Netflix and Chill

udgivet:

Netflix and Chill: Seje Ladies for ‘the Ladies’

Kære Læsere

Så er det endnu engang blevet tid til lørdagens Netflix and Chill. Til den nye læser, kan jeg afsløre, at der allerede er udgivet ét indlæg i samme serie: Et introduktionsindlæg til Netflix and Chill lørdag hos Miss Grey. Som du kan læse i det indlæg, bliver det et fast indslag her på siden, da lørdage og søndage klart skal bruges på at se film.

Selvom Miss Grey handler om sex, dating, mænd, følelser og livet som ung kvinde, så skal Netflix and Chill ikke kun handle om at liste den ene romantiske film op efter den anden. Jeg vil gerne sørge for, at der kommer lidt variation ind i billedet. Så denne lørdag er temaet: Seje Ladies for ‘the Ladies’. Og yes, du har gættet helt rigtigt. Vi skal se på film, som har en kvindelig hovedkarakter, der sparker mere røv end selveste James Bond. Og det er jo ikke så lidt endda.

G.I. Jane

En af mine personlige ynglingsfilm, hvor der er en kvindelige hovedrolle i, er G.I. Jane. Det er ikke den nyeste film, bevares, men derfor har den stadig et super aktuelt budskab. Miss Grey er ikke en side, der fordrer feminisme eller at kvinder er et stærkere køn end mænd. Tværtimod. Miss Grey har (blot) det budskab, at kvinder kan have samme lyster – og interesser – som mænd og dette både når det gælder sex, men også når det gælder en tur i militæret som G.I. Jane. I bund og grund, skal du sgu gøre det, som du har lyst til. Filmen handler om den smukke, men viljefaste, løjtnant Jordan O’Neil, der skal gennemgå træning i U.S. Navy Special Warfare Group. Det er ikke i sig selv så unikt. Det unikke er, at hun er den første kvinde, der nogensinde gør og prøver dette. Desuden er der ingen, som tror, at hun kan, da hele 60 procent af mændende plejer at falde fra. Filmen tager dig med fra specialtræning, modstand fra politikere, pressen, de mandlige soldater, den benhårde træner John Urgayle (spillet af den superlækre Viggo Mortensen) og en tur under barbermaskinen. Så er du med på at se noget kickass militærtræning med Demi Moore, så sæt igang.

Million Dollar Baby

Vi skifter fokus fra militærarenaen til boksearenaen. Og endnu engang, er det en film, der har nogle år bag sig. Denne film var (det er den ikke mere, da Interstellar har taget den plads) en af mine absolutte ynglingsfilm. Personligt, kan jeg vurdere, om en film er på min top 3 ved et meget simpelt parameter. Græder eller græder jeg ikke? Spiser jeg is eller spiser jeg ikke is. Hvis ikke jeg græder og på samme tid spiser is, så er filmen ikke god nok til at fange min opmærksomhed. Græder jeg OG glemmer jeg at spise is, så er filmen rent faktisk så god, at den tager hele mit fokus. Jeg er på og vil se mere. Lige netop den følelse sad jeg med, da jeg så denne film for nogle år tilbage. Bare det at snakke om den igen giver mig lyst til at se den endnu engang. Måske jeg skulle gøre det, nu det rent faktisk er weekend?

Anyways, filmen handler om Maggie, som bliver spillet af den dygtige Hilary Swank, der drømmer om at blive professionel bokser. Problemet er ikke drømmen. Men det er hendes alder, da det er alt for sent (ifølge eksperterne) at starte på sådan en karriere og rent faktisk komme til tops. Efter mange forgæves forsøg, lykkedes det dog Maggie at overtale den kendte træner, Frank Dunn (Clint Eastwood) til at træne hende og sørge for, at hun deltager i alle de vigtige kampe. Og pludselig går det hele overraskende godt for Maggie. Hun bliver hurtigt en succes i bokseringen og medierne elsker historien. MEN, og der er altid et men, Maggie møder senere i filmen en modstander, som er kendt for at bokse nådesløst. Se selv, hvordan filmen ender. Men hiv endnu engang Kleenex frem (det skulle du også ved sidste uges Netflix and Chill), da jeg næsten tør garantere, at filmen får dig til at føle tårekanalerne presse sig på.

PS. Det er næsten på sin plads at se denne film, da Clint Eastwood er med. Og alle kvinder ved (inklusiv mig selv), at han var lækker engang. Og så har han en super, super lækker søn, som du ikke skal snydes for. Scott Eastwood.

Joy

Yes, vi slutter (endelig) af med en film af nyere karakter. Dog er jeg i tvivl om, hvor du kan se denne film lige nu, da den er dugfrisk lige fra biograferne. Jeg har ikke sagt for meget, hvis jeg siger, at der findes virkelig mange muligheder for at se nye film online idag. Det handler bare om at være lidt kreativ – og ikke misbruge denne kreativitet.

Jeg var selv inde i biograferne for at se Joy med en god veninde. Min veninde var ikke begejstret for filmen og jeg skal også indrømme, at Joy ikke bliver en del af min top 3 liste. Dog fortjener filmen at komme med her, da den netop har en sej Ladie som hovedkarakter. Og her mener jeg sej, som i virkelig sej. Joy bliver spillet af den publikumskære kvinde, Jennifer Lawrence, og handler om, hvordan hun får idéen til den banebrydende ‘Miracle Mop’, som har hjulpet husmødre verden over – især dengang den kom frem. Joy bliver skildret som en viljefast ung kvinde, der som barn er en pige med en vild fantasi og senere bruger denne til netop at opfinde Mirakelmoppen. Igennem filmen ser du, hvordan hun møder enormt meget modstand fordi hendes familie er mere end kaotisk, men trodser dette og alligevel baner vejen for sig selv. Jeg blev personligt inspireret af den vilje, som Joy har og at hun, trods denne modstand, alligevel formår at bane vejen for sig selv. Se med, hvis du vil inspireres til at blive en sejere udgave af dig selv og sparke røv med din egen idé – ja, eller blot har noget andet, du vil trumfe igennem. Måske, at det er dig, som styrer fjernbetjeningen i hjemmet.

Det var lørdagens Netflix and Chill forslag. Jeg håber, at du kunne bruge bare lidt af det. God filmdag derude. Må du følge dig endnu sejere, når du har set de her film!

KH Miss Grey Redaktøren

Se Også