I anledning af Støt Brysterne kampagnen her i oktober måned, vil jeg dele en en meget personlig oplevelse med jer, om dengang jeg fandt en knude i mit bryst.

Rutinetjek hos lægen

Når jeg er til almindelig “undervognsbehandling” hos lægen med stængerne i bøjlerne, får jeg ALTID lavet rutinetjek af babs og nutte. Siden dengang jeg fandt en knude i mit ene bryst, undersøger jeg dagligt brysterne, om der er noget at bekymre sig om. Det er nærmest blevet en besættelse. Jeg har mistet min moster til brystkræft, og det hænger som en sort sky over mit hoved, for jeg elsker livet og mine bryster.

En knude i mit bryst

Når jeg skal have min menstruation, får jeg altid spændinger i mine bryster. De bliver ømme og hårde, og kræver lidt brystmassage og varme. Mr. Handy har altid stået i første række, når der skulle masseres babaser – sjovt nok! En morgen vågnede jeg af, at det gjorde ondt i det ene bryst, og straks gik jeg igang med at massere. Efter jeg havde cirklet rundt på det ene bryst i lidt tid, kunne jeg mærke knuden. Jeg kunne faktisk tage fat om den med fingrene. Den var øm og strålede i brystet, og slet ikke på samme måde, som når det var menses tid. En knude i mit bryst – jeg gik fuldstændig i stå! Et panisk anfald ramte mig, jeg kunne ikke trække vejret, begyndte at græde og tusinde tanker fløj gennem mit hoved. Første tanke var selvfølgelig kræft – død – familie.

De værste tre uger i mit liv!

Tiden stod stille, jeg ventede bare på at kunne ringe til min læge. Aldrig har mit ur gået så langsomt. Heldigvis fik jeg fat i ham forholdsvis hurtigt, og med voldsom gråd i stemmen, fik jeg fremstammet hvad der var galt. Jeg fik en tid samme dag, så han lige kunne mærke efter. Han bekræftede selvfølgelig, at der var en knude, men at jeg skulle tage det roligt, for det kunne sagtens være en godartet fedtknude, bindevævsknude eller hævet mælkekirtel. Jeg fik en henvisning til Mammografi MR scanning af brystet. Ventetid 3 UGER!!!!! Jeg gik i 3 uger og var fuldstændig ødelagt af bekymring og med konstant frygt og dødsangst.

Da jeg fandt en knude i mit bryst
En knude i brystet skal behandles så hurtigt som muligt.

Maste bryster og ubehagelig scanning

Til de af jer, der ikke har prøvet en mammografi, får I her et kort indblik i sådan et forløb. Mine bryster er fyldige, så jeg er den “nemme” kategori, det er lidt nemmere at mase babserne i maskinen. Men det betyder ikke, at det gør mindre ondt. Heldigvis er maskineriet med tiden forbedret, men den dag i dag, skal man stadigvæk have klemt babserne tæt på flade. Pludselig bliver ens bryster frataget sin smukke, sexede og forførende betydning. De bliver til store hudflapper der skal mases, måsles og bakses med. Hvis de ikke var ømme før, så bliver de det i hvert fald efter sådan engang.

Læs også: Miss Robinson Sådan lærer du at elske dig selv

Ind i et lille omklædningsrum, af med trøje og BH, og i bar overkrop mødes man af en kvindelig radiolog ved et monster af en maskine. Brysterne skal scannes både vandret og lodret og fra alle vinkler, så der mases en del. Det gør ondt, når brysterne mases af de gennemsigtige plader og man skal stå helt stille. Efter mammografien, skal man scannes manuelt med ultralyd. Det er på samme måde, som når man ultralydscanner en gravid. Brysterne er i forvejen meget ømme, og nu bliver der lige trykket lidt mere. Av! Her viser knuderne sig tydeligt, som store hvide pletter på skærmen. Min var meget tydelig, ca. 1 x 2 centimeter.

Tag det roligt, du har ikke brystkræft, sagde lægen hurtigt til mig. Du har en stor fedtknude, og den skal bare fjernes, så er du fin igen!

Hold nu kæft hvor var jeg lettet. Jeg begyndte selvfølgelig at tud brøle, for den dødsangst og frygt jeg havde båret rundt på i 3 uger, kunne jeg endelig give slip på igen. Ens liv passerer bare revy, når man havner i sådan en tornado af frygt og angst. De sorte skyer lettede og jeg tog mit tøj på og kørte lette hjem til familien med gode nyheder. Nu skulle den blot fjernes af en kirurg og til biopsi. Igen frikendt, og nu med et lille ar på brystet.

Lisa Kudrow Dancing GIF by The Comeback HBO - Find & Share on GIPHY

Troede jeg var home safe, men sådan skulle det ikke være.

Indtil nu, er jeg den heldige indehaver af tre ar på brysterne. Tre knuder har jeg fået fjernet. Årsagen er, at jeg i hele kroppen har tendens til fedtknuder, en lidelse alle kan rammes af. Nogle er ramt af det i ansigtet, og kan i værste fald komme til at ligne elefantmanden. Fedtknuder har intet med kropsbygning, overvægt eller fedtprocent i kroppen at gøre, det er knuder der dannes og vokser indvortes. Alligevel skal jeg være opmærksom HVER gang jeg opdager en, for man ved jo aldrig hvad det er for en knude.

Mærk heller brysterne efter en gang for meget end en gang for lidt.

Det er SÅ vigtigt at opdage knuden i god tid. Hvis du ikke kan finde ud af at undersøge dig selv, så få din kæreste eller lægen til det. Jo hurtigere man opdager knuden, jo hurtigere kan man bliver behandlet. Der findes mange former for brystkræft, mange kan behandles og har gode overlevelsesprocenter, men der er også de aggressive af slagsen, og de er farlige og med døden til følge.

Alder har intet med brystkræft at gøre

Ammestuehistorierne om, at det er de modne og ældre på 50+ der får brystkræft, er ikke rigtigt. Det kan ramme alle, og specielt hvis man er disponeret via familiemedlemmer. Nogle vælger simpelthen af få fjernet sine bryster, fordi de er i risiko for brystkræft. Fx. Skuespiller Angelina Jolie har fået fjernet begge sine bryster pga. kræft i familien.

Så piger, ind og mærk efter, bare for en sikkerheds skyld. Og køb det lyserøde armbånd, sløjfen eller den fede lyserøde t-shirt, og støt vore lækre bryster.

Støt brysterne her!

YOLO og lumre knus fra Miss Robinson

Husk at I kan skrive til mig på missrobinson@missgrey.dk

Tidligere artikelDerfor skal du huske din alenetid og onanere mere!
Næste artikelEr du også bange for ikke at være stram nok?
MISS ROBINSON
Miss Robinson her! Jeg er det modne indslag på Missgrey.dk, og som den modne sexblogger i flokken, forventer man, at blogindlæggene omhandler alt fra det modne liv, set fra en moden synsvinkel. En bred palet af oplevelser, råd, vejledning og guides fra en kvinde, der efterhånden har prøvet en del, og har god erfaring på kontoen. Med god humor og lidt ironi, rådgiver jeg bl.a. om alt fra jalousi, utroskab, sexliv, børneopdragelse og livet som mor og hustru. Guider om udfordringer og problematikker, der kan opstå med svigerfamilie, veninder, manden og arbejdskolleger. Men også guides til, hvordan man forholder sig som mor og hustru, det at blive ældre og hvordan man plejer og værner om et godt sexliv, som moden kvinde og par. Jeg er til dagligt mor til tre og gift med min lækre håndværker, Mr. Handy, og lever et harmonisk familieliv. Som moden kvinde i fyrrerne, er jeg nået til et punkt i mit liv, hvor jeg hviler i mig selv, og sætter stor pris på et eksperimenterende og indholdsrigt sexliv. Livet skal ikke være kedeligt, det skal leves! YOLO. // Mail: Missrobinson@missgrey.dk - for kontakt! - Husk også, at du kan finde mere fra Miss Robinson på hendes egen side og blog: www.detlumrehjorne.dk <3

2 KOMMENTARER

  • Hej Jose
   Helt enig, det sætter livet lidt i perspektiv.
   Men man skal altid være på vagt, uanset hvad <3
   Knus fra Miss Robinson

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here