Knibeøvelser

udgivet:

Sådan kommer du i gang med knibeøvelser efter fødsel

Knibeøvelser: Derfor er de vigtige efter en fødsel

Tiden efter en fødsel er intet mindre end revolutionerende, og knibeøvelser står ikke øverst på programmet. Først og fremmest er du nybagt mor med en fantastisk baby i armene, som du og din partner skal sørge for resten af livet. Dernæst farer hormonerne og følelserne rundt i din efterfødselskrop. Det hele er nyt og ukendt land, som du skal til at udforske. Pyh. Det er til at blive helt forpustet af at tænke på alle de ting en nybagt mor skal forholde sig til. Sådan havde jeg det i hvert fald selv, da jeg blev mor for første gang for tre år siden.

Derfor er det også nemt at glemme de dersens knibeøvelser, som skulle være så gavnlige både før, under og efter en graviditet. Personligt skænkede jeg dem ikke én eneste tanke, da jeg blev mor for første gang. Det kom jeg til at fortryde, da jeg forlod lægehuset efter det obligatoriske 8 ugers tjek efter fødslen . Det endte med at blive en ret pinlig affære, fordi lægen ikke kunne mærke mit knib på trods af mine kraftanstrengelser for at gøre det.

Min personlige erfaring med knibeøvelser

Efter at have dumpet 8 ugers tjekket hos lægen, begyndte jeg at tænke mere over at få lavet knibeøvelser i løbet af dagen. Jeg var bange for, at jeg var blevet slap dernede og om det ville påvirke mit og min mands fremtidige sexliv. I begyndelsen gik det også meget godt. Jeg fik en god rutine med at lave øvelserne under amning, men da amningen stoppede, glemte jeg alt om knibeøvelserne igen.

Jeg blev gravid og fødte for anden gang inden for kort tid. Alligevel var jeg ikke blevet klogere. Cyklussen med manglende bækkenbundstræning og et pinligt 8 ugers tjek gentog sig, men med to børn under to år at passe på, havde jeg slet ikke tid til at blive pinlig over det anden gang. Derfor fandt jeg heller ikke motivationen til at få knibeøvelserne implementeret i min hverdag igen.

Det var først, da jeg kom ud på den anden side af baby tiden med barn nummer to, at jeg indså hvor galt, det egentlig stod til. Jeg kunne pludselig tilslutte mig koret af mødre, der gik i en stor bue uden om en trampolin. Hver gang jeg nøs eller hostede, dryppede jeg. På et tidspunkt tissede jeg endda i bukserne, fordi min mand fortalte en sjov joke, og det var ikke bare sådan nogle små dryp. Nej – det var simpelthen så meget, at jeg måtte skifte tøj bagefter. Efter den hændelse indså jeg, at jeg blev nødt til at gøre noget ved det.

3 gode grunde til at lave knibeøvelser før, under og efter graviditet

Så for at opsummere, hvorfor det er vigtigt at lave knibeøvelser efter fødsel, får du her tre gode grunde til, at du skal komme i gang med at knibe:

1. Det forbedrer din generelle livskvalitet

Med træning af bækkenbunden, som knibeøvelser jo er, er det slut med at dryppe/tisse i bukserne, når du nyser eller griner osv. Det er ikke “bare sådan det er”, efter du har født et eller flere børn. Hvis du laver dine knibeøvelser regelmæssigt vil du (i langt de fleste tilfælde) opleve, at disse gener forsvinder.

2. Du får bedre chancer for at opnå orgasme under sex

Når du laver knibeøvelser, træner du bækkenets muskler. Det er den samme muskulatur, der trækker sig sammen, når du får en orgasme. Hvis dine muskler i bækkenet er stærke, vil følsomheden i området være øget, hvilket gør det nemmere at opnå orgasme. Orgasmen vil også føles mere intens, fordi sammentrækningen bliver stærkere, når musklerne i området er stærke.

3. Du øger din selvsikkerhed

Når du træner din bækkenbund, har du mere fokus på den. Følelsen af at gøre noget aktivt og opnå resultater med knibeøvelserne øger din selvsikkerhed, hvilket vil gøre, at du fremover ikke skal tænke over, om du er blevet “slap dernede”. Den øgede selvsikkerhed kan være med til at booste sexlysten og give større mod på at komme i gang med lagengymnastikken igen efter en fødsel.

Anmeldelse af Tennahill Come Closer Deluxe Bækkenbundskugler

Jeg har efterhånden været i gang med at lave regelmæssige knibeøvelser i halvandet år. Derfor blev jeg rigtig glad, da jeg fik lov til at teste Tennahill Come Closer Deluxe Bækkenbundskugler fra Sexshop.dk

Knibeøvelser
[maxbutton id=”138″ ]

Jeg ville nemlig gerne undersøge, hvor stor en effekt, jeg kunne få ved at kombinere knibeøvelser med brug af bækkenbundskugler.

Sådan har jeg brugt Tennahill Come Closer Deluxe Bækkenbundskugler

Jeg startede med kugle nummer to. Jeg gik med den i ti minutter ad gangen to gange om dagen i den første uge. For mig fungerede det rigtig godt at have et fast tidspunkt på dagen, hvor jeg satte kuglen op. Jeg valgte at sætte den op, inden jeg skulle tage af bordet og vaske op efter aftensmaden. På det tidspunkt havde jeg mest ro til det, da manden sørger for at vores børn kommer i bad, efter vi har spist. Derudover skulle jeg også gå mellem bord og køkkenvask, hvilket skabte nok aktivitet i de 10-15 minutter, som kuglen skulle sidde der. Efter den første uge har jeg haft kuglen i, mens jeg støvsugede, hvilket var en smule mere udfordrende for mig.

Den første gang, jeg brugte kuglen, gled den ud undervejs. Derfor var jeg lidt i tvivl om, jeg skulle have startet med den mindste kugle, hvilket jeg så afprøvede anden gang. Jeg vurderede dog, at den ikke udfordrede mig nok, fordi jeg ikke rigtig mærkede til den, mens den sad deroppe. Allerede dagen efter oplevede jeg dog, at jeg godt kunne holde på kuglen alle ti minutter, så det kan også skyldes opstartsvanskeligheder. Derefter øgede jeg tiden til 15 minutter. Efter den første uge kunne jeg gå op til kugle nummer tre, som jeg stadigvæk træner med tre uger senere.

Jeg har brugt kuglerne både med og uden glidecreme. Min anbefaling er helt klart at smøre lidt vandbaseret glidecreme på kuglen, inden du fører den op og bevæger dig rundt med den, da jeg oplevede, at det blev smertefuldt uden.

Knibeøvelser

[maxbutton id=”138″ ]

Min oplevelse med Tennahill Come Closer Deluxe Bækkenbundskugler

Ved at bruge bækkenbundskugler i kombination af knibeøvelser har jeg oplevet, at min bækkenbund er blevet markant stærkere efter blot to uger. Det kan selvfølgelig forklares ved, at brugen af bækkenbundskugler faktisk træner bækkenbunden for mig, hvilket gør, at min bækkenbund er blevet trænet mere end den plejer at blive.

Jeg kan mærke, at det er blevet nemmere for mig at holde på vandet på trods af, at jeg på nuværende tidspunkt er højgravid med vores tredje barn.

Derudover har bækkenbundskuglerne givet mig en større bevidsthed om at knibe i hverdagssituationer, eksempelvis når jeg løfter mine børn eller når jeg tager en svingom med støvsugeren. Når jeg har lavet mine knibeøvelser, rengøre jeg kuglerne med en mild toycleaner. –> Brug f.eks. denne, som både er økologisk, fri for parabener, ftalater og gluten. 

Derfor anbefaler jeg Tennahill Come Closer Deluxe Bækkenbundskugler 

Der er en hel del grunde til, at jeg lige præcis anbefaler Tennahill Come Closer Deluxe Bækkenbundskugler, som jeg har listet op nedenfor:

 • Bækkenbundskuglerne har et feminint og lækkert design, hvilket er med til at motivere mig til at bruge dem.
 • Der er seks forskellige vægtklasser, så de kan bruges, uanset hvilken form ens bækkenbund er i. Derfor vil dette sæt bækkenbundskugler være det eneste, jeg nogensinde får brug for.
 • Bækkenbundskuglernes ovale form gør, at de er nemme at føre op.
 • Strengen i bunden er fleksibel og robust, så det er også nemt at få kuglen ud igen efter brug.
 • Bækkenbundskuglerne er lavet af den lækreste silikone, som gør, at de er virkelig behagelige at bruge. Kuglerne er på ingen måde generende at gå rundt med, så længe de bruges i kombination med en vandbaseret glidecreme.
 • De er nemme at rengøre. De skal blot en tur under den varme hane og vaskes med sæbe. Brug helst en antibakteriel sæbe, som er beregnet til sexlegetøj, da bækkenbundskuglerne er lavet i samme materiale som sexlegetøj.

Kort sagt er Tennahill Come Closer Deluxe Bækkenbundskuglerne virkelig lækre og nemme at bruge. Desuden har bækkenbundskuglerne gjort min bækkenbund stærkere og øget min motivation for at arbejde mere med den fremover.

Vælg den rette glidecreme til dine knibeøvelser

Som nævnt vil jeg anbefale dig, at bruge bækkenbundskuglerne sammen med en vandbaseret glidecreme. Det kan f.eks. være glidecremen nedneunder, som har det samme feminine vibe over over sig (and we like a theme). Samtidig plejer og beskytter glidecremen dit underliv med fugtgivende aloe vera og naturlige ingredienser. Og det bedste af det hele: Den fedter ikke! Smør lidt glidecreme på din indgang og evt. på bækkenbundskuglerne, så glider de nemmere ind og generer ikke, mens du laver knibeøvelserne.

knibeøvelser

[maxbutton id=”139″]

Hvis du ønsker det, kan du også gøre knibeøvelser med bækkenbundskugler til en del af din selvpleje-rutine. Brug eventuelt en kombineret massageolie og glidecreme og giv dig selv en lille massage, imens du træner. Denne nedenunder er en 2-i-1 glidecreme, der også fugter og plejer med aloe vera. Den er til dig, der ønsker, at tage oplevelsen med knibeøvelser til nye højder, og gøre det til en dejlig oplevelse. Læg dig fx med en lækker ansigtsmassage og giv dig selv en skøn intim-massage, mens du laver knibeøvelser med kuglerne i.

Tip: At give dig selv en klitorisorgasme, mens du har kuglerne i, tæller også som trænning. Orgasmen vil nemlig automatisk give dig sammentrækninger i underlivet – smart ikke?

massageolie

[maxbutton id=”140″]

Step by step: Sådan laver du knibeøvelser

Udover min personlige erfaring med at lave knibeøvelser regelmæssigt, har jeg en uddannelse, som gør, at jeg har en del viden om træning. På baggrund heraf giver jeg dig her en guide til, hvordan du kommer i gang med at lave knibeøvelser efter fødsel.

Kniber du rigtigt? 

Inden du går i gang med selve træningsprogrammet, er det, ligesom med alt andet træning, vigtigt, at du har styr på teknikken. Hvis du ikke kniber rigtigt, får du nemlig ikke arbejdet med den rigtige muskelgruppe, som i dette tilfælde er bækkenbundsmuskulaturen. Det kan være svært at finde ud af, om du rent faktisk spænder op i bækkenbunden. Nogen vil have tendens til at spænde op i mave, balder og lår i stedet for. Personligt har jeg øvet mig rigtig meget for at undgå netop dette. Jeg kan afsløre allerede nu, at det her ikke er spor sexet at snakke om, men jeg håber, at du vil hænge på alligevel.

Sådan tjekker du, om du kniber rigtigt 

 • Læg dig ned på ryggen på et fladt underlag. Det kan være en yogamåtte på gulvet, en seng eller en sofa.
 • Tag et par dybe vejrtrækninger og sikr dig, at du slapper godt af i hele kroppen.
 • Før to fingre op i skeden for at mærke efter, hvad der sker undervejs.
 • Forestil dig, at du skal holde på en prut. Ja, du læste rigtigt. For at aktivere bækkenbundens muskler, skal du nemlig have fat i din lukkemuskel. Du skal altså ikke tænke så meget over, om du får fat i skeden eller urinrøret, da musklerne, der lukker anus, er de samme, som lukker skeden og urinrøret. Du skal dog kunne mærke, at din skede klemmer om de to fingre, du har ført op. Når du kan mærke det, har du fat i den rigtige muskelgruppe og er klar til at komme i gang.

Træningsprogram til knibeøvelser efter fødsel 

Find en god udgangsstilling og træk vejret 

Du kan benytte dig af samme udgangsstilling som beskrevet ovenfor. Du kan også sidde eller stå op, hvis det passer dig bedre. Prøv dig frem. Det vigtigste er, at du kan slappe af i kroppen, mens du laver knibeøvelserne. Tag gerne et par dybe indåndinger, inden du går i gang.

Opvarmning 

Formålet med en opvarmning er at skabe kontakt til din bækkenbund. Som opvarmning laver du en lille serie af hurtige, små knib. Det kan være 5 knib, som du holder i to sekunder. Herefter holder du en kort pause på 30 sekunder.

Træning af bækkenbunden med knibeøvelser

Lav et knib, der varer fem sekunder, hvorefter du slapper af i fem sekunder. Gentag fem gange.

Som afslutning laver du et knib og holder det så længe som muligt. Herefter holder du en pause. Pausen skal være lige så lang, som knibet var.

Udfør programmet tre gange dagligt på træningsdagen. Det er vigtigt at gøre det ofte frem for at gøre det længe ad gangen.

Afspænding

Afspænding efter knibeøvelser er vigtigt, da en sund bækkenbund er smidig og elastisk. Hvis du springer afspændingen over, kan det resultere i muskelspændinger og myoser.

Afspænding kan foregå på forskellige måder. Find den fremgangsmåde, der passer dig bedst. Du kan afspænde på en af følgende måder:

 1. Sæt et ben op på bordet. Læn dig fremover i 20 sekunder.
 2. Sæt dig på hug med knæ og fødder pegende ud til siden.
 3. Læg dig på ryggen med bøjede ben. Træk benene op mod maven i 20 sekunder.

Så meget skal du træne

Hvis du lige er begyndt og udelukkende laver knibeøvelser, skal du træne hver dag. Kombinerer du knibeøvelserne med brug af bækkenbundskugler, kan det være en god idé at starte ud med 1-2 gange ugentligt. Herfra kan du øge stille og roligt, indtil du når 3-5 gange ugentligt. Det er ikke behageligt at overtræne bækkenbunden, så mærk efter og find dit niveau. Hvis du træner med denne intensitet, kan du forvente markante resultater inden for tre måneder.

Det var alt, jeg havde til dig i denne omgang. Jeg håber, at du kommer godt i gang med at lave knibeøvelser.

Læs også: Sexlegetøj for begyndere – den ULTIMATIVE guide

God træning!

KH.
Miss Felicity.

*Dette indlæg indeholder reklamelinks og er udarbejdet sammen med Sexshop.dk.*

Se Også