Sexfantasier

udgivet:

Dette skal du vide om sexfantasier

Kære læsere. Vi er kommet til emnet: Sexfantasier!

Jeg har læst en masse litteratur om sexfantasier, som jeg vil præsentere jer for gennem denne lektion.

Jeg har tænkt mig at finde ud af, hvem vi er bag facaden ved at løfte sløret for de mest populære sexfantasier blandt mænd og kvinder. I dette blogindlæg har jeg altså undersøgt, hvad folket svarer, når forskerne beder dem om at lufte deres inderste tanker om sex.

Sexfantasier: De feminine og maskuline lyster

Om vi vil det eller ej, er der forskel på mænd og kvinder, der også gør sig gældende, når det kommer til sexfantasier.

Der ses en tendens til, at mændenes seksuelle fantasier er mere visuelle end kvindernes.

Mændene fantaserer i høj grad om de seksuelle handlinger som eksempelvis blowjobs og samleje, hvorimod kvindernes fantasier generelt involverer langt mere forspil og berøring.

Alligevel viser et canadisk studie, at forskellen på mænd og kvinders sexfantasier egentlig ikke er så stor som først antaget.

Resultaterne giver nemlig anledning til at konkludere, at den hyppigste seksuelle fantasi er ens for begge køn. Undersøgelsen var designet som et spørgeskema, hvor deltagerne skulle rangere 55 udvalgte fantasier. Herefter skulle de beskrive deres yndlingsfantasi i detaljer.

Studiet har ikke inkluderet de sexfantasier, der klinisk defineres som patologiske, hvilket er seksuelle fantasier, der omhandler smerte og ikke-faste partnere, hvilket er en definition, jeg ikke er helt enig i personligt.

Efter at have spurgt 1.517 voksne mennesker (799 kvinder og 718 mænd) fandt forskerne frem til, at den mest udbredte fantasi blandt mænd og kvinder, omhandler romantiske følelser under sex.

Dette da 92% af kvinderne og 88% af mændene havde sat denne seksuelle fantasi øverst på listen. Desuden er atmosfære og lokalisation vigtig for langt de fleste (over 80%) af de medvirkende mænd og kvinder.

Forskellen på mænd og kvinder

Når det så er sagt, tydeliggøres forskellen på mændenes og kvindernes sexfantasier gennem studiets andre resultater. Her er mændenes fokus på de seksuelle handlinger, mens kvindernes er på optakten.

Resultaterne fra det canadiske studie bakker samtidig op om udtalelser fra den amerikanske sex-terapeut Wendy Maltz, som har studeret menneskets seksuelle fantasier gennem de sidste 20 år.

Hun er kommet frem til, at kvinder har tendens til at lægge vægt på den følelsesmæssige dynamik mellem parterne modsat mændene, der generelt fokuserer på den upersonlige seksuelle relation.

Denne forskel ses tydeligt ved, at ca. dobbelt så mange mænd som kvinder fantaserer om at onanere på/blive onaneret af en ukendt person. De samme tal gælder, når det handler om at gøre det med en bekendt. Derimod er der ca. lige mange mænd og kvinder, der fantaserer om onani med deres partner. Tallene viser altså, at det ikke er selve handlingen. Det er derimod personen, de gør det sammen med, som adskiller kvinderne fra mændene i dette tilfælde.

De mest og mindst hyppige fantasier hos begge køn

Hos kvinderne er der en del fællesnævnere, der peger mod en tendens til, at mange kvinder fantaserer om submission/seksuel underkastelse.

LÆS OGSÅ: Sådan får du BDSM ind i soveværelset

Submission/underkastelse viser sig ved, at over halvdelen (52%) af kvinderne, fantaserede om at blive bundet med henblik på seksuel tilfredsstillelse.

Samtidig har 30 – 60% af kvinder en fantasi om at blive spanket eller tvunget til sex. Sidst, men ikke mindst, ses det, at 40% af kvinderne fantaserer om, at deres partner kommer udover dem. Konklusionen er altså, at det som kvinde er normalt at fantasere om seksuel dominans. Det understøtter ligeledes teorien om, at kvinders seksuelle fantasier langt hen af vejen omhandler optakten samt følelserne, der er forbundet med sex.

Mændenes hyppigste sexfantasier kredser om bestemte seksuelle handlinger.

Her er blowjobbet på ønskelisten hos næsten 90% af de medvirkende mænd.

LÆS OGSÅ: Den store Blowjob-guide af Godisengen.dk 

Derudover drømmer langt de fleste mænd (80%) om at komme udover deres partnere.

Tanken om en trekant er meget hyppig hos mænd, da ca. 85% af dem fantaserer om at have sex med to kvinder.

At manden fantaserer om det ukendte ses tydeligt, eftersom over 80% af de medvirkende mænd har en fantasi om at dyrke sex et ukendt sted samt at knalde med en bekendt, som ikke er deres partner. Ud fra dette kan det konkluderes, at mandens sexfantasier er fokuseret på bestemte handlinger med fremmede.

Afslutningsvis bekræfter studiets resultater, at rigtig mange af mændene (ca. 85%) har en fantasi om at se to kvinder dyrke sex. Dette resultat tydeliggør desuden, at sexfantasierne hos mænd er mere visuelt anlagte end kvindernes.

Hos begge køn er der få procenter, der fantaserer om sex med dyr eller børn. Der er altså enighed om at kriminelle seksuelle handlinger er usædvanlige sexfantasier. Derudover findes der dobbelt så mange mænd, som har en fantasi om at tvinge en person til sex, men i og med, at denne fantasi var til stede hos ca. 20% betegnes den ikke som hyppig.

På vej mod en mere frisindet fremtid

Trods behovet for yderligere forskning på området, giver studiets resultater forskerne bag det anledning til at sætte spørgsmålstegn ved den kliniske definition af patologiske sexfantasier.

Resultaterne indikerer nemlig, at der er få seksuelle fantasier, der er unormale, hvis man ser på det statistisk. Det gør, at man i fremtiden bør overveje, om definitionen af seksuelle dysfunktioner i fremtiden skal tage større udgangspunkt i en subjektiv vurdering fra det enkelte individ. Og ikke indholdet af personens sexfantasier.

Om dine sexfantasier er normale, afhænger altså mest af, om de er generende for dig. Og gør dig ude af stand til at føle dig seksuelt tilfredsstillet, hvis de ikke var der. Menneskets sexfantasier er sunde og bidrager til at styrke sexlysten. Så længe du har et sundt forhold til dem, mener jeg ikke, du skal bekymre dig om deres indhold.

– Miss Felicity

Se Også