destruktivt forhold

udgivet:

Er du i et destruktivt forhold uden at vide det?

Når du er i et destruktivt forhold, kan du mærke følelsen af, at noget er forkert. Først når du kommer ud af det, kan du se sandheden.. At du havde ret. Det var forkert.

Sådan var mit destruktive forhold

Min ungdomskærlighed varede fra mine tidlige teenage-år til først i mine tyvere. Otte år for at være helt præcis. Forelskelsesfasen blev efterhånden skiftet ud med kærlighedsfasen. Indtil jeg ikke elskede ham længere. Vores forhold hang til sidst kun sammen med venskab og tryghed. Han dræbte den sidste kærlighed jeg havde til ham, smerteligt langsomt. Jeg tog beslutningen om at forlade ham. Vi var bare ikke gode for hinanden. Historien om hvordan jeg tog springet, kommer jeg med en anden gang. Jeg var længe ked af det. Havde dårlig samvittighed over, at han ikke var nok for mig. Han accepterede nemlig ikke min beslutning, og processen var derfor lang og smertefuld. Men nu er jeg ude på den anden side næsten halvandet år efter. Lykkeligere end nogensinde og uendeligt glad for min beslutning!

Læs også: Sådan spotter du hverdagens psykopat

Jeg følte at det var mig, der var en dårlig kæreste

Selvfølgelig var jeg ikke den perfekte kæreste. Men jeg prøvede virkelig. Nu har jeg dog indset, at han ikke behandlede mig ordentligt. Mine veninder havde længe prøvet at få mig til at indse det, men jeg lyttede ikke. Ikke nok med at han ikke gjorde noget for forholdet. Så kaldte han mig ofte ting og talte grimt til mig. Jeg blev mere og mere ulykkelig. Han fik det altid drejet til, at det var mig, den var gal med. Min livsmission var at gøre ham glad. Jeg havde sat hans lykke over min egen. Det var min egen fejl, for han havde aldrig bedt mig om det. Jeg træk den for længe.

Til sidst i vores forhold vidste jeg ikke, hvem jeg hadede mest.. Ham eller mig selv. Det var min fejl. At forholdet døde, var hans. Alt dette så jeg ikke, da jeg var i det. Nu ser jeg alt krystalklart…

For ligesom L.O.C rapper det ”klarsyn kommer først bagefter”.

Er du i et destruktivt forhold? 

Jeg kan nu se de tegn, der var i vores forhold, som indikerede at det ikke var sundt. Derfor har jeg nedenstående lavet en samling på, hvordan et forhold ikke skal være. Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan dit forhold er. Du skal selv mærke efter og et godt råd er, at snakke med dine nærmeste om dine bekymringer.

Hvis du oplever en eller flere af disse ting, er du måske selv i et destruktivt forhold:
  1. Han sætter sig selv og hans egne behov over dine.
  2. Han tager ikke det du siger seriøst og gør ikke noget for at løse jeres konflikter.
  3. Han snakker ned til dig og bruger dine træk imod dig. Du føler måske at han direkte mobber dig.
  4. Han vender situationen til at det er dig, der er noget galt med.
  5. Han hæver stemmen eller bliver direkte voldelig i diskussioner. Hvis det sidste er tilfældet, syntes jeg at du burde overveje, om det virkelig er det værd.

Læs også: Derfor falder du for dårlige destruktive mænd

Det kan du selv gøre for at løse problemet

Som jeg ser det, findes der to muligheder for at vende et destruktivt forhold. Først og fremmest kan du vælge at tage emnet op og snakke med ham om det. Forklar hvordan du oplever hans adfærd og hvorfor det går dig på.

Her er der nogle ting du skal være opmærksom på, for at have en god diskussion:
  • Du skal aldrig starte ud med at bebrejde ham og skælde ham ud. Dette kan have den effekt, at han går i forsvarsposition og benægter det hele. Hold derfor fokusset på hvordan du oplever problemet og forklar hvordan det påvirker dig.
  • Spørg ham herefter hvordan han oplever det hele. Måske er han ikke selv klar over hvordan hans adfærd påvirker dig.
  • Lyt til hvad han siger og fokuser hele tiden på at holde den gode tone. Find herefter en løsning på problemet sammen.
  • Kom med løsningsforslag og spørg ham om han har nogle forslag til, hvad i kan gøre.

Hvis alt andet fejler, er den sidste løsning selvfølgelig at forlade ham. Her ligger der en helt anden beslutningsproces bag. Hvilken løsning der er den rette for dig, kan du desvære ikke læse dig frem til. Du bliver nødt til at mærke efter og tage beslutningen selv. Mit sidste råd til dig for denne omgang er, ikke at gå og være ulykkelig så længe som mig. Lav en aktiv handling i stedet for bare at lade som ingenting. Både for din egen og for din partners skyld.

Læs også: Sådan ved du at du skal forlade ham

Har du nogle tilføjelser eller kommentarer, så er du velkommen til at poste dem herunder, eller skrive til mig direkte på min mail på mc@missgrey.dk

Følg desuden med på instagram på min personlige profil Misscuriousdk, eller på vores fælles profil Missgreydk.

Tak fordi du læste med!

Over and out – Miss Curious

Se Også