Musicals

udgivet:

Netflix and Chill: Musicals FTW – hvem synger bedst?

Kære Læsere!

Vi er i fuld gang med, eller ved udgangen af, uge 11. Og denne lørdag skal vi se på Musicals. Sidste uge, kunne du læse anbefalinger til film, hvor de medvirkende har en helt unik og særlig kemi. Fik du set med? Det håber jeg! Denne uge tager jeg fat på nogle film, som ikke nødvendigvis udstråler sexscener eller de helt store romancer. Men derimod kan du blive vidne til et hav af smukke stemmer, flotte kostumer og fede set-ups med Hollywood Glamour og famøse, kendte skuespillere. Og tænk, nogle af dem, kan rent faktisk synge. Medmindre det er noget, som er sat indover! Så lad os gå igang. Husk, har du selv forslag eller har du lyst til at blive gæsteskribent på filmfronten og det ugentligt Netflix and Chill, så skriv til mig på kontakt@missgrey.dk. Jeg er meget åben overfor forslag og input til dette.

Kære Musicals… Bring the beat on!

Chicago

Har du set Chicago? Faktisk var jeg selv inde og se denne musical in real, da jeg var i London for nogle år siden. Musikken bliver kun bedre, når du oplever den live og der er en helt unik atmosfære i en gammel teatersal. Så står du næste gang, du er ude at rejse, mellem valget der hedder almindelig biograf og teatret, så vælg det sidste. I denne film, som har nogle år på bagen, møder du Roxie (spillet af Renée Zellweger), som tragisk nok, er fængslet på grund af mordet på sin elsker. For at komme ud, hyrer hun den – for nogle – lækre Billy (spillet af Richard Gere), som skal forsvare hende. Hvad der sker istedet er, at hun pludselig får shine og bliver en tæt på feteret berømthed. Den pludselige berømmelse passer ikke Velma Kelley (spillet af Catherine Zeta-Jones) særlig godt, og selvom hun selv er fængslet for mord, så har hun ikke tænkt sig at opgive berømmelsens sødme. Jeg har valgt at votere denne som nummer 1 idag da Chicago uden tvivl er en af de bedste musicals der er sat på film – nogensinde. Punktum. Filmen vandt desuden hele 6 Oscars og heriblandt for bedste film. Meget, meget fortjent.

Dreamgirls

Rule number #1 – hvis Beyoncé er med i en film, så skal du se den. Også selvom, mange af de dygtige sangerinder og sangere ofte er lidt af et flop på film. Vi husker vel allesammen Britney Spears, som prøvede den af som landevejspige i Crossroads? Eller bare generelt, når Jennifer Lopez prøver den af i pladderromantiske film? Nevermind. Beyoncé er i en liga for sig og gør det faktisk rigtig godt i denne (middelmådige) musical. Dreamgirls er uden tvivl med denne lørdag fordi Beyoncé er med. Filmen handler om trioen “The Dreamettes”, som er spillet af blandt andre Beyoncé og Jennifer Hudson (hun vand en Oscar for bedste birolle). Pigerne i trioen opdager, at vejen frem ikke helt er, som de havde håbet og bliver undervejs styret af den ambitiøse manager Curtis Taylor Jr., som opdager pigerne ved en talentkonkurrence. I slutningen af filmen får trioen lov til at synge som “The Dreams”, trods modstanden kun bliver større og større. Alt dette, kan du selvfølgelig se endnu mere af i filmen og har du ikke tænkt dig at se den fra ende til anden, så se klippet herunder, hvor Beyoncé får lov at have den markante stemme i trioen.

Mary Poppins – kombineret med Saving Mr. Banks

Den sidste anbefaling er ikke kun af EN film. Det er faktisk af TO. Mary Poppins er en all-time klassiker. Hvis ikke du har set denne musical endnu, har du slet ikke set musicals. Mary Poppins er i en liga for sig og har sit helt eget univers, hvor både scenekunst og sange er meget originale og noget, som kun passer ind i lige netop dét univers. Faktisk er sangene så originale, at du hurtigt får dem på hjernen og ikke kan komme af med dem igen efter en omgang Poppins. Den første film du skal se, er selvfølgelig den originale Mary Poppins. Den film er fra 1964 og derfor skal du kunne lide det gamle og autentiske set-up. Når du har set den film, skal du se “Saving Mr. Banks” bagefter, som er en af mine klare favoritter. Jeg elsker Emma Thompson i hovedrollen og filmen skildrer utrolig fint, hvordan tilblivelsen af Mary Poppins var, og hvordan P. L. Travers (Emma Thompson) forholdte sig til, at Disney skulle indover produktionen af hendes bog og univers.

God filmlørdag derude. Og følg med næste lørdag, hvor jeg endnu engang giver dig en top-tre filmliste. KH Miss Grey Redaktøren

Se Også