Miss Felicity

udgivet:

Sådan knepper du smerten væk

Kære læsere.

Break-ups gør ondt – det er jeg ikke i tvivl om, jeg er den eneste, der har erfaret. Jeg har slået op med nogen og andre har slået op med mig, men det har faktisk gjort lige ondt hver gang. Derfor har mine break-ups altid været efterfulgt af rebound-sex.

Jeg er stor fortaler for konceptet, da det fungerer for mig. Det er en beskæftigelse i, at min forrige partner ikke var den sidste, fordi der er masser af andre fyre, der hellere end gerne vil have mig og omvendt. Det har gjort mig i stand til at samle mig selv op og komme videre. Jeg er i stand til at kneppe smerten væk, fordi følelsen af at miste noget forsvinder, så snart jeg bliver nedlagt af en ny mand.

En succesoplevelse fører til mange. Adfærden gentager sig – der dannes et mønster. Derfor var min historie fra “Sådan tackler du mænd der skuffer dig” langt fra min første gang med rebound-sex. Det var til gengæld første gang, det overhovedet ikke virkede efter hensigten. Jeg er frustreret! Mit behov for at få pik føles større end nogensinde før. Hvorfor pokker virkede det ikke?!

Viden om reboundsex

Hvis man gør som mig og søger svar i videnskaben, skal man grave dybt. Det var så sent som i 2014, at de første forskere definerede rebound-sex som begreb. Det ligger lidt i ordet, at det defineres som “et ønske om at mindske smerten efter man har mistet en partner”. For at tælle som rebound-sex skal der være tale om en helt ny partner – altså ikke en tidligere partner og slet ikke den seneste.

Her har vi altså svaret! Jeg har ikke haft sex med en helt ny partner, men derimod en, jeg tidligere har været sammen med. Grunden til det ikke virkede, som det plejer, er altså, at mit seneste knald ikke tæller som rebound-sex! Jeg ser derfor ingen grund til at stoppe med at bruge en ny mand til at komme videre fra et break-up – så længe jeg gør det rigtigt.

sexy-918424

“Sexual healing”

Men hvorfor dyrker man egentlig rebound-sex? Undrer I jer også over meningen med det, så læs med her!

Et studie har vist, at op mod en tredjedel (33 %) af amerikanske college-elever dyrker rebound-sex indenfor en måned efter et brud. Trods en manglende videnskabelig forståelse for denne seksuelle adfærd, ses den altså at være ret udbredt.

Udover at fastslå hvor mange, der har rebound-sex, fandt forskerne ud af, det oftest er den, der er blevet droppet, som kaster sig i armene på en ny efter kort tid. Forklaringen menes at være, at den forladte part føler mere vrede og fortvivlelse forbundet med bruddet i begyndelsen sammenlignet med dem, der afslutter forholdet. Ved studiets afslutning var der også tendens til, at det var den forladte, som stadig følte vrede forbundet med det omtalte break-up.

Forskerne konkluderede, at rebound-sex har en lang række formål for det menneske, der har oplevet en uundgåelig afslutning på et forhold. Nogle vælger nemlig at benytte sex til at håndtere følelserne af vrede, fortvivlelse og usikkerhed, som normalt er forbundet til et break-up. De hyppigste motiver ses at være hævn, selvbekræftelse og håndtering af bruddet for at komme videre.

Det store spørgsmål er så, om det hjælper, hvilket ikke har været muligt at besvare med dette studie. Forskerne diskuterer imidlertid, hvorvidt rebound-sex er sundt eller ej, da der kan være forbundet risici med konceptet, da man er sårbar i forhold til at blive udnyttet.

Min mening er dog at så længe, man selv er klar over, hvad man går ind til, er der ikke nogen chance for at blive udnyttet. Derfor er det vigtigt, at man gør det, fordi man har lyst til det og mener at det hjælper. Et godt råd er at være ærlig overfor den person, man vælger at dyrke rebound-sex med, så begge parter er bekendte med omstændighederne.

Hvad mener I – kære læsere? Har I nogle holdninger og erfaringer I har lyst til at dele, eller har I brug for råd til at komme i gang med jeres egen “sexual healing”, må I meget gerne skrive en kommentar til indlægget eller sende mig en mail til: mf@missgrey.dk

Tak fordi I læste med – Jeg ser frem til at høre fra Jer!

KH.
Miss Felicity

Se Også