Lækre film

udgivet:

Netflix and Chill: Lækre film med lækre Leo-boy

I anledningen af, at Oscarshowet 2016 lige er løbet af stablen, er der ingen bedre anledning end denne til at anbefale lækre film, hvor den kære Leo er med. Inden jeg starter min præsentation af denne uges filmforslag (uge 9), skal du huske, at du allerede nu kan læse filmanbefalinger fra uge 6, uge 7 og uge 8. Netflix and Chill er en ugentlig tilbagevendende begivenhed og jeg håber, at du vil blive ved med at læse med uge efter uge. Jeg vil også opfordre dig til at sende filmforslag ind til mig, hvis du har nogle. Det kan også være, at du har et tema, som du gerne vil have, at jeg laver – og så er du også velkommen til at sende det ind til mig. Det kan du gøre på min mail: kontakt@missgrey.dk. Inden jeg går igang, synes jeg lige, at du skal se den takketale, som Leo performede under Oscarshowet efter det blev annonceret, at sejren var gået hjem. Du kan læse meget mere om Oscarshowet hos Connery.dk, som vi tidligere har leveret indhold til lige her.

The Revenant 

Jeg var personligt inde og se denne film i biografen med min veninde. Jeg kan virkelig anbefale at få set denne film i biograferne hurtigst muligt, da det var en oplevelse, som du skal have med på det store lærred. Den måde, som filmen er lavet på, er meget virkelighedsnær og filmteknikken helt eminent. Du føler næsten, at du som seer er med Hugh Glass (spillet af Leo) ude i skoven imens vand risler om benene på dig og solens stråler placerer sig rundt om i skoven på den fineste og skarpeste måde. The Revenant handler netop om Hugh Glass, pelsjægeren, der i 1820erne drager ud på en ekspedition for at guide en gruppe pelsjægere igennem den barske natur. Hugh Glass har en helt særlig fornemmelse for retning og kan finde rundt selv der, hvor det virker allermest øde og uoverskueligt. Med sig på sin rejse har han sin søn, Hawk, som er halvt indfødt. Historien om dette viser filmen ikke meget om, men det er tydeligt, at Hugh Glass har haft en kone eller affære med en indianer – Hawks mor. Undervejs bliver Glass angrebet af en bjørn og voldsomt såret. Mændene går efter hjælp og efterlader den sårede mand med sin søn og pelsjægeren Fitzgerald. Det ender katastrofalt, da Fitzgerald dræber Hawk og begraver den døende Glass levende. Da Leo vågner fra sin søvn, er han mere hævnbegærlig end nogensinde og der er nu 300 km. mellem ham og hævnen, Fitzgerald. Se med – og især fordi, at det blev for denne film, at Leo hentede en Oscar hjem efter hele 6 nomineringer forinden. Godt gået, Leo! Og så skal jeg lige advare om, at der er voldsomme scener. Jeg selv begravede mig i mit bland-selv-slik og min veninde under hendes jakke. Du slipper ikke for vilde, blodige og “av, det må sgu have gjort ondt” scener.

Romeo + Juliet

Ja, den her film er oppe i årene. Men istedet for at anbefale Inception og Wolf of Wallstreet, synes jeg det er på sin plads at hylde nogle af de første film, som Leo var med i. Og da Miss Grey netop også handler om kærlighed (udover vild sex og sindssyge lyster), så er Romeo og Juliet en af de helt perfekte i den her sammenhæng. Først og fremmest, så er det værd at bide sig mærke i, at Leo faktisk (efter min mening) var en helt del pænere, da han var yngre. Han havde bedre ansigtstræk, så uskyldig ud og havde det der tørstige look, som gjorde, at du som kvinde var vild efter at opleve verden sammen med ham. Det kan måske også skyldtes, at han gave Rose hele verden i Titanic? Romeo og Juliet behøver jeg vidst ikke at forklare. Du kender sikkert allerede plottet og den blodige kamp, som foregår imellem de to familier: Montague og Capulet. Desværre ved du sikkert også, hvordan filmen ender. Men her er det knap så vigtigt. Se filmen for at genskabe de vilde minder fra dine teenageår og for at huske dig selv på, hvor lækker Romeo (især) var, da han var yngre.

Shutter Island

Først og fremmest, så er Shutter Island blevet rated med hele 8.1 på IMDb, hvilket er en præstation i sig selv. Derudover fik jeg selv, for længe siden, anbefalet denne film af en af mine venner. Og med god grund. Filmen handler, selvfølgelig, om hovedpersonen spillet af Leo, Teddy Daniels. Teddy Daniels, som er den ene ud af to U. S. Marshals, bliver tilkaldt til at besøge den isolerede og meget triste ø, Shutter Island. Øen er et lukket hospital for sindssyge forbrydere og efter netop en af disse forbrydere er sluppet væk, helt sporløst, hvorfor Leo må ud og opklare sagen. Som dagene går, bliver Teddy Daniels mere og mere forvirret og har svært ved at skelne imellem det, som ansatte og indsatte fortæller ham. Derudover kæmper han med traumer fra 2. verdenskrig, som kun gør hans tanker endnu mere flyvske. Da dette er et psykologisk drama, vil jeg ikke afsløre mere, da det er en film som kræver, at du giver den din fulde opmærksomhed. Så kom under dynen, hent din ynglings Ben&Jerry eller din favorit pose med bland-selv-slik, og gå igang med at se det her spændende psykologiske drama. Vi ses næste uge, til endnu mere Netflix and Chill, KH Miss Grey Redaktøren.

PS. Det kan godt være, at jeg ikke har taget The Wolf of Wallstreet med her, men der er alligevel en scene, som enhver kvinde bør se og lære af. Her er det Jordan Belforts kone, som viser, hvor meget magt hun egentligt besidder, selvom han er The Wolf of Wallstreet. Så glem aldrig, hvor meget magt du har – og husk at bruge den på en sjov måde.

Se Også