Miss Felicity

udgivet:

Hvad er forskellen på en sexpartner og en kæreste?

Kære læsere

Som single har jeg haft nogle enkelte af de såkaldte onenight-stands. Men efter at have prøvet det nogle gange, er jeg helt sikker i min sag, når jeg siger, at jeg foretrækker at have en fast sexpartner. Det behøves ikke at være en kæreste, men jeg vil helst have sex med en person mere end en enkelt gang. Men er der overhovedet forskel på en fast sexpartner og en kæreste, når det kommer til stykket?

En fast sexpartner vs. en kæreste

For nogle mennesker virker det til at være det samme, men jeg ser en KÆMPE stor forskel på de to ting. Som ung kvinde har jeg kun haft én kæreste, men jeg har haft en hel masse sexpartnere både løse og faste. Trods mine mange år som single har jeg altid foretrukket at have en fast sexpartner, da jeg på den måde er garanteret god sex, fordi manden ved præcis, hvad han skal gøre for at få mig til at komme.

For mit vedkommende giver et engangsknald nemlig ikke den samme tilfredsstillelse. Selvfølgelig udfylder det mit seksuelle behov for en kort stund, men jeg synes tit, det er akavet. Mest af alt fordi de har virkelig svært ved at smutte pænt og elegant ud af mit liv næste morgen. Det er som om, at de føler sig forpligtet til at blive og “hænge ud”, hvilket til tider kan blive direkte pinligt.

Derudover døjer jeg med at finde rytmen sammen med en ny fyr de første par gange. Det er først, når han er blevet kørt lidt til, at det for alvor bliver lækkert at dyrke sex med ham. Samtidig er jeg heller ikke nødvendigvis interesseret i at blive kærester med en mand, bare fordi jeg knalder med ham mere end én gang. I min optik er en fast sexpartner altså en slags mellemting, hvor to parter er enige om at dyrke sex uden at involvere romantiske følelser. Jeg får lækker sex uden alle forpligtelserne, der følger med et parforhold. Men samtidig må jeg også undvære at blive forkælet og nusset om efterfølgende. Jeg dater nemlig ikke mine faste sexpartnere. Jeg mødes med dem, dyrker sex og smutter igen.

Så i korte træk er forskellen på en fast sexpartner og en kæreste groft sagt liderlighed og kærlighed. Der er overhovedet ikke romantiske følelser og fremtidsplaner involveret, når jeg taler om en sexpartner. For mig handler det udelukkende om at få opfyldt et behov. En kæreste er derimod en person, som jeg holder af og ser en fremtid sammen med.

Sex og selvværd

Dating er en farlig gråzone

Dating er en hel anden form for relation i mit univers. Det er nemlig her, det hele kan gå hen og blive en smule kompliceret. For som nævnt dater jeg ikke en fast sexpartner, men en person kan godt gå hen og blive en fast sexpartner efter vi har været på en date eller to. Men så afslutter jeg datingprocessen for ikke at blande de to ting sammen.

Når jeg går på dates, er det nemlig med henblik på at finde mig en partner. Om det så er en sexpartner eller en kæreste, finder jeg jo ud af hen af vejen. Men jeg kan ikke finde ud af det, når fyrene bliver ved med at invitere mig ud at spise og lignende, men udelukkende vil have sex. Er det fordi, at de ikke forstår, at jeg sagtens kan fortsætte med “bare” at dyrke sex uden alt det andet? Eller er det mig, der er galt på den? Det er her, at dating går hen og bliver en gråzone. For hvis jeg bliver ved med at kombinere sex og romantik, får jeg brug for at tage det næste skridt alt for hurtigt.

Hvad er så bedst?

I min verden er der helt klart fordele og ulemper ved begge dele.

Når jeg har en kæreste, er jeg bange for, at jeg ikke bliver udfordret nok seksuelt. Er det spændende nok for mig at være sammen med den samme mand gennem en længere periode, når jeg nu er vant til at skifte sexpartnere, som jeg skifter undertøj? (altså alt for tit) Sammen med en fast sexpartner er jeg jo ikke (nødvendigvis) monogam, hvilket gør, jeg kan knalde ud til højre og venstre, hvis jeg har lyst til det. Den samme frihed får jeg ikke i et parforhold. Omvendt er der en tryghed ved at have en kæreste, som jeg ikke kan få sammen med en fast sexpartner, da han jo også kan gøre, præcis som han vil, fordi vi ikke er i et forhold.

Med en kæreste er der også helt klart romantiske følelser involveret, hvilket gør det sværere at beskytte mig selv fra at blive såret. Jeg tillader nemlig ikke mig selv at udvikle følelser for en mand, jeg har defineret som en fast sexpartner på forhånd. Når forventningerne er afstemt, kan jeg sagtens skelne mellem erotik og romantik.

Som single dyrker jeg sex for min egen fornøjelses skyld udelukkende med min egen nydelse for øje. Sammen med en kæreste kan jeg ikke være egoistisk i sengen på samme måde, som når jeg er sammen med en fast sexpartner, da kærestesex handler om meget mere end at tilfredsstille mit eget behov.

Og appropos at tilfredsstille mit seksuelle behov. Så har jeg endnu ikke haft en kæreste, der har formået at tilfredsstille mig 100 %. Den bekymring har jeg ikke sammen med en fast sexpartner, for hvis han ikke kan klare mosten, kan jeg altid finde en anden en, der kan.

På nuværende tidspunkt har jeg altså svært ved at sige, hvad der er bedst. Måske er det fordi, at det er så længe siden, at jeg har haft en kæreste, at jeg faktisk slet ikke kan huske, hvordan det er. Men en ting er helt sikkert – Sex er ALTID bedst sammen med en fyr, der ved, hvordan jeg er skruet sammen 😉

Hvad er forskellen på en sexpartner og en kæreste

Hvad mener du, kære læser? Er du enig i min definition af forskellen på en fast sexpartner og en kæreste? Og hvad foretrækker du? Del din mening i en kommentar eller send mig en mail til: mf@missgrey.dk 

Tak fordi du læste med – Jeg håber på at høre fra dig.

KH.
Miss Felicity.

Se Også