Miss Grey Redaktøren interviewer Maj Wismann om unge kvinder og et helt bestemt tabu

0
1348
Unge kvinder

Hvad ved Maj Wismann om sex, som kan gavne unge kvinder?

Jeg har fået æren af at interviewe Maj Wismann, som dagligt driver Websexolog, og kalder sig selv for “Din online kærlighedsekspert”. Og dette med god grund. Hun giver råd indenfor sexlyst, utroskab, singletilværelsen og livet i et parforhold. Netop nogle emner, som vi også beskæftiger os med her hos Miss Grey. Derfor gav jeg Maj Wismann 10 spørgsmål, som både handler om Maj Wismann selv men også om Miss Grey konceptet og unge kvinders sexliv. 

LÆS OGSÅ: Maj Wismann guider dig: 5 tips til at booste mandens sexlyst

1. Du kalder dig selv for ”online kærlighedsekspert”. Vil du uddybe lidt mere om dig selv og hvorfor og hvordan du er blevet ”online kærlighedsekspert”?

Det kan du tro. Jeg valgte tilbage i 2006 og uddanne mig til sexolog. Det var en af de mange private uddannelser, der er på markedet, og i 2015 tog jeg også den kliniske sexolog uddannelse. Kærlighed og sexologi hænger på mange måder sammen, og derfor valgte jeg også at uddanne mig inden for parforhold og kærlighedsrelationer. Da jeg havde haft min praksis i 5 år besluttede jeg mig for at være mere på online. Jeg oplevede (og oplever stadig), at internettet er fyldt med en masse ubrugelig viden og ekseptionelt dårlige råd. Nogle råd, får man det faktisk værre af – og det har jeg oplevet i min praksis adskillige gange, når det drejer sig om f.eks. manglende sexlyst. Der findes faktisk også sexlegetøj, som man ikke skal bruge i mere end 20 minutter, for så kan man risikere at få skader. Så…. Jeg synes, der manglede et sted online, hvor jeg kunne rådgive ud fra fakta og den viden, der ligger omkring sex og relationer, selvfølgelig krydret med ”mig”.

2. Hvad er dit koncept: Websexolog.dk – til den nysgerrige læser, som ikke kender dig

Det er mit onlineunivers, hvor man f.eks. kan downloade 7 gratis online kurser om parforhold og sexlivet eller hvordan man får det bedre, hvis man har oplevet utroskab. Jeg har også en brevkasse og der er masser af artikler og guides, som kan hjælpe en til at få styr på sexlivet, parforholdet eller simpelthen bare få et endnu bedre og sjovere og nydelsesfyldt sexliv.

3. Hvad var din egen motivation for at uddanne dig til sexolog? En af bloggerne hos Miss Grey, Miss Felicity, drømmer selv om dette.

Jeg har altid interesseret mig for sexologi og parforhold. Hvorfor bliver nogle par sammen i årevis og har det super godt – og nogle kan ikke få det til at fungere? Hvorfor kan nogle kvinder få alle mulige vilde orgasmer, og nogle kvinder har aldrig fået? Hvordan gør man sexlivet bedre? Og hvordan holder man gang i kærligheden hele livet? Jeg havde SÅ mange spørgsmål, og samtidigmed var jeg god til at snakke med folk og hjælpe dem med deres problemer. Så drømmen om en sexolog praksis og klinik lå lige til højrebenet.

4. Hvad er fordelene og ulemperne ved at arbejde online med dette emne?

Jeg synes kun, der er fordele. For jeg når ud til en målgruppe, som måske aldrig vil komme ned i en praksis og booke en time eller tid ved en sexolog. Så mit online univers kan være med til at give oplysning, og for mange er det faktisk også springbrættet til, at de opsøger hjælp, hvis de ønsker personlige sessioner. Jeg tilbyder selv få af dem, og i perioder har jeg slet ikke klienter mere, fordi jeg bl.a. videreuddanner andre terapeuter, psykologer og sexologer.

5. MissGrey har især fokus på yngre kvinder og deres sex- og følelsesliv. Har du yngre kvinder, som henvender sig til dig og hvad er deres typiske problemer?

Mange unge kvinder oplevet at det er svært for dem at få lyst til sex. Eller det vil sige, at de ikke lytter efter, hvad kroppen fortæller dem, og forventer at kroppen har lyst, fordi det har de bestemt. Og når man så ikke bliver liderlig og våd, fordi man ganske simpelt ikke bliver tændt, så er det svært at forstå. Jeg har hjulet mange unge kvinder med at få samarbejdet i gang med kroppen og begynde at lære, at den altså skal respekteres og værnes om. At dyrke sex, bare fordi man ”burde” selvom man egentligt ikke har lyst, er noget lort, og det har jeg arbejdet med mange unge kvinder omkring. Jeg oplever også at unge kvinder kan have problemer med at få orgasme, måske endda den først. Seksualiteten er en proces og man lærer hele livet noget om sig selv og sin seksualitet. Hvad kan man lide, hvad tænder man på, hvad gider man ikke, hvad er decideret klamt for en osv… Jo mere man respekterer, at ens seksualitet faktisk er en størrelse, der skal passes og plejes og nysgerrigt undersøges, jo sjovere bliver det at have sex, nyde det og få de orgasmer, man måske længdes så meget efter.

6. Hvad er dine bedste råd til yngre kvinder, som ønsker at få et mere balanceret følelses- og sexliv? Hvad kan man selv gøre?

Det vigtigste er at tænke på, at man som ung blot er startet på sin seksuelle rejse her i livet – og seksualitet er MANGE ting. Man kan ikke putte seksualiteten i en box og sige ”Der er sådan her jeg er resten af mit liv”, for det kan og vil ofte ændre sig og udvikle sig, specielt, hvis man tør at være nysgerrig. Det kan altid blive bedre, dybere, sjovere, vildere, skæggere, mere intimt osv.

7. Hvilket råd vil du give til den unge kvinde i et parforhold, som kæmper med at hverdagen godt kan slukke gnisten i et parforhold? Der er 3 bloggere hos Miss Grey, som netop er i et parforhold

Gnisten er noget, der er i forelskelsesfasen, så selvfølgelig bliver den slukket, når man har været i et parforhold i et stykke tid – det er helt normalt – kunsten er så, at blive VED med at gøre sig lækre for hinanden, have lyst til at tænde hinanden og udvikle seksualiteten. Hvis sexlivet er røvsygt, så gider man jo ikke bruge tid på det, men hvis det er spændende og nydelsesfyldt, så gider man godt. Man kan sagtens få et dejligt sexliv hele livet. Hvis man vil, og har lyst til at bruge krudt på det. Det er jo nøjagtig som med sex som med alt andet her i livet, hvis du øver dig bliver du bedre 😉

8. Og omvendt, hvilket råd vil du give til singlen, som ønsker at nyde sin singletid, men måske har svært ved dette og til singlen, som ønsker at finde en kæreste? Der er en enkelt singleblogger hos Miss Grey.

Når man er single er det vigtigste i min optik, at man bruger en masse krudt på at gøre det, der gør en glad, og som giver mening for en selv. Når man kan finde ud af at have en fed og sjov singletilværelse tiltrækker man nogle helt andre mænd, end hvis man ikke kan fordrage at være single. Derudover, så er det meget nemmere at sige nej tak til et røvhul, hvis alternativet er en sjov singletilværelse, som man husker tilbage på med glæde. Så have det sjovt – gør det, der gør dig glad – spørg dig selv, hvordan kan jeg gøre min dag fed i dag? Har veninderne ikke tid, så gå i biffen og se den film, ingen andre gider at gå med ind og se alligevel. Ja, alene. Lær at gøre ting alene. Gå på cafe, gå i biffen, gå en tur – lær at fylde din tid ud, uden at være afhængig af andres selvskab og jeg LOVER dig, at du bliver betydeligt gladere i dit liv, får en selvtillid uden lige OG tiltrækker som sagt nogle helt andre mænd.

9. Tror du stadig at det er et tabu, at unge (såvel som ældre) kvinder har et stort sexdrive og ikke vil holde sig tilbage?

Ja, det ikke bare tror jeg, det ved jeg. Jeg oplever det både i min praksis, i min vennekreds, blandt veninderne og i samfundet. Kvinder bliver som udgangspunkt ”udnyttet”, hvis de dyrker sex, og det er simpelthen en gang fis, det er som om samfundet ser kvinden som en der lader sig udnytte, eller en, der skal give sex – ohøj, kan vi lige få det op i øjenhøjde her og få det gjort ligeværdigt.
Vi taler altså om to voksne mennesker, der er i fuld stand til at sige ja og nej og til og fra. Kvinder er ikke små sårbare pus, med en usikker seksualitet. Jeg kender masser af selvsikre og liderlige kvinder, der nyder sex med tilfældige mænd, eller som er i åbne parforhold, eller bare kvinder der har masser af sexlyst og som gerne vil nyde det fuldt ud. Men sådan ser vi slet ikke på kvinder lidt firkantet sagt – uha nej – enten er man ”billig”, eller også er det fordi man vil ”opnå” noget – altså man bytter sex med f.eks. kærlighed – eller også bliver man ”udnyttet” – men måske er det egentligt bare fordi det er mega dejligt at dyrke sex, og at man f.eks. nyder uforpligtende sex som single kvinde uden at have lyst til at gå ind i et forhold f.eks. Vi taler jo også tit om, at kvinder mister lysten, men sjældent om at mænd også mister lysten. Det er meget mere tabubelagt at tale om mænds manglende lyst end kvinders, er min oplevelse. Men der er mange kvinder i forhold, der lider under mandens total manglende lyst, og fordi det er så tabubelagt, bliver det endnu mere svært at gøre noget ved.

10. BDSM og Fifty Shades of Grey har været en stor inspiration for Miss Grey konceptet. Hvorfor tror du, at hele denne bølge er blevet så stor og hvordan kan man blive inspireret af dette uden det giver urealistiske forventninger til sexlivet?

Det er som med 50 Shades, som med alt andet i bøger og film. Det er fiktion. Fordi du ser en actionfilm eller en romantisk film forventer du vel for helvede heller ikke, at dit liv vil være sådan i morgen 😉 Det er en film, med castede lækre skuespillere, der gør og siger og trykker på nøjagtig de knapper, man ved der virker. Porno er også bare film, og har egentligt ikke særlig meget med det virkelige sexliv at gøre. SÅ mærk efter, hvad er fedt for DIG, hvad gør DIG glad, liderlig og tilfreds i dit parforhold og sexliv, og brug dét som pejlemærke i stedet for urealistiske film.

De kærligste hilsner
Maj Wismann – Klinisk sexolog og parterapeut – Læs mere om manglende sexlyst her

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here