Kvindens erogene zoner

udgivet:

Her ligger kvindens erogene zoner

Kære læsere – her kommer: “Kvindens erogene zoner” og deraf sammenhængen til orgasmerne. 

Som lovet ved en tidligere lektion, skal det handle om de mere ukendte kilder til den kvindelige orgasme.

Jeg vil starte med at definere en erogen zone ud fra et videnskabeligt perspektiv, hvorefter vi ser nærmere på, hvor de forskellige zoner ligger hos kvinden.

Netop for at blive mere bevidste om, hvor vi skal guide mændene hen, når vi er på vej mod klimaks.

Kvindens erogene zoner: Hvad er en erogen zone egentligt?

I videnskaben forklares de erogene zoner, som de områder på kroppen, hvorfra seksuel stimuli kan opleves.

Nogle områder er mere oplagte end andre. Derudover er der en tydelig anatomisk forskel på mænd og kvinder, som gør, at vores erogene zoner er forskellige.

Kvindens erogene zoner er ifølge sexolog, Vivi Hollænder, vejen til en række særlige orgasmer for kvinden, som jeg nu vil præsentere for Jer.

De særlige orgasmer – sammenhæng til zonerne

Brystvorte-orgasmen  

Kvinder kan få orgasme ved kærtegn af brysterne og/eller brystvorterne.

Rent videnskabeligt viser det sig at give mening, fordi der ses at være en forbindelse mellem kvindens bryst og kønsorgan, der er påvirket af hormonbalancen.

Formålet med denne forbindelse er, at få livmoderen til at trække sig sammen efter en fødsel i det øjeblik, at spædbarnet bliver lagt til brystet. De to områder er desuden forbundet med et netværk af nervebaner, som bidrager til ovenstående samarbejde mellem bryst og kønsorgan.

Da nervebanerne virker hele tiden, oplever vi en bevidst eller ubevidst reaktion i underlivet ved stimulering af brystområde. Hvilket gør os i stand til at nyde virkningen udenfor sæson. Jeg har personligt oplevet denne orgasme-type som en varm følelse, der får det til at dunke i underlivet ved at sprede sig fra brystet til underlivet gennem rygmarven. Men har egentlig ikke været klar over, at der var tale om en decideret orgasme.

Oral-orgasmen

Oral-orgasmen; Her taler vi ikke om den orgasme, der opnås ved at modtage oralsex.

Men derimod den orgasme, I kan få ved at bruge jeres egen mund. Læberne er sammen med munden en af vores allermest erogene zoner. Et trick til at opnå denne orgasme, er, at du som kvinde giver dig hen til nydelsen ved at sutte og slikke din partners pik.

Mærk hvor følsomme dine læber bliver ved at bruge det glatte penishoved til at kærtegne dem. Det handler om at “glemme” ham et øjeblik med det formål at fokusere på din egen nydelse. Finder du det en smule grænseoverskridende, kan du begynde med at guide din partner til at berøre dine læber med en finger eller hans tunge. Jeg prøvede denne orgasme-type for nylig, hvor det prikkede i læberne, mens jeg mærkede min ophidselse sprede sig til resten af kroppen.

Knibe-orgasmen

En orgasme-type, der er forbundet med den mest oplagte erogene zone – nemlig skeden.

Knibe-orgasmen er belønningen for at træne bækkenbund. Dette da du gennem knibe-øvelser bliver i stand til at kontrollere muskulaturen i bækkenbunden, som er forbundet med skeden.

Ved at opnå fuld kontrol over disse muskler, kan du på egen hånd massere dit G-punkt og derved opnå orgasme. Det er både behjælpeligt under solo-sex og sammen med en partner.

Dog er det ikke ekstatisk oplevelse, du har i vente, men du vil opleve den samme afslappende følelse, som enhver anden orgasme kan give. Jeg kan ikke selv fremkalde den, men jeg har oplevet, at kontrollerede sammentrækninger af bækkenbunden hjælper mig på vej mod toppen sammen med min partner. Min erfaring er derfor, at det kræver hårdt arbejde og masser af træning at nå stjernerne på den måde alene.

De kropslige områder

Sidst, men ikke mindst; er der mange andre kropslige områder, der betegnes som erogene zoner. Desuden er der ikke et eneste område på kroppen, der ikke er beskrevet som kilde til orgasme. Mit budskab er derfor at eksperimentere så meget, man lyster.

Personligt har jeg erfaring med øreflippen, armhulerne (ved albue og under overarmen) og knæhasen.

kvindens erogene zoner

Sex skal ikke være hårdt arbejde

Det kan være godt at have en oversigt over de erogene zoner, som jeg har forsøgt at give med dette indlæg.

Alligevel er det vigtigt for mig at understrege vigtigheden af at være i stand til at give sig hen til lysten og liderligheden. For nogle kvinder vil opleve, at uanset, hvor godt og hvor længe, de stimuleres, så kommer orgasmen bare ikke, hvilket kan være enormt frustrerende.

Årsagen kan nemlig være, at jagten på en perfekt eller anderledes orgasme har overtaget lysten.

Hvilket gør, at sex bliver hårdt arbejde, for pludselig har man en masse forventninger til, hvordan det skal være. Noget som gør, man ikke er tilstede, mens man er igang.

Selvfølgelig må du gerne have forventninger, men lad være med at kræve, at de bliver indfriet. Nogle kvinder er i stand til at give sig så meget hen, at de kan få orgasme ved tankens kraft. Så når det kommer til stykket, er hjernen nok den største kvindelige erogene zone.

Orgasmen er forskellig fra kvinde til kvinde, så lad lysten drive værket og husk på, så længe du synes, at det er dejligt, er alt præcis, som det skal være.

Med disse ord om kvindens erogene zoner, siger jeg tak for denne gang, og håber at se jer igen til en anden fræk forelæsning.

– Miss Felicity

LÆS OGSÅ: Her er kroppens erogene zoner hos iForm.dk

Se Også