Valentins dag

udgivet:

Har du læst om Valentine?

Kære Læsere!

Som Miss Grey Redaktør, er det min fornemeste opgave at holde dig, kære læser, opdateret med, hvad “Miss Grey Pigerne” laver. Som noget nyt, holder vi en ugentlig temasøndag, hvor vi debatterer et emne, som er oppe i tiden, eller relevant for den pågældende dag. Vores mål med dette projekt er at fortælle, og vise, at der er mange forskellige holdninger til samme emne. Idag er det Valentinesdag, Valentine, og selvom det er et meget amerikansk fænomen, kan vi ikke lade være med at bringe det op her hos os. Hvis du vil have et hurtigt overblik over de forskellige indlæg, kan du finde dem ved at klikke med herunder:

Miss Quinn: Derfor skal du elske valentinesdag 

Miss Felicity: Hvorfor fejrer vi overhovedet valentinesdag?

Miss Lara: Valentine for singlerne?

Miss Vanilla: Hvor er Mr. Valentine? 

Læs med igen næste søndag, hvor de 4 Miss Grey piger debatterer “Doggystyle”

KH Miss Grey Redaktøren

Sådan holder Missgrey pigerne valentins dag

Hvorfor fejrer vi Valentine?

Årsagen til, at vi fejrer Valentinsdag går tilbage til det gamle Rom. Valentinsdag er nemlig opkaldt efter Sankt Valentin af Rom. I en beretning om Valentin fortælles det, at han led martyrdøden i år 269 efter Kristus. Kejser Claudius havde forbudt de romerske soldater at gifte sig, og præsterne måtte derfor naturligvis heller ikke vie dem.

Men præsten Valentin fortsatte med at vie dem og han blev arresteret og dømt til døden. Valentin knyttede under sin fængsling efter sigende venskab med sin fangevogters blinde datter, som han mirakuløst gav synet igen. Inden han blev halshugget 14. februar, skrev han et afskedsbrev til sin veninde, og underskrev det med “Fra din Valentine”. Og siden hen, har selve denne handling, brev eller andet, fået en romantisk fortolkning.

I 1800-tallet begyndte man at kunne købe særligt brevpapir og kort til valentinsdag i England, nogle endda med duft.

Valentinsbrevet er i slægt med gækkebrevet, der også har undertoner af romantik eller “bindebrevet”, der indeholdt en lille gåde eller en opgave, der skulle løses.

Såvel valentinsbrevet som gækkebrevet, og bindebrevet, kunne bruges til at afprøve følelser, uden at det var alt for forpligtende og alvorligt. Derfor, sender man en gestus på Valentinesdag, så skal den ikke indeholde afsender, men vise på anden vis, hvem der er afsender.

Og ak, ud af den kærlige gestus, opstod det voldsomme hype omkring Valentinsdag.

Se Også