Èn gang utro - altid urto

udgivet:

Hvorfor er én gang utro, altid utro sandt?

Kære Læsere

Dagens emne består af en diskussion omkring det at være utro, og hvorfor det er, at vi ofte oplever utroskab flere gange – når først det er sket én gang? Det leder ofte op til nogle heftige diskussioner, når først snakken om utroskab kører.

missgreyclubHvad får os til at være utro igen og igen?

Hele diskussionen om, hvorfor vi er utro, om vi kan overleve det og i så fald hvordan vi kommer videre, har jeg allerede snakket en del om her på Missgrey. Men jeg har tit spekuleret på, hvorfor vi har det ordsprog der siger: “én gang utro, altid utro”. Er det en måde at beskytte os selv, fortælle os selv, at vores partner bare gør det igen, og at personen ikke fortjener en ekstra chance?

Et eller andet sted, så tænker jeg, at vi allesammen skal have muligheden for at forsøge på at rette op på de fejl, vi laver. Fejl – det oplever vi jo hele tiden i et forhold. Der er selvfølgelig forskel på, hvor alvorlige de er. Og utroskab er jo klart en af de værste. Men betyder det virkelig, at vi skal leve efter overbevisning om, at hvis vi fejler én gang, så er vi dømt til at fejle igen og igen?

Faktum lyver ikke!

Dog så tror jeg, at ordsproget muligvis stammer ud fra en tendens vi har oplevet. Måske langt de fleste af os har oplevet, hørt om eller observeret, at folk der bliver tilgivet utroskab – bare går ud og gør det igen? Er det fordi, at så føler vi, at det er pludseligt blevet en okay ting, vi kan slippe afsted med, nu hvor vi er tilgivet én gang?

Jeg kan genkende følelsen. Og behovet.

Men for mig er det vigtigt, at vi lærer af vores fejl, og at vi overkommer dem. Det betyder ikke, at vi ikke har lysten til at begå fejlen igen. Men vi er forhåbentligt blevet klogere. Et eller andet sted, så er det jo dybt respektløst at være i et forhold med en person, som vi svigter gang på gang.

Men det kan være svært at gøre sig klog på folks bevæggrunde. De fleste af os holder fast i denne overbevisning, fordi den beskytter os, og fordi at det måske i mange tilfælde har været sandt.

Husk at tilgive – uanset hvad

Jeg tror dog på vigtigheden i, at vi tilgiver, uanset hvor slem en fejltagelse er. Det betyder ikke, at du skal tilgive, og så leve videre som om intet var sket. Og det betyder ikke, at du skal blive med din partner. Det kan være svært at sige om folk er utro flere gange, bare fordi sådan er det. Det synes jeg er en svær ting at forudindtage, men jeg forstår at folk gør det for at beskytte sig selv.

Men som udgangspunkt, så synes jeg at folk skal have en chance for at rette op på de fejl, som de har lavet. Og desværre, så kan vi ikke gå rundt og forvente det værste i vores parforhold. Jeg har brugt lang tid på at tænke, snakke og udforske folks bevægegrunde og historier omkring utroskab.

Udfordringer i parforholdet? Chat med sexologer på Missgreyclub.dk 

Gør klar til min e-bog!

Og om ikke særlig længe, så kan jeg afsløre, at der kommer en fyldestgørende e-bog, med alle de bedste tips og historier omkring parforholdskriser. Og utroskab er selvfølgelig et kapitel. Så hold øje på Missgrey.dk, og hvis du endnu ikke er tilmeldt vores nyhedsbrev – så gør det nu! Især hvis du ikke ønsker at gå glip af, når min nye e-bog bliver udgivet!

Much Love

Miss Vanilla

Se Også