve dem sammen med. Hvis du er i et forhold, har du allerede en potentiel person ved din side. Hvis du er single, kan du hoppe online og lede efter en, som er frisk på at udleve din fetish.

Husk på, at du ikke kan forvente, at du kan få en anden person til at være statist i din frække fantasi. Du skal muligvis gå på kompromis med din fetish, før din partner kan se sig selv i det. Start stille og roligt ud og glem ikke din partners nydelse – det handler nemlig ikke kun om din nydelse. Kompromis er vejen frem – måske din partner også rende rundt med en hemmelig fetish? Et sundt sexliv handler om gensidig nydelse og en ærlig kommunikation. Så tal med din partner om dine og hans/hendes indre lyster, fetisher og kinks.

Indlæg der måske kan hjælpe dig:

Læs: Sådan udlever I jeres seksuelle fantasi – “Kunstig voldtægt og dominans”

Læs: BDSM sex for begyndere: Den ULTIMATIVE guide

Læs: Sådan udlever I jeres seksuelle fantasier – TREKANTEN

Læs: Det skal du vide om din første gang på swingerklub

Læs: BONDAGE guide – Sådan kommer du i gang

https://giphy.com/gifs/art-dfIV9bYMNaczm

Gode råd til dig med en fetish

 1. Tal med andre om din fetish:

Tabuer er kun tabuer, fordi de ikke bliver italesat. Du skal ikke skamme dig over din fetish eller dine kinks. Betro dig til din partner, en god ven eller veninde eller find et online forum, hvor du kan chatte med andre om din fetish – f.eks. Missgreyclub.dk – det vil nemlig hjælpe dig til at navigere i dine egne lyster.

 1. Den der søger – skal finde:

Hvis du går med hemmelige fantasier og lyster, så fortæl din partner om dem, hvis du er i et forhold. Det er ikke sikkert, at han/hun er klar på at afprøve din fetish, men du ved det ikke, før du spørger. Hvis du er single, kan du søge efter en partner at udleve dine fantasier med online.

 1. Fokuser ikke kun på at opfylde dine egne lyster:

For at have et sund forhold til din fetish, skal du huske på, at det ikke kun handler om din egen nydelse. Sørg for at flytte dit fokus på din sexpartners lyster og nydelse. Eller måske skiftes til at udleve hver jeres fetish sammen – det er helt op til din partner og dig.

 1. Lad ikke din fetish overtage dit liv:

Lad ikke din fetish skade andre mennesker, bryde loven eller ødelægge dine sociale forhold. Søg hjælp hvis det allerede er galt – du kan evt. chatte med vores sexologer på Missgreyclub.dk

Sexy Black And White GIF - Find & Share on GIPHY

Har jeg selv en fræk fetish og lunefulde kinks?

Jeg har ikke en specifik fetish, der skal være til stede, før jeg kan blive tændt. Men jeg har faktisk flere fetish tendenser, som kommer til overfladen i ny og næ. Derudover har jeg nogle bestemte ”kinks,” som ophidser mig utroligt meget. Hvis du er nysgerrig så læs med her:

PANSEKSUALITET:

Jeg tænder både på mænd – feminisme som maskuline – og kvinder, også både feminine og maskuline. For nogle år tilbage fik jeg at vide, at jeg så er panseksuel. Jeg er ikke så meget til labels generelt – jeg plejer bare at sige, at jeg er open-mindet. Men det væsentlige er, at køn er ligegyldigt for mig. Jeg bliver tiltrukket af udstråling og personlighed og kan blive tiltrukket af alle slags mennesker.

MIN FANTASI:

Der er en ting, der er gået igen hele mit liv: Jeg kan ophidse mig selv uroligt ved hjælp af min egen fantasi. Jeg fantaserer både om mig selv og virkelige/uvirkelige scenarier, men også om fiktive personer. Mine fantasier har nemlig altid været ekstremt livagtige i mit eget hoved, og jeg får de skønneste orgasmer, når jeg solo-sexer og samtidig bruger min fantasi. Hvis der er en ting der ophidser mig, så er det nemlig historien bag hvorfor folk de knalder. Jeg er meget optaget af seksuel tiltrækning og forbudte lyster og har altid været det.

SWITCH:

Roller har altid spillet en stor del i min seksualitet. Da jeg var single, fik jeg det største kick af at have sex med en masse forskellige mennesker, da der var hver sine historier bag hvorfor. Jeg tænder på at indtage rollen som uskyldig og flabet, mens min kæreste er dominant og afstraffende. Omvendt tænder jeg også på at være den dominerende part – dog uden afstraffelsesdelen. Jeg har også tidligere indgået i et seksuelt forhold med en dominant herre – læs om min oplevelse nederst i indlægget her.

JEG TÆNDER PÅ AT TÆNDE:

Jeg lever med den superkræft/forbandelse, der hedder, at jeg tænder på at tænde. Det var utroligt svært for mig at styre, da jeg var yngre. For nogle år siden var det så slemt, at hvis en mand ville have mig, ville jeg gøre alt for at opfylde hans fantasi. Det fik mig ofte i seng med mænd, jeg egentlig ikke var oprigtigt interesseret i. Her var det igen historien om, hvorfor vi knaldede, og det at han ville have mig som ophidsede mig. Historie kunne f.eks. være, at jeg var den yngre, naive pige og han var den hotte, ældre mand, der bare ikke kunne modstå mig. Daddy issues much? I dag har jeg heldigvis nok i at opfylde min kærestes fantasier og at tænde ham.

VOYERISME & EKSHIBITIONISME:

Det er lidt sjovt, for i mit hoved ser jeg en blotter eller en vindueskigger, når jeg tænker på disse to fetisher. Men jeg må ærligt indrømme, at jeg både har en lille voyeist og en ekshibitist gemt i mig. Generelt har jeg altid godt kunne lide at se nøgne mennesker, både i virkeligheden (f.eks. da jeg var på swingerklub – læs med her) men også i pornofilm. Og så bliver jeg utroligt pirret af tanken om, at folk ser mig dyrke sex – og at de tænder på det. Det er dog ikke et direkte behov, jeg har, eller noget jeg direkte opsøger. Når jeg har sex i offentligheden, prøver jeg heller ikke på at blive opdaget.

FROTTEURISME:

Det er så underlig en fetish – men jeg må indrømme, at jeg også er lidt ramt her. Jeg har flere gange fantaseret om at gnubbe mig op af min kæreste, til jeg kommer. For mig hænger denne fetish sammen med at ville tage nydelse fra en anden UDEN, at de selv får noget ud af det. Modsat synes jeg også, at det er vildt ophidsende når Mr. Unexpected “bruger mig,” for at opnå hans egen nydelse. En af grundene til, at denne fetish aldrig ville overtage mit liv er, at jeg jo også tænder på at tænde – og aldrig kunne udleve denne fetish uden at Mr. Unexpected også tændte på det…

Tak fordi du læste med! Jeg håber, at du er blevet klogere på hvad det vil sige at have en fetish – og måske har fået sat ord på din egen.

Du er velkommen til at skrive en kommentar eller kontakte mig på Missgreyclub.dk, hvis du har nogle kommentere eller spørgsmål.

Læs flere indlæg om BDSM og fetish HER

HUSK: Udlev kun din fetish, hvis den ikke skader andre eller bryder loven.

Miss Curious

Se Også