Kære læser

Har du nogensinde tænkt over, at din opvækst kan have betydning for dit parforhold? Vores opvækst har generelt en stor betydning for, hvilken person vi er blevet i dag, på godt og på ondt. Jeg vil i dag fortælle dig lidt om, hvordan min opvækst har påvirket mig, og hvordan den påvirker mit parforhold. Og jeg kan allerede afsløre, at min historie både involvere omsorgssvigt, daddy issues and all that good stuff in between.

Dominoeffekten der ødelagde min kernefamilie

Mine forældre blev skilt i starten af mine teenageår. Dette er aldrig sjovt, men jeg har sidenhen lært, at det er bedre at have forældre, der er lykkelige hver for sig, end at have forældre der er ulykkelige sammen. Men nok om det. Det var denne skilsmisse, der startede dominoeffekten på et helt nyt liv for mine forældre, min bror og mig. Min barndom herop til var normal, lykkelig og meget kernefamilie-agtig.

Skilsmissen var ikke en pæn affære, fordi min far var min mor utro. Det havde den effekt på min mor, at hun udviklede en svær depression og senere hen angst. I løbet af mine teenage-år, fandt hun den ene ustabile stodder efter den anden. Jeg har set min mor i en del usunde forhold med destruktive mænd, der har knust hendes hjerte alt for mange gange. Dertil har jeg oplevet min far have en del kærester – nogle søde andre rablende sindssyge.

Når dine forældre ter sig som teenagere

Som du nok kan forstå, kunne mine forældre ikke finde ud af at håndtere at være single, efter så mange år i et forhold med hinanden. Hele vores verden var blevet revet op og rykket fra hinanden på meget kort tid. Imellem alt det her balancerede jeg mellem at passe min skole, min lillebror og min mor, samt at skjule min mors grimme tilstand for resten af verden, inklusiv min far.

Mine forældre opførte sig som teenagere, alt imens jeg blev det de kloge kalder “en lille voksen”. Jeg fik rigtig meget ansvar i en alt for ung alder. Men heldigvis var jeg ikke alene. Jeg havde nogle rigtig gode venner og min daværende kæreste til at distrahere mig fra det hele. Weekenderne blev brugt på at feste fra jeg var meget ung – at drikke og have det sjovt, var min lille get-away fra hverdagens problemer.

Sarah Jessica Parker Hbo GIF by Divorce - Find & Share on GIPHY

Sådan kan omsorgssvigt påvirke dit parforhold

Jeg havde ikke en hård barndom, men der skete hårde ting i min ungdom. Ting som stadigvæk har betydning for mig den dag i dag. Jeg elsker mine forældre og har et godt forhold til dem nu. Alle de ting mine forældre gik igennem dengang, har jeg fået en større forståelse for, i og med at jeg er blevet ældre. Min far og jeg kan sagtens snakke om det. Men det kan jeg ikke med min mor, det gør simpelthen for ondt og hun er meget skrøbelig. Jeg oplevede en form for omsorgssvigt og forøget ansvar i en meget tidlig alder.

”Vi har Alle sammen bagage fra vores opvækst, som vi tager med os ind i vores kommende forhold.”

I mit tilfælde kan jeg mærke, at jeg har et stort behov for tryghed. Også selvom det var den følelse, som jeg prøvede at flygte fra, da jeg var single. Men i virkeligheden fandt jeg jo bare tryghed i andre ting. Fx i mig selv, som jo er en rimelig god ting. Så længe det ikke stopper dig for at åbne op og stole på andre mennesker. Mr. Unexpected mener, at jeg er en pessimist omkring andre mennesker, da jeg altid forventer det værste eller intet overhovedet.

Dertil er jeg en meget følsom person, der nemt bliver påvirket af andre mennesker. I mit parforhold med Mr. Unexpected bliver jeg hurtigt påvirket af hans ord, og føler dem som et angreb mod mig, hvis det er noget negativt. Jeg går direkte i forsvarsposition, da jeg enten bliver ked af det eller fornærmet. Det gør det en del sværere for os at løse konflikter.

Læs også: Er du i et destruktiv parforhold uden at vide det?

Sådan kan daddy/mommy issues påvirke dit parforhold

Da jeg var yngre, havde jeg ikke det tætteste forhold med min far. Han var der ligesom bare og efter skilsmissen, bearbejdede jeg ham alt. Det har heldigvis ændret sig markant, og i dag er vi rimelig tætte. Det meste af mine teenage-år, havde jeg jo en kæreste, så der påvirkede det mig ikke så meget, troede jeg.. Når jeg tænker tilbage på dette forhold, var jeg totalt en mor for min ekskæreste. Ikke på den der creepy måde, men jeg tog mig af ham og fik ikke så meget retur.

“Så i mit forhold med Mr. Unexpected, sørger jeg for ikke at tage nogen form for mor-rolle!”

De der daddy-issues viste sin sande form, da jeg først blev single. I mean… Mine sexpartnere var altid en del ældre end mig. I mit hoved var jeg ikke på jagt efter en ny daddy, det ville jo være sygt. Men når jeg tænker tilbage, tror jeg, at jeg fandt en eller anden form for tilfredsstillelse i at have sex med ældre mænd. Hvad kan jeg sige, jeg tænder på at tænde. Jeg elskede derudover lillepige-rollen og at være submissiv i sengen. (Daddy issues much?)

Happy Love You GIF by Daddy's Home - Find & Share on GIPHY

Sådan har DIN opvækst betydning for DIT parforhold

De ting der er sket i din fortid, er med til at forme dig som person. Dine forhold til dine forældre, dine vaner og overlevelsesteknikker samt dine tankemønstre, stammer tilbage fra din barndom. Har du lagt mærke til nogle sider af dig selv, du måske ikke er så vild med? Måske er du træt af, at du alt for hurtigt fare op i det røde felt, bliver fornærmet over bagateller eller at du fx snakker grimt til din kæreste?

En ting jeg fx har lagt mærke til ved Mr. Unexpected er, at de snakker utroligt grimt til hinanden i hans familie. De gemmer grumme ord i jokes, og det er sgu barske ting, der bliver sagt over middagsbordet. Den egenskab blandet med min følsomhed, er virkelig et dårligt match. Derfor arbejder han på, ikke at føre den negativitet med ind i vores forhold. Vi har alle sammen et eller andet, som vi skal arbejde på. For at ændre dig selv, skal du fokusere på at ændre på dine vaner. Det er ikke nemt, men det kan lade sig gøre!

Læs også: Sådan spotter du hverdagens psykopat

Min opvækst lærte mig mange ting i en meget tidlig alder, som jeg gerne vil dele med dig:

  1. Du bliver nødt til at lære at sige fra. Livet er for kort til at gøre ting, der ikke føltes rigtigt i maven. Det har taget mig alt for mange år, da jeg er lidt af en people-pleaser. Jeg går så meget op i at alle har det godt, og jeg tilsidesætter ofte mig selv.
  2. De voksne er ikke altid voksne. Jeg føler efterhånden, at ingen er rigtig voksne og at folk egentlig bare lader sig om. Da jeg var barn, troede jeg, at du automatisk blev voksen, når du bliver 18 år. Yeah not so much! Bare fordi nogle mennesker har alderen til at være voksen, er det ikke altid tilfældet.
  3. Du vil opleve en masse mennesker komme og gå i dit liv. Du kan ikke altid selv styre det. Du må lære at acceptere dette ved at huske på, at nogle gange, så er det bare meningen, at nogle mennesker kun skal være i dit liv i få kapitler og ikke helt til slutningen. Hold fast i de gode minder og glæd dig over at de fandt sted.
  4. Når det så er sagt, så sørg for at pleje dine venskaber. Dine venner og veninder er den familie, som du selv har valgt. At være alene er den værste følelse, og med gode venner er du aldrig rigtig alene!
  5. Du kommer ingen vegne ved at gå og være vred eller ked af det på grund af fortiden. Dertil hjælper det dig heller ikke at prøve at gemme dine følelser væk. Mærk dem, vær vred eller ked af det og find en måde at udtrykke/komme af med dine følelser på, så de ikke opsluger dig.
Læs også: Sådan kan I starte forfra med jeres forhold

Tak fordi du læste med! Er det noget i din opvækst, som du mener, påvirker dit forhold den dag i dag? Eller har du nogle gode livsråd? Du er altid velkommen til at poste en kommentar herunder, eller skrive direkte til min mail på: mc@missgrey.dk. Husk desuden at følge med på de sociale medier:

Min Instagram Misscuriousdk 

Officielle Instagram Missgreydk 

Officielle Facebook Missgrey

Over and out – Miss Curious

Tidligere artikel5 tips til stimulerende parleg
Næste artikelFantasier om at knalde læreren – HOT STUFF
MISS CURIOUS
Mit navn er Miss Curious! Jeg er gået fra at være i et fast parforhold, til at gå amok i det seksuelle univers som single, hvor jeg blandt andet begyndte at snuse til BDSM og meget andet. Min nysgerrighed og eventyrlyst har indtil videre lært mig, at jeg har nogle atypiske seksuelle præferencer, som du kan høre meget mere om i mine blogindlæg. Men samtidig nyder jeg stadigvæk kærlig, almindelig sex med masser af kys og kæleri. Intet emne er for langt ude for mig og min søgen på det, der gør hele forskellen. Jeg mødte på mystiskvis en mand, der ændrede hele spillet for mig, også selvom at han er et kid og jeg er mange oplevelser og erfaringer foran ham. Vores nuværende titel er ”friends with benefits,” men vi kommer tættere og tættere på hinanden, og hvem ved hvad fremtiden bringer? Find ud af, hvordan jeg formår, at skabe balance med disse seksuelle præferencer i mit almindelige danskerliv og følg med på min rejse, hvor formålet er at udforske verden og lære mig og min nuværende flamme bedre at kende. For kontakt: mc@missgrey.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here