skænderier

udgivet:

Skænderier i parforholdet – Sådan tackler du dem

*Indeholder reklamelinks*
Kære læser

Skænderier, diskussioner, misforståelser og spændinger i parforholdet… Kan det overhovedet undgås? Du har sikkert prøvet det. Klumpen i halsen, de følelsesforvirrede (Vrede? Sårede?) tanker og hjertet der banker helt nede i maven. Det er ikke rart, for begge parter bliver som regel sårede. Hvordan tacklede du det sidste skænderi, du havde? Dagens indlæg handler om, hvordan et mindre skænderi opstod mellem Mr. Unexpected og jeg. Hvordan vi tacklede det, hvordan vi bruger den mindre behagelige oplevelse i vores forhold fremad rettet, og hvordan du selv kan håndterer skænderier.

Få hjælp til dit kærlighedsliv: På Missgreyclub.dk

Hvorfor opstod vores skænderier?

Mr. Unexpected og jeg har altid været enige i, hvordan et parforhold ikke skal være. Vi har nemlig begge to været i længerevarende parforhold før, og har hver vores erfaringer. ”Sådan skal vi ikke gøre det” har altså været vores udgangspunkt, men det efterlader spørgsmålet: Hvordan skal det så være? Hele vores relation har altid været baseret på at have det dejligt sammen og gøre skønne ting for hinanden. At acceptere alle sider af hinanden på godt og på ondt, og at give hinanden plads.

Vi har i vores tid sammen været igennem to diskussioner, der har udviklet sig til mindre skænderier. Jeg kalder dem mindre fordi vi ikke ligefrem, har været ved at gå fra hinanden, eller på nogen måde direkte har råbt af hinanden. Uanset hvilke størrelse en diskussion eller et skænderi har, er der ikke noget der gør mere ondt i maven, end at skændes med det menneske, du er aller tættest med. Derfor vil jeg gerne fortælle dig, kære læser, hvad disse skænderier handlede om, og hvordan vi løste dem.

Problemet ligger oftere dybere end problemet – Ya know?

Der har været et fælles tema for de to skænderier, vi har haft: De er opstået på baggrund af misforståelser. De har i bund og grund handlet om, at Mr. Unexpected trods sin stærke og humørfyldte karakter, har nogle usikkerheder, som jeg har formået at trykke på. Vi kan alle sammen godt kan komme til at sige nogle hårde ord, når vi bliver sårede. Det gælder i hvert fald os begge to. Følelserne løber hurtigt af med mig, og jeg har svært ved at forholde mig rationelt og bevare fokus.

Nogle gange opstår der en frygt i ham, hvor han er i bund og grund bliver bange for, at han ikke er nok for mig – at han ikke kan opfylde alle mine behov. Den følelse popper også op i mig nogle gange. Dog er disse tanker efterhånden hurtigt væk for mig, i og med at han ikke på nogen måde har fodret den tanke. Når du ikke har noget at have dine tanker i, har de nemlig en tildens til at forsvinde hurtigere. Problemet i de to episoder har været, at han har misforstået nogle af mine ord og handlinger. Samtidig med at han har været usikker. På den måde er de negative tanker jo netop blevet fodret, og han har derfor troet på dem.

Tro kan flytte bjerge

Det handler ikke om tillid, for han stoler hundrede procent på mig. Det handler om hans egen præstation. Han er bange for, at han ikke gør det godt nok. Der sidder usikkerheder i os alle sammen og i det her tilfælde… Hvem kan bebrejde ham? Han kender min fortid og kender til alle  de crazy ting, som jeg har været en del af. Selvfølgelig er han bange for, at jeg kommer til at savne den del af mit liv. Men så klart tænkte jeg altså ikke, mens vores skænderier har fundet sted.

Et ord kan afslutte et skænderi

Et blik kan redde et forhold

Et kram kan optø et frosset hjerte

Et menneske kan forandre hele dit liv

– Ukendt

Kiss and make up

Vi lå i begge tilfælde ved siden af hinanden, mig grædende og ude af kontrol. Ham stirrende op i loftet. Distancen mellem os gjorde mig tom. Med et mistet fokus og med tåre der trillede ned af kinderne, havde jeg ikke længere mere at sige. Før han nussede mig. Denne kærlige gestus fyldte tomheden med varme og fjernede distancen mellem os. Jeg lagde mig ind til ham. Han holdte om mig og sagde undskyld. Det var her det pludselig gik op for mig, hvad det hele drejede sig om.

Det var ikke for at såre mig. For hvorfor skulle han dog gøre det? Jeg tog det som et angreb, og begyndte straks at forsvare mig selv. I stedet for at lytte. Hans ord var også hårdere, end han egentlig mente dem. Hans fejl var, at han et øjeblik lod sig overbevise af hans egne usikre tanker. Jeg kiggede ham dybt i øjnene og sagde, at jeg elsker ham. Og at vi sammen skulle arbejde på, at fjerne den usikkerhed fra hans sind.

skænderier i parforholdet
And why you ask?

For jeg elsker ham og hele hans væsen. Elsker at han accepterer mig, hele mig. Også de fucked up sider – selv min indre bitch. Ikke nok med at han har ændret hele mit selvbillede og vist mig, hvor dejligt livet kan føles… Så er han evigt opmærksom på både mit sind og min krop, og kan altid afkode mine skjulte tanker. Han mestre derudover at gøre mig liderlig, lige når han har lyst. At kunne kontrollere mine orgasmer og drive mig til vanvid.

Før skulle jeg være høj på adrenalin og liderlighed for at mærke, at jeg var i live. For nogle gange var jeg ikke sikker på om jeg var det. Altså i live, Nu mærker jeg det hele tiden. Især når jeg kigger på hans skønne fjæs. Jeg troede aldrig, at jeg skulle finde tilfredsstillelse i roen, og bare være. Være lykkelig i nuet, acceptere fortiden og endda tale om fremtiden. Noget der virkelig har skæmt mig længe!

Trust Kiss GIF - Find & Share on GIPHY

Undgå at have de samme skænderier…

Vores løfte til hinanden lyder på, at hvis vi nogensinde får lyst til en anden, eller til at prøve andre ting, skal vi sige det til hinanden. Vi er alle sammen kun mennesker, og vi har ikke selv kontrol over vores tanker. Det vi har kontrol over, er: 1. Vores handlinger. 2: Hvad vi vælger at gøre med vores tanker. Alle mennesker er SÅ forskellige. Heldigvis. Men det er så vigtigt at få snakket om disse forskelligheder, hvis de går ind og påvirker dig. Vi arbejder derfor på at fjerne usikkerheden, som nogle gange opstår hos Mr. Unexpected, ved at tale om den.

Læs også: Kuren på restløshed i parforholdet

5 trin I altid bør følge efter jeres skænderier  

  1. Mind dig selv om hvorfor I er sammen

Det er nemt at miste fokus når vi skændes. Ofte fyldes vores hjerner med vrede og sorg, og vi glemmer derfor det aller vigtigste. Se det som en udfordring i stedet for en forhindring og besvar spørgsmålet: Er dette forhold værd at kæmpe for? Hvis ja så…

  1. Find hinanden igen og trøst hinanden

Kig din partner i øjnene og/eller få en form for fysisk kontakt. Her mener jeg ikke sex, mere en kærlig gestus som at holde om hinanden. I er begge to sårede eller vrede, så første skridt er at finde roen sammen.

  1. Snak om hvad der skete og hvorfor det skete 

Husk at holde den gode tone og tal pænt til hinanden. OG HUSK AT LYTTE TIL DIN PARTNER. Hvordan oplevede du jeres skænderi? Hvordan gjorde din partner? Har I misforstået hinanden? Ved din partner, hvad hans/hendes ord gjorde ved dig? Og selvfølgelig omvendt. Stammer skænderiet i virkeligheden fra noget helt andet? (Det gør det som regel). Jalousi, usikkerhed, en dårlig dag på jobbet eller noget helt fjerde. Ofte skal du kigge ind af, jeg ved det ikke er rart, men gør det.

  1. Undgå at pege fingre

Det kan godt være at du blev såret, men det giver dig ikke ret i at pege fingre. Hvis det var din fejl, så sig undskyld. Hvis du selv mener at du fortjener et undskyld, så sig det til din partner på en pæn måde. ”Det var ikke din fejl, men det gjorde mig ked af det da..” er en hel okay sætning at bruge.

  1. Tal om hvordan I forebygger at det sker igen

Næste gang en af jer bliver sårede/vrede, så sig det i stedet for at eksplodere. Misforståelser opstår nemt, i stedet for at blive ved med at snakke forbi hinanden, så prøv at stoppe op og tag en dyb indånding. ”Når du siger sådan, føler jeg sådan, fordi…”.

Hvis I skændes som et ægtepar, taler som bedste venner og flirter som nyforelskede… Så er i skabt for hinanden!

– Ukendt

Tak fordi du læste med! Har du haft skænderier i dit tidligere/nuværende parforhold? Hvordan tacklede du/I det? Du er altid velkommen til at poste en kommentar herunder, eller skrive direkte til min mail på mc@missgrey.dk. Husk desuden at følge med på de sociale medier:

Min Instagram Misscuriousdk 

Officielle Instagram Missgreydk 

Officielle Facebook Missgrey

Over and out – Miss Curious

Se Også