Kære læsere.

Er du også mere liderlig om sommeren? Vi går lysere tider i møde. Mange af os (inklusiv mig selv) bliver i den anledning i bedre humør og får mere overskud. For nogle af os betyder det endda, at vi bliver mere liderlige. Personligt har jeg en følelse af at være i løbetid, når der er sol og sommer. Er jeg den eneste, der har det sådan?

Ifølge statistikken er svaret nej. Det ses nemlig, at antallet af Google-søgninger på dating, prostitution og pornografi stiger betydeligt i juli måned sammenlignet med de 11 andre måneder på året. Ud fra det kan det altså konkluderes, at store dele af verdensbefolkningen er mest liderlige om sommeren.

https://missgreyclub.dk/Du er liderlig om sommeren fordi…

Der er angiveligt flere forskellige bud på, hvorfor mange mennesker oplever at være mere liderlige om sommeren.

Først og fremmest er det et faktum, at vi er lettere påklædt om sommeren. Den bare hud stimulerer vores visuelle sans og gør os mere liderlige. Og hvem af os bliver ikke liderlige af at se på toptunede og solbrune mandekroppe?

Vi udsættes også for mere sollys, som udløser hormonet serotonin. Dette hormon er kendt for at påvirke vores humør positivt ved at øge vores energiniveau og gøre os mere selvsikre. På den måde kan hormonet medføre, at vi får mere lyst til at flirte eller lede efter en partner. Der skulle angiveligt også være en stigning af det mandlige kønshormon testosteron hos begge køn, hvilket hænger sammen med vores sexlyst. Jo mere testosteron vi har i kroppen, jo mere liderlig er du.

Men spørger du overlæge og gynækolog Øjvind Lidegaard har det ikke noget med hormoner at gøre, at du bliver mere liderlig om sommeren, da der angiveligt ikke er noget ved vores biologi, der er anderledes om sommeren. Han peger på, at det er forbedringen af vores humør pga. det ekstra sollys og det visuelle stimuli fra de letpåklædte mennesker omkring os, der primært gør udslaget.

Psykologien er dog på spil i flere tilfælde, eftersom vores adfærd ændrer sig, når vi holder ferie. Når vi ikke har hverdagens pligter hængende over hovedet, føler vi os mere frie, hvilket gør os mere modige. Videnskabeligt har man kunne konstatere, at tendensen til at gøre noget, vi ikke plejer, er større i ferien, hvilket skyldes, at vi ikke bekymrer os nær så meget som normalt. Det kan også være med til at gøre, at en sommerflirt ikke udvikler sig til mere, når sommeren går på held.

liderlig om sommeren

Det er, hvad jeg har kunnet samle sammen, når det kommer til det videnskabelige svar på, hvorfor vi bliver mere liderlige om sommeren. Hvad siger du kære læser? Giver det mening? Kommenter gerne indlægget nedenfor.

Tak fordi du læste med.

KH.
Miss Felicity.

Tidligere artikelMin vildeste sex oplevelse… Med en pige!
Næste artikelDerfor er jeg IKKE kærester med Mr. Perfect
MISS FELICITY
OBS: Miss Felicity blogger ikke længere hos Missgrey.dk. Hendes tidligere indlæg er stadig tilgængelige her på siden. Dem er du velkommen til at læse. For spørgsmål, da skriv til: Mette@missgrey.dk. Beskrivelse af Miss Felicity: "Jeg er blogger her på Miss Grey, hvor du kan kende mig under navnet Miss Felicity. Jeg byder dig velkommen til min verden, hvor jeg ærligt og uden filter skriver om mit liv som ung kvinde med alt, hvad det indebærer, når det kommer til kærlighed og sex. Mine indlæg handler altså om alt fra min sexede singleperiode til mit parforhold med Mr. Boyfriend, som jeg snart skal have mit første barn sammen med. Samtidig leverer jeg guides her på bloggen med fokus på at rådgive dig ud fra mine egne erfaringer med eksempelvis BDSM, som jeg er meget stor fan af. Du vil også kunne finde mere videnskabelige artikler fra min hånd, da jeg elsker at fordybe mig i forskning omkring sex og samliv. Denne passion vil jeg meget gerne dele med dig, så vi i fællesskab kan blive klogere på sex og følelser, der til tider kan være en kompliceret affære. Kort sagt indeholder mine blogindlæg altså lidt af det hele, så hvis du har brug for en veninde, der er hudløst ærlig og gerne giver dig et godt råd eller to med på din vej, kan du trygt følge med hos mig her på Missgrey.dk."

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here