Graviditet og ting du er træt af at høre

udgivet:

5 ting jeg er SYGT træt af at høre på som gravid

Kære læsere.

Som fast læser er du sikkert klar over, at jeg i øjeblikket er gravid. I den forbindelse har jeg på det seneste lagt mærke til, at man som gravid skal ligge øre til utrolig mange forskellige menneskers udtalelser om graviditet og den efterfølgende rolle som forælder.

Jeg ved godt, at nogle af disse udsagn bliver sagt i en god mening, men under min graviditet kan jeg mærke, at jeg er meget mere følsom overfor folks meninger og holdninger end jeg plejer at være.

Derfor er der altså visse ting, som jeg er blevet sygt træt af at høre i forbindelse med det at være gravid. Og de fem ting har jeg tænkt mig at dele med dig i dette blogindlæg. Hvis du selv er/har været gravid kan du måske nikke genkendende til nogle af dem.

Min liste over fem ting, jeg er træt af at høre på som gravid

1. “Graviditet er jo ikke en sygdom”

Denne vendning indtager helt klart førstepladsen over åndsvage ting, jeg har hørt som gravid. Det er åbenbart en meget klassisk udtalelse blandt mænd, men jeg har også hørt enkelte kvinder sige disse ord. Helt ærligt! Du ved åbenbart ingenting om, hvordan det er at dele ens krop med et andet lille menneske. Og hvis du gør, har du da ingen ret til at udtale dig om, hvordan jeg oplever det.

2. “Nu behøver du altså ikke ligge hele din livsstil om, bare fordi du er gravid”

Denne her bemærkning kom utrolig meget bag på mig. For jo selvfølgelig skal jeg da det. Jeg fik rollen som mor i det øjeblik, jeg fik at vide, at vi ventede os en lille mirakelbaby. Og da det er en kæmpe omvæltning at skulle være forældre, synes jeg personligt, at det er en super god idé at forberede sig på, at det altså gør, at livet aldrig helt bliver det samme igen. Den slags justering tager tid, så jo før man kan indstille sig på tanken om, at babyens behov altid vil være førsteprioritet, jo bedre. Desuden er det da mit valg, om jeg undgår koffein eller andre fødevarer, mens jeg er gravid. Du må gerne synes, at jeg er hysterisk, men det er nu en gang min egen beslutning.

3. “Ja, så skal vi vel have fundet noget alkoholfrit til dig – medmindre du selvfølgelig godt kan drikke en lille smule” 

Dette blev sagt til en fest, jeg var til for nogle uger siden, hvor en af mine rigtig gode veninder var værtinde. Jeg kan slet ikke forstå, hvordan hun kunne tro, at jeg ville drikke alkohol under min graviditet. Jeg var virkelig rystet over, at hun mente, at jeg skulle sætte min babys velbefindende over styr, så jeg kunne drikke hendes fine velkomstdrinks. Jeg drikker ikke en eneste dråbe alkohol under min graviditet – BASTA! Og det har jeg på ingen måde tænkt mig at undskylde for – uanset hvor fin en fest, du holder.

4. “Du bliver jo kæmpestor!”

Ja, tak for oplysningen frk. supermodel. Det var lige det, jeg havde brug for at høre nu her, hvor jeg oplever, at min krop ændrer sig radikalt med lynets hast. I stedet for kunne du måske sige: “Sikke fin en mave du har fået” eller “Han vokser godt, hva’?”. Det er jo ikke fordi, jeg ligger hjemme og dovner på sofaen med kage og slik, at min mave er vokset. Der bor rent faktisk et lille menneske derinde, som skal bruge den ekstra plads.

5. “Nu skal du høre om dengang, jeg var gravid”

Kære bekendte/halvfremmede person. Hvis jeg ikke har spurgt dig om noget i forbindelse med din graviditet, er jeg ikke interesseret i at høre om det bare fordi, at jeg selv er gravid. Det lyder måske lidt hårdt, da jeg er sikker på, at disse mennesker kun siger det, de gør, for at hjælpe, men jeg skal nok selv spørge, hvis jeg har brug for at høre om, hvordan du oplevede din graviditet og fødsel. Graviditeter er nemlig forskellige fra kvinde til kvinde og fra graviditet til graviditet, så jeg har ikke brug for, at du fortæller mig om alle de ting, der kan ske undervejs. Jeg har allerede utrolig mange ting at tænke på i forvejen. Hvis du gerne vil hjælpe, kan du give udtryk for, at jeg gerne må kontakte dig, hvis jeg eventuelt skulle brænde inde med nogle spørgsmål, som jeg tænker, at du kan svare på.

gravid

Hvad mener du, kære læser?

Jeg beklager, hvis dette indlæg virker hårdt for nogen. Mit formål med at skrive det har været at give dig et ucensureret billede af mine tanker gennem min graviditet. Husk lige at tage i betragtning, at jeg er gravid, hvilket betyder, at jeg er meget hormonel for tiden.

Derfor kunne jeg alligevel rigtig godt tænke mig at høre din mening om disse udsagn. Synes du, det er okay at sige disse ting til en gravid kvinde? Eller mener du, at der er en bedre måde at sige det på? Måske er du endda (ligesom jeg) fan af udtrykket “Tale er sølv, tavshed er guld”? 

Uanset hvad er du meget velkommen til at dele det, du har på hjerte i en kommentar nedenfor. Hvis du har spørgsmål kan du altid fange mig på min mail: mf@missgrey.dk 

Tak fordi du læste med!

KH.
Miss Felicity.

Se Også