Bryster

udgivet:

Værd at vide om bryster

Vidste du dette om bryster?

Store, små, spidse, runde, ægte, kunstige, bløde, hårde, hængende – ja, you name it! Bryster kommer i alle udformninger og alle størrelser. De fleste mænd elsker dem, det samme gør de fleste kvinder. Men der findes måske nogle facts om bryster, som vi ikke lige umiddelbart vidste. Jeg satte mig for at undersøge det lidt nærmere, og dele mine fund med jer.

Fedtklumper og bryster?

I bund og grund består bryster mest af alt af brystkirtler og fedt. Faktisk så udgør et par ”gennemsnitsbryster” 4-5% af en kvindes kropsfedt. For os med større, naturlige bryster udgør de selvfølgelig en lidt større procentdel. Det giver også god mening, at et par bryster kan være virkelig tunge og, i værste fald, give rygproblemer.

Det er også opbygning, bestående af fedtceller, som er grunden til, at bryster nemt kan ændre sig ved vægtøgning og vægttab.

Faktisk er det ene bryst næsten altid lidt større end det andet. Det kommer måske bag på nogle mænd, men vi kvinder har nok google, hvorvidt det er normalt igennem tiderne. Oftest er det venstre størst, og det kan være helt op mod 20% større.

Derudover går nogle kvinder helt op til en skål op i bh størrelse omkring deres menstruation. Det er også i denne tid brysterne kan være enormt ømme, og det nærmest gør ondt at have en bh på, eller blot stramt tøj på.

LÆS OGSÅ: Har du fået fingrene i den frække julekalender?

Problemer med store bryster

Af erfaring tør jeg godt kaste mig ud på dette område. Personligt er jeg fra naturens side udstyret rigeligt på frontpartiet. Dertil skal nævnes, at det ikke altid er ”en dans på roser”. Bryster vejer faktisk mere end man lige umiddelbart ville tro, og de udgør altså en relativ procentdel af en kvindes vægt. Som nævnt kan man få rygproblemer og skulderproblemer, hvilket gør temmelig ondt. Mange mænd, og nogle kvinder, kan slet ikke forstå at man kan overveje brystreduktion, men det hjælper altså på smertetilstande, der kan være skabt alene af brysternes vægt.

Derudover er der mange kvinder med store bryster, som ”gemmer” sig i poset tøj, hvilket faktisk bare kan medvirke til de ser større ud end de egentlig er. Dog vil jeg sige, at det bestemt ikke er en skam at have store bryster og man bør derfor accepterer det, frem for at skjule det.

Problematikken med tøj

Tøjproblematikken opstår både ved dem med store bryster og dem med små bryster. Jeg selv har de problemer, at en kjole eller trøje kan sidde sindssygt godt over brysterne, men enormt løst og slatten alle andre steder. Og den omvendte, hvor en kjole eller trøje, eller jakke for den sags skyld, sidder rigtig godt alle andre steder, men så er mine bryster blevet mast flade som en pandekage, som selvsagt gør ondt.

Små bryster er der samme problematik. Tøj kan sidde godt alle andre steder, men løst på brysterne. Det kan være svært at finde tøj, som man kan holde oppe eller som får den rigtige volume over brysterne, og dermed sidder som det skal. Det samme gør sig gældende ved sexet lingeri, som bare aldrig sidder som på billedet på hverken store eller små bryster.

Derudover kan jeg, personligt, misunde piger med mindre bryster, som ser enormt stilet ud i en meget dyb udskæring. Hvis jeg selv begiver mig ud i en meget dyb udskæring, ser det ofte direkte vulgært ud.

LÆS OGSÅ: Sådan får du kraftigere orgasmer ved at onanere bedre

Orgasmer

Det er muligt for (nogle) kvinder at få orgasme blot fra stimulering af brystvorten. Det er dog ganske få. Men brystvorterne er erogene zoner. Derfor bliver de også hårde og strittende, når man er tændt. Der skal faktisk ikke ret meget til før de bliver det. Når brystvorterne bliver stimuleret på den måde den enkelte kvinde kan lide, udskiller hjernen oxytocin, som får skeden til at trække sig sammen og pulsere, og derved opnå at blive meget tændt (og i nogle tilfælde opnå orgasme). Brysterne svulmer lidt op, når en kvinde bliver tændt.

Der er selvfølgelig forskel på hvordan en kvinde vil have sine bryster stimuleret. Nogle elsker hårde greb og smerten omkring det, andre elsker blid berøring, andre foretrækker slik, kys og niv, nogle foretrækker vibrator leg. Det kan også være afgørende, hvilken tid på måneden det er og hvordan humøret er, hvad der føles bedst.

Jeg selv er faktisk lidt fan af alle tingene – det er mest den konkrete situation, der er afgørende. En isterning, eller varm stearin er også vildt frækt og pirrende på brystvorterne.

Vidste du dette?
  • Undersøgelser har vist, at svenske, norske, finske og russiske kvinder har de største bryster i Europa. De bruger gennemsnitlig større end en D-skål, hvor danske kvinder ligger mellem C og D skål.
  • Brysterne vokser, som regel, 2-4 år efter første menstruation. Derefter afhænger størrelsen af vægtøgning og vægttab (og selvfølgelig plastik)
  • 6% af folk har en ekstra brystvorte. Dette gælder både mænd og kvinder. I nogle kulture er en ekstra brystvorte endda anset som held. En ekstra brystvorte ligner oftest bare et modermærke.
  • Kaffe kan gøre brysterne mere følsomme pga. koffeinen
  • Rygning kan få bryster til at hænge mere, da rygning generelt nedbryder elastinen i huden, som er med til at gøre huden mere spændstig.
  • Verdens største naturlige bryster vejer 25 kg stykket! Til sammenligning vejer et gennemsnitsbryst ca. 500 gram.
  • Verdens største kunstige bryster vejer 18 kg tilsammen
  • Mørk chokolade kan give fastere bryster – så mænd, køb I bare chokolade til jeres kvinder!
  • Brystkig skulle være sundt for mænd – derfor skal de bestemt ikke skældes ud for ikke altid at holde øjenkontakt.

Vi skal hylde brysterne! Både mænd og kvinder! Jeg håber, I fik lidt ny information eller genopfriskes gammel information, og så håber jeg selvfølgelig I vil læse med igen næste gang.

Miss Fantasy

Se Også