Jalousi og parforhold

udgivet:

Jalousi og parforhold: #2

Kære læser,
Fik du læst med sidste gang, hvor jeg introducerede dig for mine tanker omkring jalousi i parforhold? Hvis ikke, kan du læse det her.
Som du kunne læse i sidste indlæg, blev jeg aldrig rigtigt jaloux i mine “yngre dage”. Men jeg slap bestemt ikke for det! Læs videre, og find ud af hvorfor og hvordan jeg blev og var jaloux, og hvordan jeg lærte at slippe de negative følelser igen.

Ikke mit problem

Som beskrevet i sidste indlæg, så var jeg ret jaloux i den første periode hvor jeg begyndte at få kærester. Det var 100% pg.a. min egen usikkerhed omkring mig selv. Men med hjælp fra min mors kærlige råd og min egen selvsikkerhed som blev større, så gav jeg ret hurtigt slip på den jalousi.

Læs også: Velve serien: sensuelt, luksuriøst og total nydelse!

Jeg havde relativt mange “småkærester” da jeg var teenager. Jeg kastede al min kærlighed på disse mennesker, og var slet ikke i tvivl om, at det skulle være “for altid”. Men hvis de opførte sig dumt eller ikke gengældte mine følelser, blev jeg sjældent helt vildt ked af det.

Hvis ikke de gad mig, var det ikke mit problem. 

Flere følte jeg var lidt kold. Men derimod var jeg bare så sikker på, at hvis man fandt “Mr. (or mrs.) Right”, så ville et forhold ikke fungere på den måde. Min Mr. Right var i hvert fald ikke en, som ikke kunne sætte pris på mig, eller som var interesserede i andre kvinder. Så når jeg oplevede det, var det bare videre. Men jeg holdte stadig meget af dem!

Jalousi er et problem

Kraftig jalousi

Du skal dog ikke tro, at jeg ikke kender til jalousi. Jeg kan garantere dig, at jeg kender til jalousi, og hvilke altopædende følelser de kan være.

Da jeg fik en kæreste sidst i mine teenageår, havde jeg det ret dårligt med mig selv og min krop.

Han var alt det, jeg ikke var – og aldrig havde været: populær, ekstremt udadvendt, selvsikker, og meget attraktiv i alles øjne. 

Så I kan næsten regne ud at man kun kan blive jaloux, når man er i et forhold, hvor man undervurderer sig selv så meget i forhold til sin partner. Jeg gjorde utroligt meget for ham, men min egen usikkerhed var for meget. Ikke for ham, for jeg viste ham det aldrig – men det åd mig op indefra, og jeg forstod faktisk ikke hvad han så i mig.

Min næste helt store kærlighed, var ikke bedre på nogen måde.

Den helt store kærlighed – og smerte

Jeg havde et par småforhold inden min næste “helt store kærlighed”. Og disse forhold var stadig fantastiske! Men ham her slog benene væk under mig. Jeg ved ikke, om du kan gætte hvem det er? Ellers kan du læse om ham og nogle uheldige oplevelser lige her.

Læs også: Mr. Bad og hans overraskelse

Det var i dette forhold med Mr. Tough Love, at min jalousi brød helt vildt løs. Jeg var kommet mig over jalousien efter min teenagekæreste, men da jeg mødte Mr. Tough Love og kunne mærke hans jalousi også, brød det også løs for mig.

Kraftig jaloux kæreste

Som du kan læse i det linkede indlæg, havde jeg selvfølgelig nok også mine grunde. Men hvorfor blev jeg hængende så længe? Min mors fantastiske ord og råd var som forduftet, og jeg kunne ikke længere reagere på min intuition eller dårlige følelser.

Han kunne gøre hvad han ville, og jeg blev hængende. 

Men alle kvinder var pludselig en trussel, og mit selvværd dykkede endnu engang. Hvilket nok også var grunden til, at jeg ikke sagde stop noget før.

Sådan slap jeg for jalousi

Efter mit forhold med Mr. Tough Love og de andre, kan jeg selvfølgelig stadig godt få nogle usikre følelser. Specielt fordi jeg har oplevet så meget i forhold til svigt og løgne. Men i sidste ende, så gider jeg ikke bruge min energi på jalousi mere: jeg gør det klart for min partner at jeg ønsker 100% ærlighed, ligemeget hvad det er – og så mærker jeg rigtig godt efter om han virker som en loyal og ærlig mand.

I sidste ende er den vigtigste en selv, og hvis man går og er jaloux hele tiden, kan det virkeligt æde både en selv, men også ens partner op.

Jeg er gået tilbage til tanken at “hvis det er meant to be, så skal det nok ske – og så vil et forhold ikke være så dysfunktionelt”. Mine forhold skal ikke være fyldt med jalousi, men med kærlighed, ærlighed og forståelse. Man skal være villig til at arbejde med sin jalousi og sig selv. Men en partner skal også støtte og vise forståelse. Men kommer din jalousi fra mangel på selvværd, så er det virkeligt vigtigt at du arbejder med dig selv. Ellers kommer man aldrig over jalousien.

Råd fra en mand

Jeg forhører mig tit til både venner, ekskærester, kærester, familie osv. Jeg elsker at have en dialog om forskellige emner, og jeg fik et godt, kort svar omkring jalousi. Han sagde: “Det bedste tip jeg kan give, er nok at man ikke skal give jalousien rum til at blomstre, da det vil nedbryde alt på sin vej. Man bør være åben over for sin partner, og spørge ind til hvad der fylder i den, som er jaloux; hvorfor er man jaloux, og hvorfor fylder det så meget? Hvilke følelser vækker det udover jalousi?
Hvis der er noget jeg har gjort overfor mine partnere som har været jaloux, så er det at afmystificere hvad end de bliver ramt på. Er det fx når jeg tager i byen, så tager jeg dem med så de kan opleve hvordan det primært foregår. Er det en veninde, så lader jeg hende møde min veninde, etc. Så generelt vis forståelse og anerkendelse, men også gøre det klart at det foregår oppe i hovedet på dem, og ofte ikke er så rationelt.” 

Mænds råd om jalousi

Hvad er dine bedste råd for at overkomme jalousi? Jeg elsker at høre fra jer!
Min mail er mm@missgrey.dk, og du er altid velkommen til at sende en besked.
Husk at følge mig og de andre piger på instagram: missmilfdk

XOXO Miss MILF

Se Også