Netflix and Chill: Ældre damer og unge mænd

0
4744

Kære Læsere

Sidste uge i Netflix and Chill kunne du læse om “Bollevenner” og hvilke film som netop havde det tema i sig. Bollevenner er et helt “særligt forhold”, eller snarere en helt særlig måde at organisere sig på, istedet for at blive kærester. Sådan har jeg det også lidt med de såkaldte “Cougars”, altså når ældre damer og unge mænd finder sammen. Jeg kender en del i mit netværk, som har leget med tanken om at finde sammen med en ung mand, og derudover er jeg bekendt med par, hvor det faktisk forholder sig sådan. Netop derfor, tænkte jeg, at jeg i denne uge ville finde tre film, hvor der er stor forskel i alderen, og hvor kvinden er ældre end manden. Men hvad er der egentligt så specielt ved det faktum, at kvinden også kan være ældre end manden i et parforhold? Normalt plejer det jo at være sådan, at det er manden, som er ti år ældre end kvinden.

Det hedder ikke bare “Ældre kvinder og unge mænd” – det hedder Cougars

Når kvinden er over 40 år, og den fyr hun er sammen med, er sidst i 20erne, så kalder man kvinden for en Cougar. Ofte har det en lidt negativ klang, da mange af de såkaldte Cougars ofte har en del penge på kontoen, botox i ansigtet og generelt er mere magtliderlige end sine medsøstre. Men det er faktisk slet ikke sådan det forholder sig.

Ofte handler det ikke om penge, og at få lov til at bestemme. Det handler derimod om den energi, som de unge fyre kommer med. Jeg læste engang et uddrag fra en artikel om, hvorfor sangerinden Medina altid vælger at være kærester med yngre fyre. Og svaret var ganske simpelt: Fordi hun ikke har lyst til for mange forpligtelser og at være voksen. Var hun sammen med en på sin egen alder – eller en som var ældre – ville hun stå overfor nogle helt andre udfordringer og krav. Så der er altså en helt klar grund til, at modne kvinder finder sammen med unge mænd.

Med lidt opsøgende arbejde, (jeg har lånt lidt materiale fra denne artikel), har jeg fundet flere beviser på, at det er på grund af energien, at kvinderne finder sammen med de unge skud. Her er det en udtalelse fra en kvinde ved navn Trine:

“Man får hurtigt en fornemmelse af, at der er mange, der mener, man er for gammel, og at det er på tide at indstille jagten på den evige ungdom. Men sådan forholder det sig jo slet ikke. Jeg har ingen regler for, hvor gamle mænd skal være, og jeg sætter ikke nogen i bås. Jeg oplever blot, at mange mænd på min egen alder har meget fast definerede rammer for, hvordan man bør leve i parforhold, mens de yngre mænd ser et forhold som et tilvalg frem for et musthave. Jeg var meget ung, da vi mødte hinanden, og han var meget voksen og fornuftig. Det havde jeg brug for dengang, men som jeg selv blev mere voksen og fik mere styr på mit liv, ændrede mine behov sig. I et ægteskab tilpasser man sig hinanden, og hvis den ene har en tung energi, vil det også præge den anden. Umiddelbart efter skilsmissen fik jeg øjnene op for yngre mænd, og jeg oplevede en hel ny energi og glæde. Jeg opdagede mig selv på en hel ny måde, og jeg havde aldrig prøvet at være så glad for mig selv før”

Uanset grundende til at modne kvinder finder sammen med unge mænd, så er det en interessant debat. Når noget er anderledes, så er det specielt, og så vil det møde modstand fra andre, som ikke kan identificere sig med lysten til netop dette. Omverdenen stiller sig kritisk, og du kan ende med selv at blive i tvivl om din egen dømmekraft. Burde du lytte til – og gøre som alle andre? Eller skal du følge din egen lyst og dit eget hjerte? Noget af dette er med i denne uges Netflix and Chill filmforslag, så se med, og lad dig inspirere eller blot forføre af de unge mænd!

Her er ugens 3 filmforslag, hvor der er stor forskel på aldersforskellen

I could never be your woman

Jeg så selv denne film for nogle år tilbage, og ja, den er ikke helt ny. Men det gør ikke nødvendigvis filmen dårlig. Filmen handler om en midaldrende kvinde, spillet af Michelle Pfeiffer, som har en eksmand, der nægter at blive gammel, og en datter, som er ved at udvikle sig til en rigtig kvinde. På den måde står hun midtimellem det hele og nægter selv at gå igang med at date igen. Alt dette indtil, at der træder en yngre mand, spillet af Paul Rudd, in ad døren en dag på hendes produktionsselskab.

Se en forsmag her i traileren, eller gå i krig med filmen denne lørdag!

The Rebound

Denne film er virkelig sød og handler igen om en kvinde, som står lidt i en midtvejskrise, da hendes mand har været hende utro. Trods modstand og tvivl, ender hun med at indlede en affære – tæt på et forhold – med sin unge nabo. Han viser sig at være virkelig god for hende og moden trods sin alder. Men er det nu ikke uforsvarligt med SÅ ung en fyr, og kan det være vedvarende? Igen opstår dilemmaet, hvor fornuften begynder at spille ind. Filmen har Catherine Zeta-Jones som hovedrolle og derfor bliver du ikke skuffet. Hun er nemlig ret fantastisk!

Kærester (den engelske titel er Prime)

Denne film er min favorit i denne uges tre filmforslag. Karrierekvinden Rafi er lige blevet skilt, og med 37 år i bagagen, er det biologiske ur begyndt at tikke højt. Men da hun møder en 23-årig maler, og de forelsker sig, snakker hun ud om tingenes tilstand med sin terapeut Lisa, der opfordrer Rafi til at kaste sig ud i affæren. Hvad Lisa – endnu – ikke ved er, at den 23-årige bejler er hendes egen søn.

Her får du et begavet romantisk drama om et newyorkerpar, der finder sammen efter et tilfældigt møde i en billetkø. Det ville sikkert aldrig ske i virkeligheden (eller i Danmark). Derudover er filmen igen et eksempel på den debat, som hurtigt opstår, når det er kvinden, som er ældre. Se med! Og glæd dig til næste uge, hvor det går løs igen. Husk, at du kan sende filmforslag ind til mig på: kontakt@missgrey.dk

KH Miss Grey Redaktøren

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here