Den-lille-dating-guide

udgivet:

“Den lille dating-guide” – forfattet af Godisengen.dk

*Indeholder reklamelinks*

MG Redaktøren om dating-guide: Vi elsker at arbejde sammen med andre, som opererer i samme felt, som os selv her på Missgrey.dk. Derfor kan du nu glæde dig til at læse endnu et gæsteindlæg fra Godisengen.dk – en tankeblog skrevet af en 29-årig, anonym kvinde, der “kæmper med at blive voksen”, som der står på hendes blog. Hos Godisengen kan du læse om fortællinger fra venindekredsen, tossede historier og pinlige hændelser – ofte med mænd i centrum. Læs også om sex, forhold, singleliv plus alt det, du normalt tænker, men sikkert ikke siger højt.

Den lille dating-guide - Godisengen.dk

Pre dating-guide: Mine tanker om dating

Det kan være svært at date, specielt i dagens Danmark. Som sådan, syner udbud ikke af et problem, markedet for apps og datingsites har aldrig været større. Netop derfor har jeg skreve denne dating-guide.

Alligevel har nogen det måske som jeg, at dating-miljøet er en skræmmende størrelse? Mens nogen er rigtig gode til køligt at kaste sig ud i den ene blinddate efter den anden, er andre mere tilbageholdende.

Personligt spiller mange instanser ind af bekymringer omkring en første date.  Først og fremmest er tiden inden daten, vel nærmest den værste? Overvejelser omkring outfit, opførsel, ham og i det hele taget en selv.

Jeg er langt fra dating guru, men har alligevel forsøgt at opsætte en lille dating-guide til, hvordan du bedst muligt forbereder dig på en blind-date. Specielt hvis du som jeg, lider af for mange overvejelser og nervøse komplekser, der afholder dig fra at kaste dig ud i eventyret. Et er sikkert, uanset om daten er en succes eller ej, vil det altid kun kunne bidrage til at du blive en erfaring rigere.

Dette er punkterne jeg selv føler, kan være med til at styre en date i rette retning, både før, under og efter oplevelsen.

Den lille dating-guide: 5 råd til en succesfuld date 

1. Vær godt tilpas

Gang på gang får vi ørerne tudet fulde af, hvor vigtigt det er at føle sig godt tilpas og der er faktisk noget om snakken. Brug gerne et par dage inden daten på at tænke over, hvad du skal have på. Overvej her, hvilken type date der er tale om. En gåtur, et cafébesøg eller måske fancy middag? Typen af date kan hjælpe dig med beslutningen af outfit. Du ønsker naturligvis hverken at syne for meget eller for lidt, men vigtigst er at du har noget på som føles godt tilpas. Det vil helt klart påvirke din udstråling.

Og så husk så lige smilet, som nok er din allervigtigste accessories.

2. Samtalevalg

Overvej hvilke emner du kunne tænke dig at tale om på daten. Naturligvis skal et manus ikke medbringes, men en god forberedelse kan afhjælpe den akavet tavshed, som nok er hvad vi alle frygter på date med en fremmede. Men hvad er et godt emne? Det er jo relativt. Udtænk hvad du synes er interessant ved dig selv og hvad der er med til at gøre dig til dig.

Tænk samtidig over, hvad du gerne vil vide om ham. Hvis musik, film, sport eller bøger er et interessefelt, kunne disse være oplagte muligheder, da fællesnævnere ofte får samtalen til at glide ubesværet. Husk at spørge ind til ham også, oprigtig interesse for den anden person er særdeles vigtig. Som sådan mener jeg ikke der er no goes af emner på en første date, det hele afhænger af stemning og kemi. Modsat en gåtur vil en rødvinsaften, således hurtigere kunne lede samtalen hen på dybere og mere personlige emner, hvilket blot gør at I lærer mere om hinanden.

Mærk lige stemningen efter en ekstra gang, inden du kaster dig ud i den lange historie om dit røvhul af en ekskæreste.

dating-guide

3. Slap af

Jeg ved det er lettere sagt end gjort. De fleste er nervøse inden første date. Men prøv, hvis det er muligt, at have i baghovedet at det ikke kun handler om at vise den bedste fremstilling af dig selv, nærmere tværtimod. Det handler om at vise hvem du er som menneske og i sidste ende, om at finde et match. Uanset hvad, er det altid fedt at møde nye mennesker. Det styrker dig i socialt samvær med andre mennesker og gør dig mere åben.

Med denne tilgang vil det forhåbentligt være lettere at slappe af  og vise dig selv.

4. Date med manér

Personligt mener jeg, at uanset hvad du syntes om din date eller om personen har kontaktet dig efterfølgende, er det god stil at smide et ”tak for sidst”- Også selvom I ikke skal ses igen.

Efter min opfattelse har vi, i takt med at dating udbuddet er vokset, tillagt os nogle utroligt dårlige dating manere. Det er efterhånden blevet normal kutyme at udeblive fra aftaler, smutte under en date, ikke besvare beskeder eller at dyrke sex og aldrig give lyd igen. Jeg mener, helt ærligt. Vi kan knalde med en fremmede, men ikke besvare en simpel sms efterfølgende? Selvom du ikke ønsker at se din date igen, er almindelig høflighed på sin plads.

Skriv hvis du ikke er interesseret. Det viser overskud og respekt for dine medmennesker at melde ud og være ærlig.

5. Drop selvbebrejdelserne

Hørte du aldrig fra personen igen efter daten, som ellers virkede fremragende? Vil man være en del af datingmarkedet, kan det ikke betale sig at spilde kræfter med selvbebrejdelser alla ”det er nok mig den er gal med”. Get over it and move on.

Ja, det er lettere sagt end gjort. For er det ikke netop afvisningen vi frygter mest? Stop op og spørg dig selv, om du overhovedet var interesseret i personen, eller om det mere handler om forfængelighed og bekræftelse? Uanset svaret, er det faktisk ikke værd at gruble over. Stop selvbebrejdelserne og ideerne om, at der er noget galt med dig. Denne indstilling vil afholde dig fra at kaste dig ud i endnu en date.

Tag hver møde som en øvelse. Det er jo netop hvad dating er, et simpelt møde for at tjekke kemien og helt ærligt, hvad er oddsene for at ramme rigtigt første gang? Jeg håber, at du fik noget ud af min lille dating-guide.

Good hunting 😉

Godisengen

Læs første indlæg fra Godisengen.dk her: “Den store blowjobguide”.

Læs andet indlæg fra Godisengen.dk her: “Gode stillinger under blowjob” 

Læs tredje indlæg fra Godisengen.dk her: “Sådan får du en fast sexpartner”

Se Også