Sådan pifter i sexlivet op med dirty talk

udgivet:

Sådan pifter I sexlivet op med dirty-talk

Denne guide er udarbejdet til dig, der synes dit sexliv mangler noget ekstra krydderi, men har svært ved at beslutte, hvad der skal afprøves først.

Du har måske en smule erfaring med dirty-talk i forvejen, men du har oplevet det er en smule akavet. I dette indlæg giver jeg tips og tricks til at komme udover “den pæne pige”-facade, så du kan snakke beskidt til din sexpartner/kæreste i sengen. Og modtage hans dirty-talk som et kompliment frem for en overraskelse, der ender med at tænde dig af.

Guiden her afspejler mine egne erfaringer krydret med ekspertudtalelser om, hvad der fungerer samt hvad der ikke gør!

God læselyst!

Dirty-talk for begyndere

#1 Det er ikke for alle

Ligesom alt muligt andet i sexens verden, er dirty-talk en smagssag. Derfor er det helt i orden, hvis du og/eller din partner ikke tænder på det. Sexolog Rikke Thuesen har udtalt, at man ikke skal gøre det, hvis man finder det alt for unaturligt, da det kan hæmme din seksualitet, hvis du føler dig presset.

Det er altså vigtigt, at du siger noget, du føler dig tilpas med, ellers skal du ikke gøre det. Dog skal det siges, at det er normalt at få et kick ud af det, fordi du sætter dig selv på spil. Det er derfor en hel naturlig reaktion, hvis du mærker blodet suser og/eller bliver rød og varm over hele kroppen. Denne fysiske reaktion skal altså ikke forveksles med utilpashed i forhold til det beskidte sprog.

#2 Prøv det af og mærk efter

Det kan være en god idé at starte med at prøve det af alene.

Sexolog Cecilie Lolk Tommerup råder til, at man øver sig foran spejlet ved at sige nogle ting højt for sig selv. Prøv dig  frem med eventuelt at sige: “Slik mig”. Det er helt naturligt, hvis du begynder at grine, for det er jo ret sjovt, når man står der og siger den slags for sig selv. Mærk efter, om det virker for dig.

Min personlige erfaring er, at du kan mærke det meget hurtigt. Formålet med øvelsen er at blive fortrolig med at sige det, inden det går løs på lagnerne. Husk på, at det er en proces at droppe det kulturelle ideal af “den pæne pige”, som vi er opdraget til at være. Derfor tager det tid at komme videre til næste fase.

#3 Tal frækt til dig selv

Når du føler dig komfortabel foran spejlet, kan du øve det, mens du onanerer. Start forsigtigt ud og sig det, der falder dig ind. Er du slet ikke vant til at sige noget, kan du starte ud med enkelte ord som eksempelvis: “Åh ja”.

Vil du et skridt videre, kan du sætte ord på, hvordan det føles ved eksempelvis at sige “Åh, det er så godt” eller “Det føles så lækkert”. Når du kommer, så sig det højt. Ved at italesætte orgasmen, kan du opnå en større bevidsthed om, hvornår du rammer klimaks. Det kan virke dumt at ligge der og snakke med sig selv under solosex, men med tiden bliver det nemmere. Når du føler dig klar til det, kan du prøve det af sammen med din partner.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du give din partner en erotisk massage

#4 Partner-leg

Her er det vigtigt, at du kender din partners holdning til dirty-talk, for det virker ikke efter hensigten, hvis han synes, at det er vulgært.

Ifølge sexolog og parterapeut Lars Juhl er det en en rejse, I tager sammen. Man træder ud af sin komfortzone, men det er vigtigt, at begge partnere er enige om at gøre dette – ellers kan det virke krænkende. Sæt ord på, at du har et behov for, at I øver jer sammen, og aftal et regelsæt på forhånd.

Er der den ene eller begge parter, der har ordet? Skal man svare tilbage, eller er det okay “kun” at modtage? Er der noget, der er ikke er i orden at sige? Når det er på plads, er det tid til at prøve hinanden af. Det er normalt, at det bliver sværere sammen med din partner, for du er sårbar, hvis du pludselig får sagt noget, han ikke bryder sig om og omvendt. Her skulle spillereglerne gerne hjælpe jer til at stole på, at der ikke er nogen af jer, der går over stregen. Ellers kan I have et stop-ord, der signalerer, at det, der blev sagt, var upassende.

#5 Sig sandheden

Har du svært ved at improvisere, kan du forberede dig ved at skrive en liste over de ting, du godt kan lide, at din partner gør ved dig.

Stil dig selv spørgsmålene: “Hvad var rigtig dejligt sidste gang, vi var sammen?”, “Hvad mærkede jeg?” og “Hvad gjorde det ved mig?”  Det skulle gerne danne en række sætninger, du kan sige næste gang, I har sex. Et eksempel kunne være: “Jeg bliver så våd, når du kysser mig på halsen”. Jeg garanterer jer, at den er hjemme, hvis du nævner, hvor våd du bliver af et eller andet, han gør ved dig.

Dog er det vigtigt, at du siger sandheden, for det holder ikke, hvis han stikker fingeren ned i dine trusser og opdager, at du er knastør. Det samme gælder i forhold til at komplimentere ham. Lad være med at sige, at han har en stor pik, eller at I har haft det bedste sex nogensinde, hvis det ikke passer. Han ved nemlig godt selv, om hans penis er større eller mindre end gennemsnittet.

Så han vil hurtigt gennemskue, at du ikke mener det.

#6 Øvelse gør mester

Dirty-talk behøver overhovedet ikke at være beskidte, frække ord. Det handler ligeså meget om at tale med din partner under sex, og som en del af optakten til det.

Start derfor med at sige det, du er tryg ved. Har du svært ved at sige “knep mig” eller lignende, så sæt i stedet ord på dine tanker. Du kan sagtens tænde ham ved at udtrykke dig med helt almindelige ord som “Giv mig mere” eller “Jeg vil have dig”. Så kan du arbejde dig hen mod det beskidte sprog, hvis du på et tidspunkt skulle føle for det. Husk på talemåden: “Øvelse gør mester”, for ligesom alle andre sprog, vi har tilegnet os, kræver dirty-talk tid og øvelse at mestre.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du bruge blindfold i sengen

Dirty-talk

Det beskidte sprog som krydderi

Husk på at dirty-talk ikke er altafgørende for et godt sexliv. Selve sex-akten er hovedretten, hvor dirty-talk kan ses som et af mange krydderier, man kan benytte til at spice sexlivet op.

Personligt vil jeg klart anbefale jer at arbejde med det beskidte sprog. For mig er det en god måde at kommunikere med min partner og vise ham, at jeg nyder det. Min erfaring er, at mange mænd har svært ved at finde ud af, hvad vi godt kan lide, og derfor kan de ikke give os det, vi gerne vil have. Lad os gøre det nemmere for dem ved at fortælle dem det.

Se Også