Penis

udgivet:

Penis – funfacts!

Vidste du dette om penis?

Pik, tissemand, lem, penis, ”minime”, osv. – kært barn har mange navne. Det gælder også for det mandlige kønsorgan. Ligesom bryster kommer pikke i mange forskellige former og størrelser. Der er ikke to der er ens! Mænd er som regel meget stolte af dem og det er med god grund! Pikken er mandens bedste ven, og til tider også kvindernes. Den gennemsnitlige penis er 13,2 cm i erigeret tilstand.

Jeg har tidligere hyldet brysterne med sjove facts om disse. Nu er tiden kommet til at hylde pikken på samme måde.

LÆS OGSÅ: Værd at vide om bryster

Penisstørrelsen

Pikken kommer i mange forskellige størrelser, og det skal understreges at størrelse ikke er alt. Det handler meget mere om gørelsen! Jeg har haft både meget store og gennemsnitlige, dvs. min første kærestes pik var 24,3 cm, og den mindste har været 13,7. Jeg har prøvet alt derimellem og kan derfor understrege at det handler om gørelsen og ikke udelukkende størrelsen.

En engelsk forskning har vist gennemsnittet på en piks størrelse:

 • Længden på slap pik: 9,16 cm
 • Længden på en stiv pik: 13,2 cm
 • Omkreds på en slap pik: 9,3 cm
 • Omkreds på en stiv pik: 11,6 cm

Pikken begynder for alvor at vokse i pubertetsalderen omkring de 12-14 år. Hvor hurtigt den vokser er individuelt.

Undersøgelser tyder på, at kvinder rent objektivt er mere tiltrukket af en større pik. Kvinder har i en række undersøgelser i gennemsnit valgt en pik på ca 16,7 cm som idealen. Det skal dog understreges, at undersøgelser også har vist at 84% af kvinder er tilfredse med størrelsen på deres partners pik!

Den gennemsnitlige størrelse i Danmark er i stiv tilstand ca. 15,25 cm. Holland og Frankrig deles om det største gennemsnit i Europa med et gennemsnit på 17,2 cm i stiv tilstand.

Mikropenisfænomenet

Mikropenis er et fænomen hvor en stiv pik måler under 8,5 cm. I slap tilstand måler den oftest 2-3 cm. Det forekommer hos ca. 1 ud af 160 mænd. Hvad mikropenis helt konkret skyldes er der ingen klar melding omkring. Det kan dog være genetisk faktorer, men det skyldes formodentligt hormonbalancen under fosterudviklingen. Derfor kan mikropenis også konstateres inden barnet er 1 år gammelt. Man forsøger at behandle det med testosteron, som kan stimulerer pikkens vækst.

En mikropenis fungerer som alle andre pikke, og der kan således også komme udløsning.

I antikken var de små pikke bedst. Det ses også tydeligt på statuer og afbildninger af nøgne mænd fra det gamle Romerrige. Den eneste undtagelse hertil var afbildninger af frugtbarhedsguder. Mænd med små pikke blev anset som et skønhedsideal. Man mente den symboliserede kontrol, intellekt og civiliseret adfærd. Mænd med store pikke blev derimod anset som værende primitive og dyriske.

Den altid vågne bedste ven

Det er helt forkert, når kvinder påstår, at en mand kun tænker med pikken. Alt starter nemlig i mandens hjerne! En rejsning starter i hjernen! Som en reaktion på kemi og seksuelle impulser sender hjernen beskeden videre ned til nerverne ”South of the border”. Nerverne får således pulsårerne i pikken til at udvide sig, og der tilkommer mere blod. Derfor kan åreforkalkning også svække en erektion. Hvis årene er forkalket reagerer pulsårene ikke tilstrækkelig kraftigt på signalerne fra hjernen, og dermed kan det give rejsningsproblemer.

Det må være skønt for en mand altid at have sin bedste ven lige ved hånden! Pikken sover nemlig aldrig. Det er også derfor en mand ofte vågner op med en morgenfeder. En sund og rask mand har faktisk i gennemsnit tre til fem erektioner i løbet af en nat. Erektionerne varer omkring 25-30 minutter hver gang, før den falder og bliver uskyldig igen. Så piger, måske pikken også skal være jeres bedste ven på søvnløse nætter. Det er uklart hvorvidt erektionen om natten skyldes drømme, tanker, hormoner eller blot en fysisk reaktion.

Penis og mad

Den rigtige kost gør pikken stærkere. Eftersigende skulle middelhavskøkkenet gøre den ekstra hård. Så når Coronatiden er slut står den på rejse til middelhavsområdet kan jeg mærke!

Derudover kan lakrids og donuts lokke den frem. En undersøgelse fra Chicago’s Smell og Taste Treatment and Research Foundation har vist at lugten af donuts blandet med lakridt øger blodtilførslen til pikken med 31,5%. En lakridsdonut lyder pludselig ikke dårligt!

Vidste du?
 • En pik kan ”brække”. Det mandlige kønsorgan har dog ingen knogler, så en nærmere betegnelse er nok at ”knække”. Brutal og smertefuld sandhed.
 • En mands tandhygiejne kan påvirke præstationen i sengen. Det kan altså betale sig at sende manden ud og børste tænder lidt oftere viser et studie. Kronisk reidontal sygdom opstår som følge af dårlig tandhygiejne, og den kan altså sprede sig. Der kan ske en kronisk inflamation, som kan skade blodkarrene i pikken.
 • Den brasilianske vandreedderkop har en nervegift som i mildere tilfælde kan give mænd erektioner der varer flere dage. Det anbefales dog ikke at forsøge, da edderkoppen er den gifteste i verden, og nemt kan slå dig ihjel.
 • En blåhval har verdens største lem på op til 2,5 meter! (AV!!)
 • Den kan skiftes ud, hvis man ikke er tilfreds. Der er nemlig tidligere lavet vellykket penistransplantationer. Say what?!
 • Der findes en penis-forlystelsespark i Taiwan. ”Romantic Boulevard” hedder den. Den skulle eftersigende have 200.000 besøgene hvert år. Der er sågar opført et hotel til parken, hvor gæsterne skulle kunne blive yderst inspireret. Hvornår tager vi afsted? 😉
 • Jævnlig udløsning kan forhindre kræft. Ligesom orgasme hos kvinder, kan udløsning ved mænd holde sygdom på afstand. Her i blandt kræft.
 • Amerikaneren Jonah Falcon har verdens største pik. Den blev målt til 24 cm i slap tilstand og imponerende 34 cm i stiv tilstand.
 • Jesus Muro fra Mexico har en penis der måler 48 cm, men CT-skanning har vist at det meste er forhud. Hans pik er 16-18 cm i stiv tilstand og de sidste 30 (!!) cm er dermed forhud.

Vi skal hylde kroppen og pikken! Både mænd og kvinder! Jeg håber, I fik lidt ny information eller genopfriskes gammel information, og så håber jeg selvfølgelig I vil læse med igen næste gang.

XoXo, Miss Fantasy

Se Også