Kærlighed og hverdag

udgivet:

Hvordan undgår vi at blive et bittert gammelt ægtepar?

Når forelskelse bliver til kærlighed. Og kærlighed bliver til hverdag. Hvordan holder vi så liv i parforholdet? Inspirationen til dette indlæg, kommer fra Jakob Olriks foredrag ”kvinde, kend din mand”.

Salen var fyldt med smukke kvinder i alle aldre. Jeg gætter på, at vi alle sammen sad der, fordi vi håbede på, at kunne gå derfra med en større indsigt i mandehjernen. Det var både spændende og lærerigt. Og Mine erfaringer indtil videre blev endnu engang bekræftet: Mænd er simple. Det simple svar er oftest løsningen – Det er os kvinder der overtænker og analyserer! 

Hvad er forelskelse egentlig?

Ifølge Jakob Olrik opstår en forelskelse, når disse tre steps bliver opfyldt:

  1. Fysisk tiltrækning til en anden person.
  2. Et behov inde i dig selv. Fx behovet for forandring.
  3. Følelsen af at blive set og forstået af en anden person.

Hans påstand provokerede mig. Fordi den ramte plet. Det jeg har med Mr. Unexpected, startede som en enorm tiltrækning. Som gled over i et kortvarigt venskab. Der til sidst ende ud i den vildeste passion, jeg nogensinde har oplevet. Mr. Unexpected’s interesse i at lære mig at kende helt ind til knoglemarven, var helt nyt for mig. Og hvad værre var, at det han fandt ud af, accepterede han også. Især step to af Jakobs teori er vildt irriterende. Fordi jeg ikke selv har tænkt over det før. Jeg kæmpede imod det Mr. Unexpected og jeg havde i begyndelsen. Men jeg ser nu.. At dybt inde i mig, skreg jeg på at blive set og forstået.

Læs også: Sådan fungere fysisk tiltrækning

Fra forelskelse til kærlighed og hverdag

I min optik, har parforhold ofte virket på-tvunget. Jeg er skilsmissebarn og størstedelen af mine venners forældre er skilt. De ægteskaber der stadig varede ved, bestod af sure tante Olga og sjofle onkel Ole. Olga er godt og grundigt træt af Oles humor, hun har hørt alle joksene minimum halvtreds gange. Så hun skælder ham ud og stemningen bliver hurtigt akavet. Du kender godt disse par, ikke? Jeg har altid svoret, at jeg ikke vil ende sådan. Personligt vil jeg hellere være single, end at være ensom i en relation. (igen) Det lyder banalt at sige, at Mr. Unexpected ændrede det. Men det gjorde han altså. Olga og Ole har vel også været ny-forelskede engang. Hvordan undgår jeg så, at mit parforhold ender som deres?

“Det modsatte af lyst er kontrol”.

Var en anden sætning Jakob sagde, der fik mig til at spidse øre. Dagene er skemalagte, som ofte kan være en nødvendighed, når i har en travl hverdag. Jeg er I den forbindelse enig med Jakob i, at de fleste, især kvinder, påtager sig selv for mange opgaver. Hvis du både vil have succes på jobbet, have en familie, et rent hjem, holde dig slank, følge med i medierne og poste det hele på de sociale medier.. Har du sikkert ikke den store lyst eller overskud til lagengynmastik. At tilfredsstille din mand, bliver bare endnu en sur pligt på listen.. Men allerede her er dit mindset forkert. Du skal ikke have sex med din mand for at tilfredsstille ham. Lysten til hinanden skal bevares og fodres, for at tilfredsstille hinanden og holde gnisten i gang.

Læs også: Sådan udvikler forelske sig til kærlighed

https://giphy.com/gifs/dancing-couple-old-dUMo7xp22xadq

Hvordan undgår I at miste hinanden?

I takt med at Mr. Unexpected og jeg begyndte at se mere til hinanden, lærte vi jo hinanden dybere at kende. Vi har begge to været i længere forhold før vi mødtes. Det har været en stor fordel for os. Vi kender nemlig begge til de problemer, der kan opstå i parforholdet. Lige fra starten af, har vi diskuteret fejlene vi tidligere oplevede. Haft fokus på at forsøge at forebygge problemerne. Hvis det ikke er tilfældet for dig, behøver det ikke at være slutningen! Så længe at i begge har viljen til at bevare parforholdet, kan disse seks trin måske hjælpe jer:

  1. Tal sammen og luk hinanden ind. Ikke kun i starten af jeres forhold. Hele livet, vil I begge  nemlig blive ved med at ændre jer. Undgå at ændre jer i hver jeres retning og hav åben kommunikation om jeres tanker og følelser.
  2. Bliv ved med at pleje jeres sexliv! Sex er det der adskiller jer fra at være venner. Sex er limen i jeres parforhold. Det handler om, at gøre noget dejligt for hinanden og bevare lysten til hinanden.
  3. Accepter og elsk forskellene mellem jer. Selvfølgelig er mænd og kvinder ikke ens og gudskelov for det! Jakob nævnte, at det er vigtigt at huske at være magelige sammen. Din mand ser ikke støvet på hylderne, så lig dig på sofaen med ham i stedet for at gøre rent!
  4. Erkend at I ikke kan læse hinandens tanker. Er du irriteret over noget han har gjort/sagt, eller manglen på samme, så SIG DET. Og på en ordenlig måde. Han prøver ikke at straffe dig, så stop med at overanalyser. Løs jeres problemer før de bliver til konflikter.
  5. Vær ansvarlig for din egen lykke. Jeg er stor fortaler for den her og brugte den også, i en anden sammenhæng, i mit sidste indlæg. Du alene er ansvarlig for din egen lykke. Tag ansvar og find ud af, hvad der skal til for at du bliver lykkelig, hvis du ikke er det.
  6. Giv hinanden plads. Selvom i er et team, er hver sine venner og hver sine hobbyer en fantastisk ting. Oplev ting uden hinanden. På den måde, har i også altid noget nyt at snakke om!

Har du nogle gode råd til, hvordan man undgår at blive som et bittert gammelt ægtepar? Så er du velkommen til at poste dem herunder, eller skrive direkte til mig på min mail mc@missgrey.dk

Følg desuden Missgrey på de sociale medier. Du finder os på Instagram og kan følge både min personlige profil Misscuriousdk eller vores fælles profil MissgreyDK. Find også Missgrey på Facebook, hvor du vil blive opdateret med de nyeste indlæg!

Tak fordi du læste med!

Over and out – Miss Curious

*Dette indlæg er sponsoreret* 

Se Også