Mere sex om vinteren

Opdateret

LYST til mere sex om vinteren – her er svaret

Lyst til mere sex om vinteren?

Det er de færreste, som hopper op og ned af glæde midt i kulden. Min personlige mening er klart, at januar er den mest deprimerende måned på året. Grå og trist. Derfor er jeg også typen, der foretrækker at tilbringe 75% (måske lidt overdrevet, men også kun lidt) af min fritid hjemme under dynen. Når man alligevel tilbringer så meget tid indendøre, kan du jo ligeså godt få det bedste ud af det sammen med din partner.

Sex er godt og sundt hele året rundt. Men her om vinteren, er der bare noget ekstra intimt over det, fordi man kan holde til at ligge noget tættere end i varmen. Derudover kan man jo argumentere for, at man sparer på varmeregning, hvis man opholder sig meget under samme dynen.

Januar er også måneden, hvor alle begynder i fitness og går på kur. Så er du en af dem, som ikke gider et propfyldt træningscenter, så brug hinanden i stedet. Sex forbrænder mange kalorier og er ofte omtalt, som en af de bedste måder at dyrke motion på – nok mest af alt fordi, at det også giver stor nydelse for begge parter.

Læs også: 5 tips til sjovere sex i vinterkulden

Men hvad kan sex ellers?

Er der andre grunde til, at I burde dyrke masser af det her i de mørke måneder? Jeg har undersøgt tingene en smule, og fandt nogle ret interessante facts, som jeg vil dele med jer.

Sex skærper lugtesansen

Dette var et af de mere underlige men sjove facts, som jeg fandt. Masser af sex har vist sig at forberede vores lugtesans. I denne tid hvor forkølelser er på sit højeste, ved vi alle, hvor meget vi værdsætter vores lugtesans. Derudover giver øget lugtesans også øget smagssans.

Forskere har fundet ud af, at orgasmer udløser prolaktin, som er et hormon. Prolaktin producerer nye neuroner i hjernens lugtecenter. Derved øges lugtesansen altså af sex.

Sex bekæmper stress og depression

Depression og stress er mere udbredt i de mørke måneder. Det skyldes med al sandsynlighed, at mange af os ikke så nemt kan overskue så meget om vinteren. Men der skal altså være overskud til sex. Sex får os til at udskille dopamin, endorfiner og ”kærlighedshormonet” oxytocin. Disse hormoner styrker vores humør og vores indlæringsevner. Derudover giver de en følelse af ro og afslappethed, hvilket de fleste føler ofte efter sex.

Sex er derfor en naturlig lykkepille. Det gør os i bedre humør og øger altså vores naturlige værn imod stress og depression.

Læs også: 6 gode forslag til en hyggelig kærestedag

Sex hjælper på hukommelsen

I forlængelse af at bekæmpe stress og depression, hjælper disse hormoner også på intelligensniveauet. Utroligt nok. Disse hormoner sætter gang i hjernens vækst af nye celler i hippocampus, som er centeret for korttidshukommelse.

Derfor får sex dig til at huske bedre. Så en masse sex og brætspil er klart min foretrukne hjernetræning.

Sex beskytter mod infektioner og virus

Som nævnt ovenfor er vinteren tiden for forkølelser og influenza. Vi vil nok alle gerne være fri, men det går ikke altid sådan. Det lyder næsten for godt til at være sandt, at sex skulle kunne kurere dette – men ikke desto mindre er det, hvad en amerikansk undersøgelse har vist.

Undersøgelsen viste, at forsøgspersonerne som havde sex mindst 2 gange om ugen, havde op mod 30% mere af antistoffet immunglobulin i kroppen, end de forsøgspersoner, som havde mindre sex. Dette antistof beskytter mod netop nogle influenzaarter og imod forkølelse. Jeg kan i hvert fald konstatere, at jeg endnu ikke har været syg denne vinter, selvom alle omkring mig har. Måske det faktisk virker og der er en god grund til mere sex om vinteren?

Jeg håber, du måske lærte lidt nyt eller bare fik genopfrisket, hvorfor sex er så fantastisk? Ikke blot fordi det føles godt, men også på grund af den værdi, det har for kroppen.

Miss Fantasy

Se Også