*Indeholder reklamelinks*
Kære læsere.

Denne gang skal vi lære om de kvindelige orgasmetyper, vi som kvinder kan opnå med det formål at blive mere bevidste om kroppens fysiske reaktion på seksuelle stimuli. Her vil jeg også fortælle, hvilke områder, der skal berøres for at opnå de forskellige typer.

God fornøjelse!

De kvindelige orgasmetyper: Jagten på orgasmerne

I videnskabens verden er der stor fokus på de kvindelige orgasme-typer, fordi kvindernes forløsning ikke er synlig på samme måde som mandens.

Desuden beskrives orgasmen forskelligt, alt efter hvilken kvinde man spørger. Forskere verden over har derfor gennem en lang årrække undersøgt kvindekroppen for at løse mysteriet.


Alligevel mangler der en masse brikker, for at puslespillet kan gå op. Eksempelvis lever debatten om G-punktets eksistens stadig i bedste velgående. Nogle mener, vi har det, mens andre mener det modsatte.

En tredje gruppe stiller sig i midten ved at sige, at det kun er nogle kvinder, der har et G-punkt, hvorimod andre ikke har et. Disse uklarheder i forskningens verden er med til at skabe forvirring hos den almene kvinde. Alt efter hvor du læser om emnet, findes der forskellige svar, så hvordan skal vi kunne finde hoved og hale i, hvad der er rigtigt og forkert, når ikke engang forskerne kan blive enige?

Sexolog og jordemoder Vivi Hollænder redegør for 9 slags kvindelige orgasmer, hvor jeg vil starte med at præsentere jer for de mest omtalte orgasmer i denne lektion.

https://missgreyclub.dk/De omtalte kvindelige orgasmetyper 

Klitoris-orgasmen

Den mest kendte orgasme, fordi den menes at være lettest at opnå. Eksperter har fastslået, at klitoris-stimulation er nødvendigt for at opnå orgasme for 75 – 80 % af alle kvinder. Dog er klitoris langt mere end den lille knop, der er synlig for os. Derfor bliver det svært at adskille de forskellige orgasmer fra hinanden. Klitoris er et organ, der forgrener sig 10 cm op i skedevæggen, som gør stimulationen af klitoris mulig uden direkte berøring. Klitoris kan altså stimuleres af bækkenbundens muskulatur eller ved tryk fra berøringer i skeden eller anus. Man kan sammenligne det med en blomst, der næres af dens underliggende rødder. Denne orgasme-form er beskrevet som lokalt koncentreret omkring klitoris og kan opleves som mættende og udmattende. Mange kvinder kan finde det nødvendigt med en pause efter orgasmen grundet ubehag ved stimulering af klitoris, fordi området bliver overfølsomt.

Få hjælp til klitoris orgasmen: Satisfyer Pro 2 – vejen til himmelsk klitoris orgasme

Vaginal-orgasmen

Også kaldet skede-orgasmen kræver som regel mere øvelse og erfaring at opnå sammenlignet med klitoris-orgasmen. Denne orgasme-form er resultatet af g-punkts stimulering. For at opnå denne orgasme er det vigtigt at vide, hvor skeden er mest følsom, hvilket kan være det berygtede G-punkt, som angiveligt ligger 3-5 cm oppe på skedens forvæg. Derfor skulle det være muligt at stimulere området med en finger eller en dildo. Dog spiller aktiveringen af bækkenbundens muskulatur også en rolle, hvilket gør, at træning af bækkenbunden er aktuelt for dig med denne orgasme-type på din ønskeliste. Formålet med træningen er at kunne anvende bækkenbunden aktivt under samlejet ved at lave frivillige sammentrækninger af muskulaturen. Vaginal-orgasmen beskrives som orgastiske bølger, der spreder sig fra underlivet til resten af kroppen.

Få hjælp til vaginal orgasmen: Groovy Chick G-punkts vibrator – get groovy!

Anal-orgasmen

Ifølge en undersøgelse fra 2009 har hver anden danske kvinde haft analsex under deres seneste samleje. Kvinder, der nyder analsex, beretter ofte om anal-orgasme med eller uden samtidig stimulering af klitoris. Orgasmen er beskrevet som kraftigere end andre orgasmer med sammentrækninger omkring anus, som forplanter sig op gennem rygsøjlen og ud til resten af kroppen efterfulgt af en afslappende forløsning. Området omkring anus er følsomt og beskrives egentlig som en erogen zone, men fysisk ses der også stimuli af skeden, idet skillevæggen mellem tarmen og skeden er ret tynd og eftergivelig.

Få hjælp til anal orgasmen: Fifty Shades Freed – Feel so alive butt plug

Multi-orgasmer

Er defineret som en række orgasmer, der udløses i en serie – altså lige efter hinanden. Dog er dette en sjældenhed blandt unge kvinder, men forekommer oftere hos kvinder i 40-erne. Det skulle dog eftersigende kunne trænes ved onani, hvor man vil fortsætte med at stimulere klitoris efter den første orgasme, indtil den næste kommer rullende. Du kan også inddrage din partner i legen, hvis det giver mere fornøjelse. Det er vigtigt, det er lysten, der driver værket, så sørg for, at hygge Jer med det.

Få hjælp til multi eller klitoris orgasmen: Vælg den rigtige Magic Wand: Den Ultimative guide

Sprøjte-orgasmen

Eller den kvindelige ejakulation blev for nyligt omtalt i medierne, da man mente at have fastslået, at en del af væsken består af urin, fordi kirtlerne, der udskiller væsken ligger omkring urinrøret. Dette står stadig til diskussion, da nogle mener, der er tale om en basisk væske. Uanset hvad er fænomenet ikke så almindeligt, men mange mænd og kvinder tænder på den våde orgasme. Kirtelvævet, der udløser sprøjtet, svarer til mandens prostatakirtel. Selvom der forskes på området, er det usikkert, hvorvidt alle kvinder er udstyret med disse kirtler eller om det kun er en lille procentdel af os. Nogle kvinder sprøjter spontant under orgasmen, mens det for andre kun kan lade sig gøre ved kraftig g-punkts stimulation. Følelsen beskrives også forskelligt, hvor nogen oplever det som deres livs orgasme, mens andre ikke mærker forskel – bortset fra den våde plet.

Få hjælp til sprøjte orgasmen: Glasdildo med sprøjteorgasme muligheder!

De kvindelige orgasmetyper

Der er mere, hvor det kommer fra

Det var alt for denne forelæsning. Følg med her på siden, hvor jeg vil fortsætte med at belære om orgasmens forunderlige verden, når jeg tager fat på de fire “ukendte” orgasmer, der for de fleste er kendt som erogene zoner.

Har du brug for ekstra vejledning til de kvindelige orgasmetyper?

Tilmeld dig MissgreyClub.dk og chat med vores sexologer om dine seksuelle/følelsesmæssige udfordringer. <3

Tak for nu!

Miss Felicity

Tidligere artikelSådan spiser du dig liderlig
Næste artikelHer ligger kvindens erogene zoner
MISS FELICITY
OBS: Miss Felicity blogger ikke længere hos Missgrey.dk. Hendes tidligere indlæg er stadig tilgængelige her på siden. Dem er du velkommen til at læse. For spørgsmål, da skriv til: Mette@missgrey.dk. Beskrivelse af Miss Felicity: "Jeg er blogger her på Miss Grey, hvor du kan kende mig under navnet Miss Felicity. Jeg byder dig velkommen til min verden, hvor jeg ærligt og uden filter skriver om mit liv som ung kvinde med alt, hvad det indebærer, når det kommer til kærlighed og sex. Mine indlæg handler altså om alt fra min sexede singleperiode til mit parforhold med Mr. Boyfriend, som jeg snart skal have mit første barn sammen med. Samtidig leverer jeg guides her på bloggen med fokus på at rådgive dig ud fra mine egne erfaringer med eksempelvis BDSM, som jeg er meget stor fan af. Du vil også kunne finde mere videnskabelige artikler fra min hånd, da jeg elsker at fordybe mig i forskning omkring sex og samliv. Denne passion vil jeg meget gerne dele med dig, så vi i fællesskab kan blive klogere på sex og følelser, der til tider kan være en kompliceret affære. Kort sagt indeholder mine blogindlæg altså lidt af det hele, så hvis du har brug for en veninde, der er hudløst ærlig og gerne giver dig et godt råd eller to med på din vej, kan du trygt følge med hos mig her på Missgrey.dk."

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here