sex

udgivet:

Sådan taler du med din partner om sex

Kære Læsere – “Sådan taler du med din partner om sex”.

Sex kan være utrolig svært at tale om. Dog er jeg meget overrasket over, at hver fjerde kvinde ikke taler om sex overhovedet! Omkring 25% af danske kvinder sætter altså ikke ord på noget som helst, når det kommer til sex.

Hverken overfor deres veninder eller kærester/sexpartnere. Det synes jeg, er ret chokerende, eftersom vi som samfund aldrig har talt mere åbent om sex end vi gør nu.

Sådan taler du med din partner om sex: Kom igang!

Personligt taler jeg rigtig meget om sex. Nogle vil mene, at jeg taler for meget om det. Men jeg mener, at det er vigtigt at sætte ord på ens tanker og følelser, når det kommer til sex. Derfor snakker Mr. Boyfriend og jeg rigtig meget om vores sexliv med det formål at sørge for, at vi begge to synes, at vi har et godt et af slagsen.

Gennem tiden har jeg også snakket en hel del om sex med mine veninder for at få en idé om, hvad der er normalt. Samtidig har det også været rigtig godt at udveksle erfaringer med mine veninder, da det har givet mig inspiration til mit eget sexliv. Derudover har jeg fået et mere nuanceret billede af sex ved at drøfte det med veninderne.

Der kan altså ikke være nogen som helst tvivl om, hvor vigtigt, jeg mener, det er at tale om sex.

Men jeg kan godt forstå, at det kan være svært. Hvad nu hvis, jeg siger noget, der sårer min partner? Eller hvad nu hvis, at min partner ikke længere kan li’ mig, når jeg har fortalt ham om min frækkeste sexfantasi? Disse spørgsmål har jeg stillet mig selv mange gange, hvilket er grunden til, at jeg har udarbejdet denne guide. Min personlige erfaring er nemlig, at der ikke er nogen som helst grund til at gå i panik, når det kommer til at tale om sex.

Sådan taler du med din partner om sex

Step-by-step: Tal åbent og ærligt om sex

I denne guide er der fokus på, hvordan du sætter ord på, hvad du gerne vil have mere eller mindre af i dit sexliv. Du kan ikke læse din partners tanker, og han kan ikke læse dine. Derfor opfordrer jeg jer til at snakke om jeres sexliv med det formål at gøre det bedre for begge parter.

Forberedelse

 • Sørg for at begge parter er klar til at tale om sex: 

  For nogle er det meget naturligt at sætte ord på ens egne behov,når det kommer til sex. For andre er det en udfordring. Hvis den anden part ikke er klar til at lytte eller åbne op, får du ikke en dialog ud af det, hvilket er hele ideen med at tale om sex. Sørg derfor for, at både du og din partner er klar til at tage emnet op, inden I taler om det. Du kan eksempelvis sende ham nogle links til inspirerende artikler, der handler om noget, du godt kunne tænke dig at prøve. Hvis han ikke selv reagerer på det, kan det være et tegn på, at han ikke er klar til denne samtale.

 • Sæt en dagsorden:

  Det kan være en god idé at skrive nogle enkelte stikord ned, inden I har denne samtale. På den måde viser du, at det er vigtigt for dig. Derudover sikrer du dig, at I holder jer til emnet hele vejen igennem og ikke glemmer noget undervejs.

 • Opstil nogle regler: 

  Følelsen af tryghed bliver større, hvis I på forhånd har defineret et regelsæt. Det gør nemlig, at I begge to ved, hvor grænsen går – både for dig selv og din partner. På den måde skaber I de bedste forudsætninger for at begge parter er åbne og ærlige under samtalen.

 • Sæt tid af: 

  Aftal på forhånd hvornår I har denne samtale. Tro mig, når jeg siger, at det er svært at have den slags samtaler midt i opvasken eller på et andet tidspunkt, hvor man egentlig ikke har tid til at snakke om det.

Samtalen

 • Definer dine følelser: 

  Er der noget, du skammer dig over eller er du bange for at såre din partner, er det vigtigt, at du fortæller din partner om disse følelser. Måske finder du endda ud af, at der slet ikke var nogen grund til at være bange til at begynde med.

 • Fortæl om de ting, du godt kan li’: 

  Fortæl din partner om de ting du godt kan li’ ved jeres sexliv. Er han eksempelvis god til at slikke dig, så sig det til ham. Det motiverer ham til at fortsætte det gode arbejde. Herefter kan du fortælle ham, at du gerne vil have, at han gør det noget mere, fordi, at det er dejligt.

 • Vær løsningsorienteret: 

  Giv ham nogle forslag til, hvad han kan gøre anderledes, hvis der er nogle ting, han gør, som du ikke bryder dig om. Langt de fleste mænd vil gerne tilfredsstille deres kvinder og vil sætte pris på, at du siger direkte, hvad du gerne vil have.

 • Vær åben: 

  Hvis din partner har en sexfantasi, er det godt, hvis du kan være åben overfor hans forslag. Lad være med at afvise ham med det samme, men tænk over det og giv ham et eller flere argumenter for, hvorfor du eventuelt ikke kan opfylde hans fantasi.

 • Husk på at mænd også har følelser: 

  Han har helt sikkert nogle af de samme tanker som dig i forhold til at sætte ord på hans behov. Derfor er det enormt vigtigt, at du spørger ind til, hvordan han har det under samtalen. Her kan du eventuelt bruge sætningen: “Hvad tænker du om det?”, efter du selv har åbnet op.

Hvad sker der så bagefter?

En ting er selvfølgelig at tale om sex. Noget andet er at følge op på de ting, I har snakket om.

Lav derfor nogle aftaler om, hvordan I følger op på det. Skal han guides noget mere, kan du bruge din stemme og dit kropssprog. Før eksempelvis hans hånd hen til det sted, hvor du gerne vil have, at han rører ved dig eller støn nydelsesfuldt, når han gør det rigtigt.

KH.
Miss Felicity.

Du kan også bruge “Dirty-Talk” under sex. Hos Alt For Damerne, forklarer de hvordan lige her: “Sådan bruger du det beskidte sprog”. 

Se Også