klitoris-fun-facts

udgivet:

Klitoris – funfacts!

Vidste du dette om klitoris?

“Ærten”, som klitoris også kaldes, er for mange, et helt mytisk fænomen. Fordommene fortæller, at mange mænd tilmed har svært ved at finde den. Der er tale om meget mere end en lille “knap”. Klitoris kan bedst sammenlignes med et isbjerg. Lille på overfladen, men åh så mægtig under overfladen. Som det eneste organ i den menneskelige krop har klitorisen kun en anatomisk funktion og et formål, nemlig tilfredsstillelse og seksuel ophidselse.

Den del af klitoris, som vi kan se med det blotte øje kaldes klitorishovedet. Klitorisens fulde udseende blev først kendt af forskere i 1998. Der er derfor ikke noget at sige til mænd kan døje med at finde den! Det fulde udseende blev kortlagt af en australsk urolog ved navn Helen O’Connell i 1998 via MR-scanninger af en stribe kvinders nedre dele. Mange har måske aldrig rigtig set den ydre del af deres egen tæt på. Det kan helt klart anbefales at tage et spejl og tage en kigger forneden!

Jeg har tidligere hyldet brysterne og pikken med sjove facts om disse. Nu er tiden så inde til at hylde klitoris på samme måde.

LÆS OGSÅ: Værd at vide om bryster

Den kvindelige blomst

Alle klitoriser ser forskellige ud! Der er ingen opskrift på hvordan den skal se ud. Der er store, små, skjulte og ikke-skjulte. Der er forskellige farvenuancer. Alle sammen er lige meget værd og har lige meget power bag sig. Det er derfor også forskelligt, hvordan kvinder kan lide at blive rørt her. Nogle kan lide dybe, kraftige vibrationer, hvor andre slet ikke bryder sig om der sker andet end let berøring.

Klitorisen er, ifølge en analyse af 33 studier igennem de seneste knap 90 år, grundlaget for størstedelen af alle kvindelige orgasmer. Undersøgelserne har vist, at mellem 50 og 75% af alle kvinder kun opnår orgasmer ved klitorisstimulation og dermed ikke ved penetrering.

Jeg er selv en af dem der kommer meget nemt af rigtig god klitorisstimulation, hvorimod almindeligt samleje sker noget mere sjældent. Så på de fleste kvinders vegne opfordrer jeg alle mænd til at lære om denne lille værdifulde ært!

Undersøgelser har også vist, at jo tættere klitoris sidder på skedeåbningen, jo nemmere er det for kvinden at opnå en klitorisorgasme.

Det mest følsomme punkt på det kvindelige kønsorgan

Klitoris er det mest følsomme punkt på noget menneske. Her taler vi både om mænd og kvinder! Klitorishovedet har 8000 nerveender, hvorimod penishovedet “kun” har 4000 nerveender. Det bør derfor gøre mere ondt at blive sparket direkte på klitorisen end i skridtet hos en mand! Værd at tænke over næste gang det bruges som et argument for kendskab til smerte af en mand ;).

“Ærten” erigerer på samme måde, som pikken gør. Det vil sige den også bliver stiv og større, når en kvinde er ophidset. Klitoris er et svulmelegeme på præcis samme måde som penis er det, og det føles derfor med blod, når en kvinde bliver seksuel opstemt. Derfor er det også naturligt, at klitoris trækker sig sammen ved en orgasme. Det sker i pulserende og pumpende bevægelser.

Klitorishovedet er helt eller delvis beskyttet af en form for “forhud” på samme måde som penis. Størrelsen på klitorishovedet er i gennemsnit imellem 2,5-4,5 mm. (Igen et argument hvorfor det kan være svært at finde for nogle mænd.) Klitoris er udstyret med små kirtler, som udskiller olieagtig smørelse, som gør at klitorishovedet holder sig glat og smidigt. Dog kan det være lækkert med en god omgang glidecreme, når klitoris skal gnubbes.

Vidste du?
  • En klitoris stopper aldrig med at vokse! En kvindes klitoris vil derfor typisk være 5 gange så stor, når hun når 50’erne sammenlignet med da hun var teenager.
  • Kvinder igennem tiderne har (uden held) forsøgt at gennemgå operation for at få klitoris opereret tættere på skedeåbningen. Det er dog ikke noget man forsøger sig i mere. Gudskelov!
  • Brugen af steorider for kvinder kan resultere i en permanent, væsentlig forstørrelse af klitoris. Den kan tilmed komme til at ligne en lille penis.
  • Klitoris betyder nøgle på oldgræsk. Navnet giver god mening, når man tænker på der er tale om nøglen til den kvindelige tilfredsstillelse og den kvindelige orgasme.
  • En hyæne har verdens største klitoris i forhold til deres størrelse. Den ligner tilmed en penis. Den sidder udenfor kroppen, er lang og kan tilmed blive stiv. Præcis som en penis. Hyænen tisser og føder (!!!) faktisk også ud af klitoris.
  • Klitoris ligner faktisk et stort gaffelhoved!
  • En klitorisorgasme varer typisk mellem 10-30 sekunder og medfører 3 til 16 sammentrækninger af vidunderet. Til sammenligning varer en mands orgasme oftest mellem 3-10 sekunder.
  • Omskåret kvinder har ingen klitorishovedet, da det er en af de ting, som skæres af sammen med skamlæberne. FORFÆRDELIGT!!
  • Alle babyer starter ud med at være kvinder, og starter dermed ud med en klitoris. I uge 12 af graviditeten begynder klitorisen at udvikle sig til penis hos drengebørn.
  • Mest til mændene: Forestil jer klitoris som “joypinden” på en controller fra en xbox eller PlayStation. Den skal ikke “tæskes”, men i stedet bør fingerne blive brugt på samme måde, som på et joystik! Det giver større succes 😉

Vi skal hylde kroppen og klitoris! Både mænd og kvinder! Jeg håber, I fik lidt ny information eller genopfriskes gammel information, og så håber jeg selvfølgelig I vil læse med igen næste gang.

LÆS OGSÅ: Penis – funfacts!

XoXo, Miss Fantasy

Se Også