Netflix and Chill: Gode serier på Netflix – min STORE opdagelse!

0
1187

Kære Læsere

Denne lørdag, vil jeg dedikere et helt indlæg til en helt særlig og enkel ting. Af alle gode serier på Netflix, har jeg gjort mig en unik opdagelse. Og det plejer jeg ellers ikke at gøre. Normalt, hver lørdag, bliver du præsenteret for 3 forslag på én gang, og dette, da jeg mener, der skal være noget for enhver smag. Men uanset hvad, vil det være min filmsmag, som skinner igennem hos Miss Grey – ihvertfald lige til en start. Så det må I, kære læsere, lige leve med indtil der måske (måske ikke) kommer en anden skribent på filmfronten.

Gode serier på Netflix: Når du gør dig en opdagelse, du ikke var forberedt på!

Jeg er generelt MEGET dårlig til at se film. Jeg er derimod mere tændt på serie-fronten. Og hvorfor det? Det kan du læse om i indlægget fra sidste uge, da jeg skrev om min motivation for at give den gas med den ene serie efter den anden på Netflix. Serier kan nemlig, i korte træk, noget andet end film. De kan give dig en uforpligtende date i sengen, hvor du selv bestemmer lukketid. Du kan tage et enkelt afsnit. Du kan også tage en hel sæson. Her handler det om, hvor meget DU har lyst til, og hvor meget tid du har under dit lyserøde satinbetræk, når du går ind i serie-land. Og sådan en aften (okay, for at være ærlig, HEL dag) havde jeg i sidste uge.

Når du IKKE har tålmodigheden…

Jeg er typen, som ofte tager hul på ting, for derefter at kede mig og så gå videre til noget andet. Jeg skal virkelig stimuleres (lyder lidt sjovt lige i Miss Grey sammenhæng), for at være beskæftiget nok til at ligge stille flere timer i streg. Derfor har jeg mange Netflix-serier, som jeg lige kort har stiftet bekendtskab med for derefter at lukke serien ned igen. Hvis ikke jeg lige er fanget efter de to første afsnit, så gider jeg ikke fortsætte. Kan dette overføres til fesne dates? Det er jo lidt det samme. Hvis ikke lige fyren OG popcornene smager godt, går du jo ikke ind i biografen igen for at få samme skuffende oplevelse af fesne og alt for salte popcorn, vel? Men okay, engang imellem skal der være plads til at genoptage en dårlig oplevelse, og sådan en følelse, sad jeg med for en uge siden.

Jeg greb chancen og mottoet: “Life is Like a box of Chocolate. You never know what you gonna get”… eller “Just fucking open it”…. og SPIS

Og det gjorde jeg så. Jeg genoptog en gammel og kort romance, som jeg havde haft med en lidt taber-agtig serie i mine øjne. Nemlig “Outlander”. Jeg havde placeret Outlander, som det totalt dårlige stykke chokolade med likør i. Det sidste stykke chokolade i æsken, som du på ingen måde har lyst til at få ned gennem svælget. For på en eller anden måde, smager det som en totalt tør Bacardi-Rom eller en White Russian, hvor mælken er lunken.

Skeptisk som jeg var, lagde jeg mig godt til rette, og åbnede den trofaste Mr. Mac (computeren, til de mindre kreative sjæle) og tog fat på Outlander. Indrømmet, starten på serien fangede mig slet ikke… endnu engang. Det er virkelig en tung fætter, som skal igang igen og igen. Men denne gang havde jeg bevæbnet mig med en stor portion “bland-selv-slik” og derfor kunne jeg holde mig beskæftiget i et sødt sukkerchok til en start. Så her er lige en vigtig “Learning”. Hvis du har svært ved en tung start på en serie, eller film, så køb sukker i lange baner. Men pas på med at få sukker-hype, da du så lige pludselig springer ud af sengen med for meget energi – eller irriterer din kæreste/date med spørgsmål som: “Hvordan kan dét der lade sig gøre…”, “Er du sikker på, at de ikke skal giftes, nu hun har været på én date med ham… hva… hva?

Sådan blev jeg forelsket i Outlander – ved et trylleslag

OG SÅ SKETE DET. Efter mange, lange introminutter af Outlander, kom overraskelsen. Der trådte pludselig en vis Hr. Lækkermås aka Jamie Frasier (spillet af Sam Heughan) ind ad døren. Ja, jeg var ved at få mine ynglings M&Ms (uden nødder) galt i halsen. Eller, han kom ikke ind ad en dør, han sad foran en pejs. Men det andet lyder bare lidt bedre. Og her er det så jeg tænker: “Det kan godt være, at Heath Ledger er død, men ham her, han ligner sgu en troværdig efterfølger“. Lækker, muskuløs (ja, hans overkrop kommer til syne senere i serien) og super gentleman og charmørattitude…. Tinder-guys, go HOME. Så skal du igang med at se Outlander, vil det være en klar fordel, hvis du er af hunkøn. Jeg vurderer nemlig Hr. Charmør aka Jamie som hovedgrunden til, at jeg blev fanget af serien.

Gode serier på Netflix

Hvad handler Outlander ellers om? Når nu du skal have den helt skarpe elevator-pitch?

Outlander er en serie, som tager dig med tilbage til 1700-tallet. Serien handler ikke kun om lækre Jamie, nej, som seer møder du først en helt anden person, nemlig sygeplejersken Claire, som efter anden verdenskrig endelig finder sammen med sin mand igen. Som et slags “find-hinanden-efter-en-voldsom-lang-krig” genforeningstur, tager de afsted til det skotske højland, hvor Claire på mystisk vis, bliver transporteret tilbage til en helt anden tid. Uden hendes mand, vel at mærke.

Claire falder igennem et hul i tiden og havner i året 1743, hvor hun, vupti, møder den smækre, lækre Jamie, som netop sidder i det hus, som hun bliver kidnappet hen til. Fra da af, starter en rejse, hvor hun både prøver at flygte tilbage igen igennem dette hul i tiden, men på samme tid er nødt til at tilpasse sig det sted, hvor hun nu er havnet. På samme tid står hun i et dilemma, da følelserne for Jamie – (JA TAK) – overmaner hende imens hun stadig (på papiret) er gift med sin mand. Men det er jo i en helt anden tid – og han kan alligevel ikke overvåge hende nu? Eller kan han?

Du skal være vild med DÉT her, ellers er det ikke en serie for dig!

Det hele er meget mystisk. Men jeg blev altså fanget af serien og det skotske eventyr. Jeg er i fuld gang med at se den første sæson og glæder mig allerede til at bruge endnu flere timer under dynen med min Mr. Mac og Jamie. Jeg håber, at du selv vil give denne serie en chance. Dog skal jeg lige advare om, at du nok skal være pænt vild med skottere, hed romance, sex on screen, Game of Thrones og historiske epoker. For er du IKKE dette, så er Outlander ikke noget for dig. Og som en sidste tilføjelse. Jeg er nu nået godt hen i sæson 1, og lige pludselig, skal du være forberedt på en mindre behagelig episode, som går ud over stakkels Jamie. Jeg har haft lidt svært ved lige at kapere, at han får en slem nedtur på grund af en sindssyg general. Men hvad det er, må du hellere selv se dig frem til.

Good Luck! Den dårlige chokolade i æsken, var altså ikke så dårlig alligevel.

// Miss Grey Redaktøren

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here