Norske serie SKAM

udgivet:

Derfor skal du se den norske serie SKAM

Du har måske allerede hørt om den? Altså serien SKAM.

Lige nu, går serien nærmest viralt på forskellige platforme herhjemme i Danmark.

For vores naboland, Norge, har lavet lidt af et genistreg.

Jeg – MG Redaktøren – har brugt de sidste to nætter på at se serien. For i dagstimerne, har jeg været sammen med Miss Quinn, Miss Lara, Miss Vanilla og Miss Felicity. Og selvom jeg har været travlt beskæftiget i dagstimerne, har jeg været nødt til at blive oppe om natten for at se med. Jeg har, råt for usødet, ikke kunne lægge serien fra mig efter jeg startede på den. Hader når det sker.

Det er en serie, som skal vokse på dig

Når vi som generation er vant til serier som Gossip Girls, og normalt bladrer rundt i anbefalinger på Netflix, så er det noget andet, når en norsk kanal, der minder om DR, bikser op med en lidt anderledes ungdomsserie.

SKAM er nemlig sit helt eget format, og produceret af NRK, der er en norsk pendant til DR. Er du vild med det, som DR3 laver, vil du helt sikkert blive forelsket her. Men er du også vild med serier som GIRLS, fra HBO, og Beverly Hills (i små bidder), så er SKAM en serie for dig.

Du skal altså give serien en chance, da den er meget virkelighedsnær og har et lidt “YouTube-agtigt-format” over sig. Men den kommer til at vokse på dig, jo mere du kigger med.

Så stol på min anbefaling. Det er en serie du bliver bidt OG betaget af.

Det handler om SKAM

Serien handler også om det, som er dens navn. Serien handler nemlig om, hvilken skam, som unge føler idag.

Og det er skammen over at være totalt almindelig.

Vi skammer os over, når vi ikke kan noget ekstraordinært eller ikke er noget ekstraordinært. Hvorfor kan vi ikke skille os ud, eller være den der kantede, originale og “overklasse-kreative-type”?

Det er heri, at skammen ligger for mange unge idag.

Følg med hos venindegruppen

I serien følger du en venindegruppe på 5 piger, som hver især har sin egen personlighed og rolle i gruppen. De er mellem 16-18 år, og går i 1.g. på et norsk gymnasium. Derfor raser hormonerne, usikkerheden og frustrationerne som planter, der har fået lidt for meget vand og sollys.

Midt i det hele opstår afbrudte venskaber, kærlighed og dårlige huddage. Og er du ung som gammel, og vil se med, kan du genkende dig selv i serien. Og det er netop dét, som gør serien så (skamfuld) god.

Læs lige her, hvis du vil have mere information om serien.

Eller find serien her, ved at trykke på dette link.

Se Også