Mand - Flot Fyr

udgivet:

Derfor er jeg besat af ‘Fifty Shades of Grey’

Kære læsere, jeg er besat af Fifty Shades of Grey. Er du det samme?

For nylig kom det nyeste skud på stammen i Fifty Shades of Grey serien. Denne gang bliver den samme historie fortalt fra Mr. Greys synsvinkel. Da jeg er trofast fan af ”Fifty Shades of Grey”-universet, har jeg selvfølgelig også læst denne bog. Ligesom den første bog i serien slugte jeg denne udgave af historien råt.

Min holdning til E.L. James’ bøger har dog ikke altid været positiv. Inden jeg læste bøgerne var min holdning blevet farvet af anmeldernes negative omtale af forfatterens litterære sprog.

Samtidig forstod jeg ikke helt kvindernes fascination i begyndelsen. På daværende tidspunkt var jeg involveret med ’Masteren’, hvorfra jeg havde mine egne personlige erfaringer med seksuel dominans. Helt inden ”Fifty Shades”-trilogien fik salget af sexlegetøj relateret til BDSM til at stige med 400 procent. For mig var der jo intet nyt under solen. Min tanke var: ”Hvad er der at hente for mig i Fifty Shades-universet, som jeg ikke allerede har i virkeligheden?”

besat af Fifty Shades of Grey

Besat af Fifty Shades of Grey: En sexet virkelighedsflugt

Jeg gik altså i gang med at læse den første bog med en vis skepsis. Mine kritiske tanker om bogen forduftede hurtigt. Jeg blev nemlig fanget af den seksuelle spænding mellem hovedpersonerne, som var det, der fik mig til at modstå fristelsen til at bladre videre til sexscenerne.

Det ville jo være det samme som at springe forspillet over og gå direkte til samlejet i virkelighedens verden. I dette tilfælde ville jeg egentlig bare snyde mig selv, da optakten til sex sommetider er den bedste del af det. Forspillet mellem Christian og Anastasia starter nemlig længe før, at de dyrker sex. Som læser er det en yderst tilfredsstillende virkelighedsflugt. Fordi jeg bliver forført ind i en verden, hvor jeg møder en mand, der vil gøre nærmest alt for at være sammen med denne ene kvinde.

Derudover følte jeg en personlig relation til Anastasia.

Som teenager var jeg selv den unge og naive pige, som blev forelsket i en mand med en traumatisk fortid. Jeg var overbevidst om, at vores kærlighed kunne besejre alt, så vi kunne leve lykkeligt til vores dages ende. Sådan blev det bare ikke. Alligevel formåede bogen at spole tiden tilbage og lade mig genopleve de følelser jeg havde i forbindelse med min første kærlighed. For det er jo lige præcis det, at Christian er for Ana.

Fifty Shades of Grey er altså en bog, der har formået at få mig til at flygte fra virkeligheden og reflektere over mit eget liv – på en sexet måde.

besat af Fifty Shades of Grey

Christian Grey er min drømmemand fordi…

Alligevel er det soleklart for mig, at min besættelse af ’Fifty Shades’-trilogien primært skyldes Mr. Christian Grey, som uden tvivl er min drømmemand. Det er der følgende grunde til.

  1. Først og fremmest er han en flot og veltrænet mand med trillioner af kroner på kontoen. What’s not to like?
  2. Jeg er en kontrolkvinde med en paradoksal længsel efter at blive taget med magt. Derfor tænder jeg på en mand, der tager kontrollen under sex. Og det må jeg sige, at Christian forstår at gøre fra start til slut.
  3. Han formår at have et monogamt forhold til sine submissive – inklusiv Anastasia, hvilket var en egenskab, jeg savnede hos min egen ’Master’. Hvis Mr. Grey var en player, ville jeg slet ikke være så stor fan af ham, som jeg er. Han er helt og andeles hengiven til den kvinde, der har valgt at overgive sig til hans kontrol.
  4. Sidst, men ikke mindst, er han besidderisk og jaloux, hvilket jeg personligt finder utrolig tiltrækkende. Hans frygt for at miste Anastasia er så stor, at han ikke kan kontrollere sine følelser. I min verden er det pokkers sexet.

besat af Fifty Shades of Grey

Hvad siger I – Er Fifty Shades of Grey århundredets kærlighedshistorie?

Jeg ved, at jeg langt fra er den eneste kvinde, som er blevet taget med storm af Fifty Shades of Grey. Jeg vil klart anbefale jer at (gen)opleve århundredets kærlighedshistorie, når Mr. Grey fortæller den.

Det er nemlig yderst underholdende, hvis I spørger mig.

Men hvad mener I kære læsere? Elsker I Fifty Shades of Grey ligeså højt, som jeg gør? Eller er du en af dem, der ikke finder historien interessant? Uanset hvad du tænker, vil jeg meget gerne debattere Fifty Shades of Grey med jer, så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder.

Tak fordi I læste med – Jeg glæder mig til at høre fra jer!

KH.
Miss Felicity

Se Også